Αρχική » Μπίζνα στο Bodybuilding – ΝΕΑ δεδομένα

Μπίζνα στο Bodybuilding – ΝΕΑ δεδομένα

by admin

Η οικοδόμηση ενός ειδώλου μοιάζει ανέφικτη εάν δεν έχει την υποστήριξη της βιομηχανίας. Σε διεθνή πλαίσια απαιτείται ένας δυναμικός χορηγός, στα εγχώρια πλαίσια όπου κυριαρχεί  η οικονομική κρίση η βοήθεια ακόμη και από έναν  ψιλικατζή βοηθά την προσπάθεια, αυτά είναι τα δεδομένα.

Σκεφτείτε, υπάρχουν χιλιάδες bodybuilders, εκατομμύρια άνθρωποι που ασχολούνται με την σωματική βελτίωση, όμως, δεν αυτοπροβάλλονται όλοι!  Άνθρωποι  που έχουν ικανότητες και προοπτικές αλλά έχουν λόγους να μην προβάλλονται.  Στην άλλη πλευρά υπάρχουν αυτοί που επιδιώκουν να είναι “ζωντανοί” στα αγωνιστικά και κοινωνικά δρώμενα και ένας τρόπος είναι η συμφωνία με κάποιον τοπικό μαγαζάτορα ή επιχειρηματία.
Σε κάθε περίπτωση η προβολή είναι η επιτυχία, εάν δεν σε γνωρίζουν  οι άνθρωποι δεν δίνουν καμία σημασία για σένα . Για παράδειγμα στην Ελλάδα παρατηρούμε ότι στο παρελθόν ιδιοκτήτες γυμναστήριων που συμμετείχαν σε αγώνες bodybuilding ήταν ο τοπικός πόλος έλξης για μαθητές , νέους, άνδρες, που έσπευδαν στον bodybuilder για τους καθοδηγήσει.
Πήγαιναν, στο Γιώργο, το Δημήτρη τον Κώστα, τον Παύλο ..μια αμφίδρομη σχέση αναπτυσσόταν στα πλαίσια ενός ερασιτεχνικού μάρκετινγκ.
Εν έτη 2017 η συμφωνία έχει αλλάξει, το διαδίκτυο απέδωσε ένα φαντασιακό νέο πρότυπο όπου η εικόνα προβάλλεται πιο εξωραϊστική, μοντέρνα κόμμωση,  κατάλληλο ενδυματολογικό style, συνδυασμός τατουάζ, “μυϊκά” μηνύματα που προβάλουν την κουλτούρα αλλά και συμπεριφορές επηρεάζουν τον εν δυνάμει καταναλωτή, που έχει την ευχέρεια από το σπίτι του να επιλέξει τον μυϊκό καθοδηγητή του.[quote]Η πίεση από τον σπόνσορα ψιλικατζή ή την παντοδύναμη εταιρεία έχει σαν στόχο τα κέρδη ..η υγεία του αθλητή είναι σε δεύτερη μοίρα[/quote]

Γνωρίζοντας το νέο φαινόμενο και τοπικοί σπόνσορες συνεργάζονται με φιλόδοξους άντρες και γυναίκες με στόχο την κατάκτηση του κοινού . Είναι μια νέα πραγματικότητα που όμως εμπεριέχει και την κεκαλυμμένη πίεση της χρήσης περισσότερων φαρμάκων, περισσότερων συμμετοχών σε αγωνιστικά event. Η πίεση από τον σπόνσορα ψιλικατζή ή την παντοδύναμη εταιρεία έχει σαν στόχο τα κέρδη ..η υγεία του αθλητή είναι σε δεύτερη μοίρα, θα ήταν ουτοπία να πιστεύει κάποιος ότι στα πλαίσια του οικονομικού κέρδους θα υπάρχει συμβιβασμός .
“θα σε υποστηρίξω αλλά πρέπει να είσαι τούμπανο όλο το χρόνο  για πουλήσω και εγώ!” Είναι το μότο, είναι το βαθύτερο ιδεολογικό περιεχόμενο.

Οι αγώνες και οι διαγωνισμοί

Ο έλεγχος των αγώνων και των διαγωνισμών είναι το νέο στοίχημα που όπως φαίνεται πρέπει να κατακτηθεί. Εάν δεν υπάρχουν γεγονότα δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον,  ο έλεγχος των διοργανώσεων είναι το απολυτό εργαλείο ελέγχου που σε σύμπραξη με την  βιομηχανία, κυρίως σε διεθνή πλαίσια θα αποδώσει διαχρονικά. Το πελατολόγιο είναι πολύμορφο και χαρακτηρίζεται από διαφορετικά πολιτισμικά δεδομένα, κοινό σημείο αναγνώρισης είναι ο θαυμασμός των μυϊκών ειδώλων στους αγώνες- διαγωνισμούς και αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Τα πρόσφατα γεγονότα με τις διοργανωτικές ίντριγκες μεταξύ Ευρωπαίων και Αμερικανών επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Καταναλωτές και ινδάλματα

Οι Θαυμαστές είναι εργάτες, υπάλληλοι, μαθητές , φοιτητές , επαγγελματίες, όλοι αυτοί θέλουν να θαυμάσουν να χειροκροτήσουν ..το νέο ιδεολόγημα εμπεριέχει και στοιχειά ηθικών αξίων και αρετών του style
Έλα παλληκάρι μου ..είσαι ο καλύτερος
Κουκλάρα μου είσαι η πρώτη!
Μπράβο έχεις κατακτήσει την αρετή με την υπομονή σου ή μπράβο για τη πειθαρχία σου!

Όλα αυτά βολεύουν το πορτοφόλι του ψιλικατζή ή του διεθνή επιχειρηματία, διότι ανέξοδα προσέλκυσε οπαδούς που φανατίζονται, έχει τοποθετήσει έναν άνδρα ή μια γυναίκα που καθημερινά παίζει ρώσικη ρουλέτα και αυτός τα οικονομεί από την όλη κατάσταση με τους φανατικούς οπαδούς.

Verba volant, scripta manent

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα