Αρχική » Έχεις χοντρή γυναίκα; Τι λένε αυτοί!

Έχεις χοντρή γυναίκα; Τι λένε αυτοί!

by admin

Αυξημένος ο κίνδυνος να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2 οι άντρες που έχουν γυναίκες με παχυσαρκία – Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τις γυναίκες

Οι άνδρες που έχουν παχύσαρκη σύζυγο, έχουν αυξημένο κίνδυνο, ποσοστό 21%, να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη που ερευνά την επίδραση του φύλου στην παχυσαρκία μεταξύ συζύγων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Αάρχους της Δανίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Άνταμ Χαλμαν, μελέτησαν τη σχέση «συζυγικού» διαβήτη και παχυσαρκίας με τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, σε δείγμα 3.650 ανδρών και 3.478 γυναικών (50 ετών και άνω). Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Διαβήτη (EASD), στη Λισσαβόνα.

Από την μελέτη προκύπτει ότι, οι άνδρες άνω των 55 ετών με σύζυγο που πάσχει από  διαβήτη τύπου 2, τείνουν να είναι πιο παχύσαρκοι από τους συνομηλίκους τους, χωρίς διαβητική σύντροφο.

Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους πιθανούς παράγοντες που ίσως επηρεάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, όπως η ηλικία, η εθνικότητα, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και το ατομικό επίπεδο παχυσαρκίας.

Κατά τη διάρκεια των 11,5 ετών της μελέτης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παχυσαρκία ή ο διαβήτης τύπου 2 στον έναν σύζυγο μπορεί να ευνοήσει την εκδήλωση διαβήτη και στον άλλο, λόγω των πολλών επικίνδυνων συμπεριφορών που από κοινού μοιράζονται τα ζευγάρια, όπως η κακή διατροφή και η μικρή σωματική δραστηριότητα». Οι άνδρες όμως επηρεάζονται περισσότερο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές.

πηγή : πρώτο θέμα 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα