Αρχική » Τι συμβαίνει με τον Μπολτ Αποσυναρμολογήθηκε:

Τι συμβαίνει με τον Μπολτ Αποσυναρμολογήθηκε:

by admin

Το διαδίκτυο κάποιες φορές δεν είναι για πολλά λόγια,.. απλά, οι αναγνώστες εάν διαβάσουν μικρά κείμενα έχουν την ικανότητα της σύνθεσης, της σύγκρισης, και του συμπεράσματος, διότι οι κανόνες ισχύουν για όλους, και για τον Μπολτ. Παρακάτω μικρά κειμενάκια που ρίχνουν ευθύνες και κάνουν παρατηρήσεις ΌΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ

  1. O αθλητής εμφανίζεται ανήσυχος για το μέλλον του στίβου μετά την αποχώρησή του και ζητά από τους αθλητές να μείνουν μακριά από τον εύκολο δρόμο των αναβολικών. «Αυτό που θέλω να καταλάβουν είναι πως έχουμε πρόβλημα με το ντόπινγκ… αν συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο το άθλημα θα πεθάνει… ελπίζω να το καταλαβαίνουν», τονίζει στο CNN
  2. Για τα 100 μέτρα όπου δεν τα κατάφερε: Αλλά γιατί τόσο άσχημα αυτή τη φορά. Ο 33χρονος Μπολτ προσπάθησε να ξεπεράσει γρήγορα τις αρνητικές εντυπώσεις αποδίδοντάς τες στους κακούς βατήρες. Ηταν πολύ κακοί», είπε στους δημοσιογράφους. «Σκόνταψα λίγο έξω από τον βατήρα μου, δεν μου αρέσουν πραγματικά αυτοί οι βατήρες. Είναι οι χειρότεροι που έχω δει ποτέ. Είναι ασταθείς. Οταν έκανα την προθέρμανση μου και έσπρωξα πίσω, έφυγε πίσω και δεν είναι αυτό που είμαι συνηθισμένος»
  3. Σκυταλοδρομία 4χ100 μέτρα όπου δεν τα κατάφερε: ο Τζαμαϊκανός τρέχοντας ως τέταρτος δρομέας υπέστη τράβηγμα 50 μέτρα πριν τον τερματισμό και ενώ είχε πάρει τρίτος τη σκυτάλη και διεκδικούσε ένα μετάλλιο..Ο Γιόαν Μπλέικ που ήταν ο τρίτος δρομέας των Τζαμαϊκανών και αυτός που έδωσε στον Μπολτ τη σκυτάλη, στις δηλώσεις του έριξε το φταίξιμο στους διοργανωτές: «Μας κρατάνε αρκετή ώρα στο δωμάτιο αναμονής με αποτέλεσμα να είμαστε πολύ κρύοι στον αγώνα. Ο Μπολτ μου είπε “Γιόαν αυτό που γίνεται είναι τρελό. Σαράντα λεπτά και δυο μετάλια πριν την κούρσα μας”. Κάναμε ζέσταμα και απλά περιμέναμε. Συνέχεια και συνέχεια και μετά είδαμε έναν μύθο του αθλήματος να παλεύει έτσι».
  4. ο Τζαμαϊκανός καταφέρνει και πιάνει τέτοιες ταχύτητες στους αγώνες του. Το τρέξιμο του Μπολτ αποτελεί αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας, με το Southern Methodist University, να ανακαλύπτει πριν από ένα μήνα κάτι πραγματικά σημαντικό.

Παρατηρώντας στενά ένα video από αγώνα του Τζαμαϊκανού οι ερευνητές διαπίστωσαν την ώρα που τρέχει, το ένα του πόδι, το αριστερό παραμένει στο έδαφος 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου περισσότερο από το δεξί. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή το το αριστερό του πόδι είναι μισή ίντσα μεγαλύτερο από το δεξί κι έτσι υπάρχει αυτή η… ανωμαλία στο βηματισμό του. Παράλληλα, η δύναμη που βάζει στο δεξί είναι λίγο μεγαλύτερη από εκείνη στο αριστερό.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”TGh7SqVI_w8″]

Αυτό βέβαια προκάλεσε ακόμη περισσότερα ερωτηματικά στους ερευνητές γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις η ταχύτητα ενός αθλητής θα έπρεπε να μειώνεται κι όχι αν αυξάνεται όπως συμβαίνει με τον Μπολτ! Επομένως ο μεγάλος πλέον στόχος των ερευνητών είναι να ανακαλύψουν κατά πόσο ο Τζαμαϊκανός γνωρίζει και (αν ή πώς) προσαρμόζει στην προπόνησή του αυτή την ανωμαλία προκειμένου να τρέχει πιο γρήγορα.

Δείτε επίσης εδώ:

Γιουσέιν Μπολτ και παρεμφερή Αντριλίκια !

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”u18_-87Pb6U”]

Μπολτ είπε 

«Η πίστη μου με διδάσκει να πιστεύω στις δυνατότητές μου και να εμπιστεύομαι ότι η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητα θα με κάνουν να επιτύχω. Έχω εμπιστοσύνη στο θεόσταλτο ταλέντο μου κι έτσι δεν βάζω ποτέ όρια στο τι μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος είτε στο τρέχοντας, είτε πηδώντας, είτε σε οτιδήποτε άλλο».

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα