Αρχική » Δεν είναι Πουρόγρια. Είναι Bodybuilder !

Δεν είναι Πουρόγρια. Είναι Bodybuilder !

by admin

Η Josefina Monasterio, 71 ετών, είναι ευτυχής που δεν σκέφτηκε την ηλικία της όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το bodybuilding, στην ηλικία των 59 ετών αν και δεν είχε ιδέα τι είναι το bodybuilding.

Έμαθε για τους μυς, όταν δούλευε σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και ένας συνάδελφός της έγραψε ένα θέμα για αυτό. Η Δρ. Josefina άρχισε να κάνει bodybuilding σε μια εποχή που οι περισσότεροι σκέφτονται τη συνταξιοδότηση, αν και ήταν αθλήτρια από νεαρή ηλικία. Ως παιδί στη Βενεζουέλα πήγε στη γυμναστική και αργότερα αποφοίτησε με πτυχίο φυσικής αγωγής.

Αργότερα απέκτησε μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση και αργότερα διδακτορικό δίπλωμα. Στην Προσωπική Ανάπτυξη Ενηλίκων. Δίδαξε στο Cambridge Rindge και στο Λατινικό Γυμνάσιο στο Cambridge της Μασαχουσέτης για 16 χρόνια, ενώ μεγάλωσε δύο κόρες..

img_1636_64f8ae4d60fa947d0a0c9a648f6fe32b.nbcnews-ux-2880-1000 (1)

“Ξεκίνησα bodybuilding όταν γνώρισα τον Steve Pfiester. Ήταν ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου και άρχισε να μου μιλάει για το bodybuilding, ήξερε ότι έτρεχα και ασκούσα γιόγκα. Εγώ δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό! Και τότε με ενθάρρυνε να το δοκιμάσω και μου είπε ότι είχα τις προοπτικές να γίνω μια πολύ καλή bodybuilder! Με προσκάλεσε στο γυμναστήριο του και προσφέρθηκε να με εκπαιδεύσει. Ξεκίνησα τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο με πήγε στο πρώτο μου αγώνα στο Bradenton της Φλόριντα”, είπε

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”9In84Lxw538″]

Έτσι, ξεκίνησε να της μαθαίνει τα όργανα και η Josefina αγάπησε την γυμναστική από την πρώτη στιγμή. Μετά από 6 μόλις μήνες πήρε μέρος σε διαγωνισμό και μάλιστα κέρδισε την πρώτη θέση. Οι φωτογραφίες της Dr. Josefina αποδεικνύουν ότι αφιερώνει πολλές ώρες για να φροντίσει το σώμα της. Παράλληλα, όμως, ενισχύει το μυαλό και το πνεύμα της. Σε μια δεδομένη ημέρα, σηκώνεται στις 3 π.μ. για να διαβάσει τη Γραφή, να διαλογιστεί και να προσευχηθεί. Στις 4.30 π.μ. είναι έξω από την πόρτα του σπιτιού, για  να περπατήσει τρία μίλια και να τρέξει άλλα τρία. Ακολουθεί γιόγκα και κολύμπι στην παραλία ενώ ο ήλιος ανατέλλει, ή πάει για δύο ολόκληρες ώρες στο γυμναστήριο, όπου εξασκεί διαφορετικές μυϊκές ομάδες ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”RyIpX-j-zFM”]

Η προπόνηση μου είναι ιερή, μη διαπραγματεύσιμη. Κρατάω ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα για να μην χάσω το χρόνο”, λέει

“Κάνω τη ζωή μου απλή. Δεν πίνω ή καπνίζω, , τρώω μια ισορροπημένη διατροφή μέχρι τις 8 μ.μ”.

Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο και η Josefina Monasterio το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο! “Η διαδικασία γήρανσης μπορεί να επιβραδυνθεί με τη φροντίδα του νου, του σώματος και του πνεύματος”, είπε

“Θα ήθελα πολύ περισσότερους ανθρώπους να αναλάβουν την κυριότητα του σώματος, του νου και του πνεύματός τους. Εάν ασκείστε και φροντίζετε τον εαυτό σας, μπορείτε να κοιτάξετε και να νιώσετε καλύτερα από κάποιον που είναι δύο φορές πιο νέος. Η οστική πυκνότητα και η μυϊκή μάζα μου είναι καλύτερα από λίγα χρόνια πριν , επειδή προπονούμαι για αυτό”

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”MPxCc7GINuE”]

“Ένα από τα πράγματα που σκέφτηκα για τον εαυτό μου τελευταία είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας. Σίγουρα δεν το κάνω. Δώστε και εσείς στον εαυτό σας την ευκαιρία. Μην αφήνετε το φόβο να είναι ισχυρότερος από τον ενθουσιασμό”.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα