Αρχική » Γιουσέιν Μπολτ και παρεμφερή Αντριλίκια !

Γιουσέιν Μπολτ και παρεμφερή Αντριλίκια !

by admin

Γιουχάρισαν για λίγο οι Βρετανοί τον 35χρονο Τζάστιν Γκάτλιν, που νίκησε τον Γιουσέιν Μπολτ, με χρόνο 9,92. Φυσικά εδώ και χρόνια ο Τζαμαϊκανός με τα απίθανα ρεκόρ (9.58) έκανε παρεμφερή καραγκιοζλίκια με κινήσεις χορού, κοιτώντας κυρίως τους Αμερικανούς, που τις προηγούμενες δεκαετίες είχαν αναπτύξει ένα διθυραμβικό εγωισμό με τις νίκες τους στα 100 μέτρα. “Με πονούσαν πολύ τα πόδια μου ..πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό” δήλωσε μετά την κούρσα ο Μπολτ

Ανδρισμός  στα σπριντ

Η χθεσινή κούρσα είχε τους εξής χρόνους

  1. Τζάστιν Γκάτλιν 9,92 ΗΠΑ
  2. Κρίστιαν Κόλεμαν 9.94 ΗΠΑ
  3. Γιουσέιν Μπολτ 9.95 Τζαμαϊκα
  4. Γιόχαν Μπλέικ 9.99  Τζαμάικα
  5. Ακάνι Σιμπίνε  10.01  Νότια Αφρική
  6. Ζιμί Βικό 10.08 Γαλλία
  7. Ρις Πρέσκοντ 10.17 Μεγάλη Βρετανία
  8. Μπίνγκτιαν Σου 10.27 Κίνα

Ο Τζάστιν Γκάτλιν που αποσύρθηκε για  λίγα χρόνια λόγω ντόπας εξύμνησε τον Μπολτ, αλλά το σίγουρο είναι ότι όταν πήγε στο δωμάτιο του έκανε κωλοτούμπες χαράς!
Ο Μπολτ έδειξε ανωτερότητα, αλλά σίγουρα οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου που διαμένει θα πρέπει να φρεσκάρουν το δωμάτιο από τα νεύρα του Τζαμαϊκανού.

Παραμύθια που τα πιστεύουν μόνο ερωτευμένοι και παιδιά

16, Ιουλίου  1988, ο Michael Carroll στο Στάδιο Indianapolis, στο προκριματικό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Βλέπει τον Mike Takaha έναν εθελοντής να  μπαίνει η αίθουσα τύπου με γουρλωμένα μάτια και να του λέει : « η Griffith έτρεξε μόνο σε 10,49 δευτερόλεπτα !» Πλάκα μου κάνεις;

Α. Η Griffith-Joyner ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ!
Β. ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ
Γ. Ακόμη και σήμερα η γυναίκα που νικούσε άντρες δεν κινδυνεύει

Η Τζαμαϊκανή πρωταθλήτρια στα 100 Shelly-Ann Fraser  έχει με νορμάλ άνεμο, χρόνο (10,70 το 2012) και παίρνει τις ίδιες βιταμίνες με τον Γιουσέιν Μπολτ αλλά δεν ΗΡΘΕ, στους παγκόσμιους του Λονδίνου, διότι κάνει “κάθαρση” και δηλώνει έτοιμη να γεννήσει παιδί.

Ο Νικητής Τζάστιν Γκάτλιν προσκυνά τον τρίτο Γιουσέιν Μπολτ χθές στο Λονδίνο 

3

Ο ΠΑΝΥΨΗΛΟΣ Γιουσέιν αγωνίστηκε για να νικήσει τους κοντούς, αλλά ξεκίνησε ως “χελώνα” με αποτέλεσμα να χάσει από τον Γκάτλιν αλλά και τον Κρίστιαν Κόλεμαν  (ΗΠΑ), πνευματικό παραγιό και υπό την “προστασία” του Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) – δύο τιμωρίες κατά του Γκάτλιν για χρήση αναβολικών.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 1988 οκτώ διάσημοι σπρίντερ ήταν έτοιμοι… για την κόντρα του ΑΙΩΝΑ. Με διαφορά κλασμάτων του δευτερολέπτου, ο κοντότερος Καναδός Μπεν Τζόνσον, τερμάτισε πρώτος με το παγκόσμιο ρεκόρ των 9.79 δευτερολέπτων ,αφήνοντας δεύτερο τον Αμερικανό Καρλ Λιούις με 9.92 δευτερόλεπτα….

Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια έως που σαν το χαμένο νησί αναδύθηκε η Τζαμάικα με τον ψηλό Γιουσέιν Μπολτ – Ύψος: 1,95 μ. να νικά τους κοντούς!

Ο Ίδιος δηλωσε  χθες ” Ήταν δύσκολο. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να σταματήσω. Κοίταξε, κάθε χρονιά μου ήταν χειρότερη από την προηγούμενη, μεγαλώνω, έτσι είπα μέσα μου πως ήρθε η στιγμή να το αφήσω. Θα πάρω το χρόνο μου και θα αποχωρήσω ομαλά”

Τα ΡΕΚΟΡ είναι από το 1980 plus 

Τα ΡΕΚΟΡ έχουν οριοθετηθεί εδώ και δεκαετίες..απλά συγκυρίες, ζητήματα υγείας, αλλαγές βιταμινούχων γκουρού και φιλικών κυβερνήσεων, τα κρατούν..και κάτι τελευταίο. Το 1988 στα 100 μέτρα με εμπόδια η Βουλγάρα Γιορντάνκα Ντόνκοβα έκανε 12, 21, ακατάρριπτο ρεκόρ, έως το 2016 στο Diamond League του Λονδίνου όπου η Χάρισον έτρεξε στα  100 μέτρα με εμπόδια σε χρόνο 12.20΄  Είναι απίστευτο που ο κόσμος θα με θυμάται πια ως κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ” δήλωσε περιχαρής η 23χρονη αθλήτρια μετά το επίτευγμά της. Τελικά η Χάρισον, δεν μπόρεσε να προκριθεί καν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα