Αρχική » Νεα Κρίση στην υγεία από τα αναβολικά στεροειδή

Νεα Κρίση στην υγεία από τα αναβολικά στεροειδή

by admin

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει τους επαγγελματίες της υγείας να προετοιμαστούν για μια πιθανή κρίση στην υγεία από τα αναβολικά στεροειδή, καθώς περισσότεροι νέοι τα χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την εικόνα του σώματός τους.
Οι ανησυχητικές επιστημονικές ενδείξεις αρχίζουν να συνδέουν τη μακροχρόνια χρήση αναβολικών στεροειδών με σημαντικές βλάβες στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, αναφέρει ο Καθηγητής Harrison Pope ειδικός εμπειρογνώμονας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ των Ηνωμένων Πολιτειών .

“Για περισσότερα από 10 χρόνια τώρα ανησυχούμε ότι σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπο της μακροχρόνιας χρήσης αναβολικών στεροειδών και τώρα αρχίζει να συμβαίνει”, δήλωσε ο Καθηγητής Pope .
“Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν, οι κλινικοί γιατροί πρέπει να γνωρίζουν και οι υπηρεσίες πρέπει να προετοιμαστούν. Στις ΗΠΑ, υπάρχει πιθανή κρίση δημόσιας υγείας”

Ο καθηγητής Harrison Pope δήλωσε ότι τα ευρήματα μιας αμερικανικής μελέτης που δημοσιεύθηκε φέτος – η πρώτη μεγάλη ελεγχόμενη μελέτη του είδους της – έδειξε ότι τρεις από τους 86 χρήστες στεροειδών που είχαν προσληφθεί είχαν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή από την ηλικία των 45 ετών.[quote]υπάρχουν και νέα στοιχεία που συνδέουν τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων αναβολικών-ανδρογόνων στεροειδών (AAS) με πρόωρο θάνατο εγκεφαλικών κυττάρων[/quote]

40BCEE5A00000578-4537140-image-a-1_1495623616907

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι πολλοί άνδρες εμφανίζουν παρατεταμένο σοβαρό υπογοναδισμό, όπου τα επίπεδα τεστοστερόνης πέφτουν κατακόρυφα και οι όρχεις συρρικνώνονται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της λίμπιντο και της στυτικής δυσλειτουργίας. Ο καθηγητής Pope δήλωσε ότι υπάρχουν και νέα στοιχεία που συνδέουν τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης και άλλων αναβολικών-ανδρογόνων στεροειδών (AAS) με πρόωρο θάνατο εγκεφαλικών κυττάρων.

Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για την ενίσχυση της εικόνας του σώματος σε αντίθεση με την απόδοση. Η πλειοψηφία των ατόμων που χρησιμοποιούν το AAS( Anabolic–Androgenic Steroids )δεν είναι ελίτ αθλητές ή επαγγελματίες bodybuilders.[quote]Oι άνδρες που χρησιμοποιούν αναβολικά – στεροειδή είναι απρόθυμοι να προσέλθουν στις υπηρεσίες υγείας.[/quote]

Τα αποτελέσματα μιας εθνικής μελέτης, η οποία θα παρουσιαστεί στη διάσκεψη APSAD για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στη Μελβούρνη την Τρίτη, διαπίστωσe ότι τα δύο τρίτα των νέων που άρχισαν να κάνουν έγχυση φαρμάκων τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιούν στεροειδή, ξεπερνώντας τη χρήση μεθαμφεταμίνης και ηρωίνης.

Σχετικά, οι άνδρες που χρησιμοποιούν τα AAS είναι απρόθυμοι να προσέλθουν στις υπηρεσίες υγείας. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι μόνο το 35,23% των ανδρών δήλωσε ότι επισκέφθηκε γιατρό, παρά τις ανησυχίες για τις ανεπιθύμητες ενέργειες.
Ο Δρ Mathew Dunn, ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο Deakin στην Αυστραλία , ερευνά για πολλά χρόνια τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση και λέει ότι οι χρήστες πριν ξεκινήσουν πρέπει καλύτερα να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις από την έγχυση των στεροειδών.
“Πιστεύουμε ότι η χρήση αναβολικών στεροειδών στην Αυστραλία αυξάνεται. Γνωρίζουμε τις άμεσες και βραχυπρόθεσμες βλάβες που προκαλούν, αλλά είχαμε πάντοτε λιγότερη σαφήνεια σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις”, δήλωσε ο Δόκτωρ Dunn.
“Αυτό είναι σαφώς ένας τομέας που πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα και να επικοινωνήσουμε με εκείνους που χρησιμοποιούν αυτά τα φάρμακα”, ανέφερε ο Δρ Mathew Dunn.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα