Αρχική » Ελένη Ζαβιτσάνου προσπαθεί να εξηγήσει την κουλτούρα στο newsbeast

Ελένη Ζαβιτσάνου προσπαθεί να εξηγήσει την κουλτούρα στο newsbeast

by admin

Η Ελένη Ζαβιτσάνου είναι μια νεαρή αθλήτρια με ενθουσιασμό,  που προσπαθεί να εξηγήσει την κουλτούρα με μια συνέντευξη στο newsbeast..αναφέρει ενδεικτικά:
«Πιστεύω ότι δεν άρεσε τόσο πολύ στον κόσμο η εικόνα μίας μυώδους γυναίκας με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, οπότε οι ομοσπονδίες άρχισαν να το αποκλείουν»

Επίσης : «Πλέον το πρότυπο που έχει κυριαρχήσει στο άθλημά μου, είναι αυτό της γυναίκας που βρίσκεται πιο κοντά στη φύση της. Ειδικά οι δύο πρώτες κατηγορίες bikini και body fitness βρίσκονται πιο κοντά στο πρότυπο ενός αγαλματένιου σώματος»


Η ζωή μιας γυναίκας body builder. Καλύτερα ίσως θα λέγαμε η ζωή μιας Ελληνίδας body builder. Η Ελένη Ζαβιτσάνου είναι 26 ετών. Αυτή τη στιγμή αποτελεί μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του αθλήματος. Κυρίως στο εξωτερικό όπου ήδη κάνει επαγγελματική καριέρα με εμφανίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Στην Ελλάδα είναι η πιο σημαντική αθλήτρια αυτή τη στιγμή στην κατηγορία που αγωνίζεται.

Ξεκίνησε το bodybuilding τυχαία. Το ίδιο τυχαία μπήκε στο γυμναστήριο για να «διορθώσει» κάποιους τραυματισμούς που είχε στα γόνατα και άρχισε να αυξάνει το μυϊκό της όγκο. Η εικόνα μιας γυναίκας με φουσκωμένο σώμα και ευδιάκριτη γράμμωση των μυών είναι ίσως κάτι παρεξηγημένο στην Ελλάδα. Παραδέχεται ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν με προκατάληψη το γυμνασμένο της σώμα, αλλά περισσότεροι είναι κι εκείνοι που το θαυμάζουν.

Το πρότυπό της είναι αυτό μιας αθλήτριας με θηλυκά χαρακτηριστικά. Μακριά από αλλοιώσεις στη φωνή, χωρίς παραμόρφωση του σώματος. Ένα κορμί που εντάσσεται στα πλαίσια της αισθητικής και που η εκείνη αποκαλεί «αγαλματένιο». Και κυρίως μακριά από τις όποιες παρεξηγημένες ερμηνείες μπορεί να είχε αυτό που ονομάζεται bodybuilding στην Ελλάδα, όπου κάποιοι κατά καιρούς το συσχέτισαν με αθέμιτες συμπεριφορές, με τον κόσμο της νύχτας αλλά και με τη δυνατότητα επιβολής κάποιων ανθρώπων έναντι κάποιων άλλων λόγω της αυξημένης σωματικής τους διάπλασης.

Για εκείνη το bodybuilding είναι η αδιάκοπη διαδικασία βελτίωσης αλλά και ένα άθλημα που τη βοηθά να ξεχωρίζει και να νοιώθει διαφορετική.

Η συνέντευξη της Ελένης Ζαβιτσάνου εδώ  newsbeast.gr

body9

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα