Αρχική » Φίλη του Rich Piana: Δεν με άκουγε ! έλεγα να πάμε στον γιατρό

Φίλη του Rich Piana: Δεν με άκουγε ! έλεγα να πάμε στον γιατρό

by admin

Ο Θάνατος του bodybuilder Rich Piana συνεχίζει να απασχολεί τα media, διότι ήταν ένα χτύπημα στον εφησυχασμό της βιομηχανίας. Σε κάθε περίπτωση όπως θα δούμε και παρακάτω το είσαι επαγγελματίας bodybuilder ή ερασιτέχνης δεν έχει μεγάλη διάφορα, κυρίως όταν είσαι πεισματάρης .

Και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που διαβιούν με τις συντρόφους τους και παρά τις εκκλήσεις  τους να περιορίσουν την χημική δοσολογία, οι ίδιοι με ανένδοτο τρόπο συνεχίζουν το χημικό ράλι. Ακόμη πολλοί άντρες και γυναίκες  δεν λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη των επιστημόνων με αποτέλεσμα να αφήνουν τα μικρά προβλήματα υγείας να εξελίσσονται σε ανεπανόρθωτες οργανικές βλάβες.

Η Συνέντευξη της συντρόφου του 

Πρέπει να πάμε στον γιατρό, αυτό δεν είναι φυσιολογικό!

Ο bodybuilder Piana έδειξε κάποια προειδοποιητικά σημάδια τις ημέρες που οδήγησαν στην ξαφνική κατάρρευση του, όπου όλα έδειχναν ένα ενδεχόμενο σημαντικό καρδιακό συμβάν, σύμφωνα με τη φίλη του Chanel Jansen. Σε μια συνέντευξη στο περιοδικό  Men’s Health, η Jansen αποκάλυψε τις λεπτομέρειες για την  υγεία του Piana τις ημέρες που τον οδήγησαν στην κατάρρευση του. Η Jansen ελπίζει ότι οι άνθρωποι  θα μάθουν από τον θάνατο του, και τη σημασία της φροντίδας του εαυτού τους, αλλά  και να ακούν  το σώμα τους  εάν κάτι αισθάνονται.[quote]Τον ρώτησα, Δεν μπόρεσες να αναπνεύσεις για σχεδόν μια ώρα;[/quote]

4390003400000578-4823158-image-a-138_1503695638330

Ο  Rich ήταν πάντα ένας πολύ πεισματάρης  τύπος, κήρυττε τη σημασία της φροντίδας του εαυτού του, αλλά δεν εφήρμοζε πάντα αυτό που κήρυττε”, δήλωσε η Jansen στο Men’s Health.

Μια εβδομάδα πριν καταρρεύσει, ο Rich και εγώ πήγαμε στο γυμναστήριο για να προπονηθούμε”, δήλωσε η Jansen, “μετά από την προπόνηση, ο Rich είπε ότι είχε μια δύσκολη αναπνοή και  του είπα:” Πρέπει να πάμε στον γιατρό, αυτό δεν είναι φυσιολογικό! αλλά ο Rich επέμενε ότι ήταν καλά, απλά να πιάστηκε η ανάσα του. Η Jansen είπε ότι 45 λεπτά αργότερα ο Piana αναφώνησε, “Τέλος, μπορώ να αναπνεύσω και πάλι!”

Τον ρώτησα,” Δεν μπόρεσες να αναπνεύσεις για σχεδόν μια ώρα; “ Είπε ότι ήταν καλά, ότι είχε μόλις κάνει σκληρή προπόνηση και ότι όλα ήταν φυσιολογικά ”

Ο Rich Piana κατέρρευσε τη Δευτέρα. Η Jansen είπε ότι η προπόνηση έγινε είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη πριν από αυτό. “Σάββατο το πρωί, ο Rich πήγε να φάει  πρωινό στο αγαπημένο του εστιατόριο. Όταν επέστρεψε, είπε ότι είχε πετάξει όλο το πρωινό του”, δήλωσε η Jansen. Έτρωγε  εκεί όλη την ώρα; Νόμιζα ότι αυτό ακούγεται πραγματικά απόμακρο και πάλι  του είπα ότι πρέπει να πάμε στο γιατρό.”

H Jansen είπε ότι είχαν την πρόθεση να πετάξουν στη Φλόριντα αργότερα εκείνη την ημέρα, αλλά ώθησε την Piana να αναθεωρήσουν τα πλάνα για  την πτήση και να πάει να κάνει check out από  το γιατρό. “Του είπα ότι πρέπει να ακυρώσουμε την πτήση … ήταν πραγματικά πεισματάρης, είπε ότι ήταν καλά.” Ο Rich Piana επέμεινε ότι πιθανότατα έφαγε κάτι κακό το προηγούμενο βράδυ. Τελικά πέταξαν για τη Φλώριδα αργότερα εκείνη την ημέρα. Ο Piana κατέρρευσε τη Δευτέρα, η Jansen του έδωσε πίεση στο στήθος για πάνω από 10 λεπτά πριν φτάσει το ιατρικό προσωπικό.

Όταν η Jansen είπε στους γιατρούς σχετικά με την αναπνοή του Piana και τον εμετό, της είπαν ότι και οι δύο περιπτώσεις ήταν πιθανό ότι ο Piana είχε μικρά καρδιακά επεισόδια.

Η αυτοψία του  Piana αργότερα αποκάλυψε ότι η καρδιά του έδειξε “σημαντικά” σημάδια καρδιακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας διευρυμένης καρδιάς και σκληρυμένων αρτηριών. Το γραφείο του ιατροδικαστή δεν ήταν σε θέση να το κρίνει ως την αιτία θανάτου εξαιτίας της έλλειψης αναφορών τοξικολογίας.

Η Jansen είπε ότι ο Piana γνώριζε καλά ότι τα όργανα του ήταν μεγαλύτερα, μια παρενέργεια από τη λήψης αυξητικής ορμόνης, αλλά δεν γνώριζε ότι είχε μια διευρυμένη καρδιά που θα τον έθετε σε πρόσθετο κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Είπε ότι, όπως και πολλοί τύποι, ο Piana την τραβούσε από τα πόδια της όταν έφτανε να κάνει κανονικά ραντεβού με τον γιατρό της και σίγουρα δεν του  άρεσε η ιδέα να πάει σε γιατρό για κάτι που ήταν σαν να βιώνει μια ασυνήθιστη δύσπνοια ή ναυτία.

“Λέω σε όλους που βλέπω τώρα,” Αν αισθάνεστε παράξενα  , πρέπει να πάτε στο γιατρό, ανεξάρτητα από το τι », είπε η Jansen, τονίζοντας « δεν θέλω κανέναν άλλο να περάσει από αυτό ». Ο μυστηριώδης θάνατος  του Piana έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η χρήση φαρμάκων μπορεί να έχει συσχετιστεί  στο θάνατό του. Ο bodybuilder ήταν διάσημος για την δημόσια χρήση των στεροειδών και άλλων ορμονών και η Jansen επιβεβαίωσε ότι κατά καιρούς ξεφυσούσε  πριν  τη προπόνηση. Επειδή το νοσοκομείο δεν διέθεσε τα αναγκαία δείγματα, το γραφείο του ιατρικού εξεταστή δεν μπόρεσε να εκτελέσει μια αναφορά τοξικολογίας.[quote]Οι γιατροί είπαν στην Jansen ότι η καρδιά του Piana σταμάτησε προτού να χτυπήσει στο έδαφος [/quote] Η Jansen δήλωσε ότι η μη γνώση της ακριβούς αιτίας του θανάτου της Piana καθιστά αδύνατη την εξεύρεση κλεισίματος της υπόθεσης . Το μόνο που ελπίζει για τώρα είναι ότι η ιστορία του Piana θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ακούν το σώμα τους. Ελπίζει επίσης ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι πιο σίγουροι αν αισθάνονται ότι είναι μακριά από τους αγαπημένους τους

“Ελπίζω οι σύντροφοι να συνειδητοποιήσουν ότι ενώ είναι σημαντικό να είστε υποστηρικτικοί, πρέπει να είστε σταθεροί και αυστηροί,” είπε η Jansen. «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα, αλλά ήταν ένας εξαιρετικά επίμονος τύπος. Το μόνο που μπορώ να πω είναι να μάθω τα προειδοποιητικά σημάδια, να μάθω την CPR ».

Οι γιατροί είπαν στην  Jansen ότι η καρδιά του Piana  σταμάτησε προτού να χτυπήσει στο έδαφος – πήγε από καρδιακή ανακοπή, κάτι που λίγοι επιβιώνουν . Οι γιατροί κατάφεραν να τον ανανήψουν στο νοσοκομείο, αλλά  η Jansen είπε ότι εκείνη την περίοδο, ο εγκέφαλος του Piana δεν είχε οξυγόνο, που ονομάζεται ανοξία του εγκεφάλου, για πάνω από 30 λεπτά.

δείτε επισης εδώ

Rich Piana βγήκαν τα αποτελέσματα της Νεκροψίας
death-726x400

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα