Αρχική » Πολλοί θα αναγκαστούν να γίνουν μαγαζιά βιτρίνα!

Πολλοί θα αναγκαστούν να γίνουν μαγαζιά βιτρίνα!

by admin

Η πραγματικότητα στο δρόμο είναι σοκαριστική. Η  ισχνή καταναλωτική ζήτηση, οι υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις διαμορφώνουν ένα σκοτεινό μέλλον. Η πρόσφατη υπόθεση του επιχειρηματία που διατηρούσε κατάστημα με προϊόντα και όργανα γυμναστικής στην Κέρκυρα ενώ παράλληλα κατείχε και αναβολικά στεροειδή δεν είναι η μοναδική.

Πίσω από τις selfie, τα κουτιά με τα σκευάσματα, και τις χαρούμενες στιγμές με τα ιδεολογικά μηνύματα υπάρχει ένας αδυσώπητος πόλεμος, όπου η επιβίωση είναι το ζητούμενο. Στο μέσον της σύγκρουσης νέοι και νέες που πίστεψαν στο μυϊκό όνειρο και ταυτόχρονα επιδιώκουν, έστω, ένα μικρό σπονσοράρισμα. Με τα υπάρχοντα κοινωνικά και οικονομικά δεδομένα η επιβίωση μιας νόμιμης επιχείρησης μοιάζει αμφίβολη, μια ουτοπία σε μια χώρα όπου κυριαρχούν οι ημερομηνίες των λογαριασμών εξόφλησης.

Σχεδόν τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις, ποσοστό 38,1%, είναι πολύ πιθανόν να βάλουν λουκέτο στους επόμενους μήνες, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους περίπου 13.000 επιχειρήσεις, κυρίως πολύ μικρές και αυτοαπασχολούμενοι. Από μία τέτοια εξέλιξη προκύπτει υψηλός κίνδυνος για απώλεια 21.000 θέσεων εργασίας.

«Το 38,1% των επιχειρήσεων θεωρεί αρκετά και πολύ πιθανό να κλείσει το επόμενο διάστημα» τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ στην έρευνά της. Οι λόγοι που αναμένεται να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις σε λουκέτο είναι:
Η παγιοποίηση των υψηλών φορολογικών επιβαρύνσεων (αύξηση προκαταβολής φόρου, αύξηση ΦΠΑ και ειδικών τελών, αύξηση φορολογικού συντελεστή στο 29%),
η συσσώρευση οφειλών
η αδυναμία εξεύρεσης αγορών για την αντιστάθμιση της ισχνής καταναλωτικής ζήτησης επιδρούν αρνητικά στις προοπτικές μιας επιχείρησης.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα