Αρχική » Πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου!

Πως θα πουλήσεις τον εαυτό σου!

by admin

Αφορμή δίνουν κάποια ΡΕΠΟΡΤΑΖ  της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Συγκεκριμένα στο πενθήμερο σεμινάριο του προγράμματος Youth Empowered, στη Θεσσαλονίκη οι νέοι διδαχτήκαν “το πώς θα πουλήσετε τον εαυτό σας”  Φυσικά σε πλαίσια νομιμότητας διότι επισημαίνεται ότι “χωρίς βέβαια να πείτε ψέματα ή να παριστάνετε κάτι που δεν είστε”

H πραγματικότητα

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε νέους, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, ώστε να έχουν ουσιαστικές ευκαιρίες για να διεκδικήσουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους και να το πετύχουν, (Tο πιο σημαντικό όταν πάτε σε μια εταιρεία είναι το πώς θα πουλήσετε τον εαυτό σας)  Αυτή η διαδικασία είναι μια πραγματικότητα που εφαρμόζεται σήμερα από αρκετούς και στον δικό μας τομέα του fitness.

Η διαφορά είναι ότι πολλοί δεν απευθύνονται σε εταιρείες αλλά πωλούν τον εαυτό τους κατευθείαν στους πελάτες .. παριστάνοντας  κάτι που δεν είναι ! Αυτό δεν διδάχτηκε στο σεμινάριο, διότι εμπεριέχει αδόκιμα στοιχεία προπαγάνδας προς τον πελάτη.

Οι τεχνικές πώλησης διαφοροποιούνται, όπου κριτήριο είναι η οικονομική δύναμη του πελάτη. Παράλληλα ένα δυναμικό κοκτέιλ μπαρουφολογίας και δοκιμασμένης φιγούρας είναι το εχέγγυο, για την επιβολή στον πελάτη.

 

Πουλάω τον εαυτό μου!

Σήμερα υπάρχουν πολλοί παπαρολόγοι που γυμνάζουν κόσμο και ταυτόχρονα παίρνουν μια πρωτεΐνη από το Ιντερνέτ και την πουλούν στο πελάτη που τους έχει εμπιστοσύνη. Υπάρχει μια πληθώρα επιλογών personal, δηλωμένοι αθλητές, φτωχοντίλερ, γυμναστές χωρίς ένσημο, άεργοι που δηλώνουν ότι έχουν εμπειρία,  ειδικοί που δηλώνουν γνώστες ιατρικής, δημοσιοσχεσίτες κ.α
Όλος αυτός ο θίασος επιβιώνει, και περιφέρεται σε μια αγορά όπου βάση των τριών τελευταίων καταγραφών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί στο 26,7%, δείχνοντας μια παγιωμένη κατάσταση.  Όπου Το 99% των επιχειρήσεων είναι στον Τειρεσία, δηλαδή εκτός τραπεζικού συστήματος, όπου εμπόριο χωρίς χρηματοδότηση δεν υφίσταται.

Παριστάνετε κάτι που δεν είστε!

Συνήθως όταν κάποιος την “πατήσει”  από κάποιον που του πούλησε παραμύθι δεν τον καταγγέλλει, (σύνδρομο της Στοκχόλμης) οι περιπτώσεις  πολλές, μάπα πρωτεΐνη, μούφα αναβολικό, προπονητικό σακάτεμα από τεχνικές που είδε στο Youtube, υποσχέσεις για καριέρα! Οι λόγοι που δεν ζητά το δίκιο του; πολλοί , διότι ντρέπεται να πει ότι φάνηκε κορόιδο, φοβάται, δυσκολεύεται να πιστέψει την ηλιθιότητα του!

Σε κάθε περίπτωση θύτης και θύμα ..παριστάνουν κάτι που δεν είναι!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα