Αρχική » Θεραπευτικά στεροειδή είναι μια βάση και για τα μυϊκά

Θεραπευτικά στεροειδή είναι μια βάση και για τα μυϊκά

by admin

Νέα μέθοδος που επιδιώκει να δημιουργήσει μια νέα γενιά από θεραπευτικά στεροειδή δύναται να αναπτυχθεί βάση ενός μοντέλου καθρέφτη της  εικόνας του στεροειδούς  -γνωστού ως εναντιομερή. Όλα αυτά  είναι για  την θεραπεία , πολύ σύντομα όμως τα θεραπευτικά ανοίγουν και νέους ελπιδοφόρους δρόμους  για τα μυϊκά βελτιωτικά, για όσους θα θελήσουν να δημιουργήσουν τάχιστα εντυπωσιακούς μύες αλλά και επιδόσεις δύναμης, ταχύτητας ή αντοχής . Ένα είναι σίγουρο, τώρα, και για τα παράνομα εργαστήρια έχουν δοθεί ιδέες!


 

Θεραπευτικά στεροειδή

Οι ερευνητές στο Dartmouth College έχουν αναπτύξει μια τεχνική για την παραγωγή συνθετικών στεροειδών που θα ανοίξουν το δρόμο για μια σειρά νέων φαρμάκων. Η διαδικασία, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Chemistry , διευκολύνει την πρόσβαση σε σπάνια ισομερή που αποτελούν μια εικόνα ενός καθρέφτη των δομών από φυσικά στεροειδή .

Εισαγωγή στη δομή και σύνθεση των στεροειδών. a, Ο γενικός στεροειδής τετρακυκλικός σκελετός. b, Παραδείγματα φυσικών στεροειδών. c, Επιλεγμένες προσεγγίσεις στη σύνθεση στεροειδών χρησιμοποιώντας ημισυνθετικές και de novo στρατηγικές. Πιστοποίηση: (c) Φυσική Χημεία (2017). DOI: 10.1038 / nchem.2865

streamlinedp

Η τεχνική,  είναι βασισμένη σε μια σειρά νέων χημικών αντιδράσεων, και μειώνει σημαντικά το κόστος και το χρόνο που απαιτείται  για την ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων από μια προνομιούχα  φαρμακευτική αλλά και ανεξερεύνητη συλλογή μορίων.

“Αυτή είναι μια νέα θεμελιωδώς νέα μοριακή στρατηγική για την κατασκευή στεροειδών”, δήλωσε ο Glenn Micalizio, καθηγητής Χημείας του New Hampshire στο Dartmouth (Κολλέγιο Ντάρτμουθ). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την προετοιμασία είτε μιας ισομερούς εικόνας-καθρέφτη με την ίδια ευκολία, αλλά και με πρωτοφανή απόδοση.”

dartmouth-college

Κολλέγιο Ντάρτμουθ

Η βασική μοριακή δομή των στεροειδών είναι μια αποδεδειγμένη  σπονδυλοειδης ανάπτυξη για τα φάρμακα. Περισσότερα από 100 διαφορετικά μόρια στεροειδών εγκρίνονται από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ως θεραπευτικές ουσίες για ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων και ασθενειών, όπως  η φλεγμονή και ο πόνος, ο καρκίνος και οι βακτηριακές λοιμώξεις.

Τα θεραπευτικά στεροειδή θεραπευτικά αποτελούν αναμφίβολα την πιο επιτυχημένη κατηγορία φαρμάκων που εμπνέονται από ένα φυσικό προϊόν. Όλα τα γνωστά φάρμακα αυτής της κατηγορίας μοιράζονται μια κοινή δομή αποτελούμενη από έναν μόνο από τους δύο δυνατούς σκελετούς καθρέφτες της  εικόνας – γνωστούς ως εναντιομερή. Τέτοιοι παράγοντες είναι συνήθως διαθέσιμοι από χημικούς μετασχηματισμούς φυσικών και άμεσα διαθέσιμων στεροειδών.[quote]Χρησιμοποιώντας φθηνές και άφθονες πρώτες ύλες, η νέα κατηγορία συνθετικών μπορεί να παραχθεί σε μόλις πέντε χημικά βήματα[/quote]

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μόρια που βασίζονται στο μη φυσιολογικό είδωλο του ισομερούς των στεροειδών αποτελούν το θεμέλιο μιας τεράστιας συλλογής υποδεικνυόμενων δυνητικών φαρμάκων. Ενώ αυτές οι ενώσεις μοιράζονται τις βασικές φυσικοχημικές ιδιότητες της φυσικής τάξης, παρουσιάζουν συμπληρωματικές δομές 3-D με ευρείες δυνατότητες στην κλινική χρήση.

“Με αυτήν την πρόοδο, έχουμε τώρα την ευκαιρία να διερευνήσουμε τις εύφορες περιοχές του χημικού χώρου για τον εντοπισμό αμέτρητων μοναδικών, σχετικών με τη φαρμακευτική ουσία παραγόντων”, δήλωσε ο Micalizio.

Η διαδικασία που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο Micalizio στο Dartmouth , παράγει στεροειδείς δομές οποιουδήποτε εναντιομερούς με αυτό που οι ερευνητές περιγράφουν ως πρωτοφανή απόδοση. Χρησιμοποιώντας φθηνές και άφθονες πρώτες ύλες, η νέα κατηγορία συνθετικών μπορεί να παραχθεί σε μόλις πέντε χημικά βήματα.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα