Αρχική » Από μηχανόβιος μπυροκοιλιάς έγινε bodybuilder

Από μηχανόβιος μπυροκοιλιάς έγινε bodybuilder

by admin

O Miha Zupan είναι ένα από τα καμάρια των Σλοβένων. Ο Zupan είναι επαγγελματίας bodybuilder,  αλλά πριν από αυτό ήταν ένας μηχανόβιος με αναζητήσεις.

Ο μηχανόβιος που έγινε bodybuilder

Το πάθος του Zupan ήταν η μοτοσυκλέτα σε όλες τις εκφάνσεις της ,  από την οδήγηση έως την κουλτούρα της μπυροκοιλιάς. Ο ίδιος αργότερα προσανατολίστηκε στους αγώνες με την μοτοσυκλέτα και παράλληλα άρχισε να διατηρεί μια επαφή με το γυμναστήριο.
Γυρνούσε, γύρω-γύρω από αυτό, παρατηρώντας  τους μυώδης τύπους , ώσπου σιγά –σιγά του έγινε εμμονή το μυώδες σώμα.

n
Σταδιακά εμβάθυνε στην κουλτούρα και  επικεντρώθηκε στο σώμα του και λιγότερο στη μοτοσικλέτα, το γυμναστήριο, άρχισε να γίνεται πιο ελκυστικό αλλάζοντας ταυτόχρονα το πρόγραμμα προπόνησης του διαχωρίζοντας τα μέρη του σώματος του σε διαφορετικές ημέρες εξάσκησης.  Τώρα θα μπορούσε να βάλει νέους στόχους προκειμένου να γίνει ένας bodybuilder!

Το στοίχημα για αυτόν ήταν να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του, και για αυτό οργάνωσε τη ζωή του με συγκεκριμένο τρόπο. Φρόντισε να προπονείται μοιράζοντας το χρόνο του με τη δουλειά του και βελτιώνοντας την διατροφή του. Με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να βλέπει βελτίωση, δίνοντας έμφαση στον κάτω κορμό, αναπτύσσοντας τα πόδια του με την αγαπημένη του άσκηση το Squat.

Miha-Zupan-02

Βάρος  93,0 – 102,1 κιλά  Ύψος  5’8 “(172.5cm)

Ο Zupan όπως αναφέρει λατρεύει το στοιχείο του πόνου, και σε κάθε προετοιμασία του έδινε έμφαση στα πόδια και στις κοιλιακές ασκήσεις, συμπεριλαμβάνοντας και προπονήσεις διπλού διαχωρισμού- πρωί, απόγευμα. Ακολουθώντας παράλληλα μια διατροφή που συνδύαζε κόκκινο και λευκό κρέας με λαχανικά.

Τελικά μετά από 13 αγώνες το 2015 κατάφερε να γίνει επαγγελματίας

Miha-Zupan-01

 

Competitions

2004 IFBA World Championships, 1st
2008 NABBA World Championships, 2nd
2009 NABBA Mr Universe, 2nd
2009 WABBA World Championships, 2nd
2010 NABBA Mr Universe, 1st
2010 NABBA Mr Universe, 1st
2011 IFBB Arnold Amateur Europe 3rd
2011 IFBB European Amateur Championships, 2nd
2012 IFBB Arnold Amateur, 3rd
2012 IFBB Arnold Amateur Europe, 4th
2012 IFBB European Amateur Championships, 3rd
2014 IFBB Amateur Olympia Europe, 2nd
2014 IFBB  European Amateur Championships, 1st
2015 IFBB Amateur Olympia Spain, 1st (pro card)
2015 IFBB Prague Pro Championships, 13th (pro debut)

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα