Αρχική » Γιατί Αγαπώ τον Προπονητή μου!

Γιατί Αγαπώ τον Προπονητή μου!

by admin

Είναι μια αμφίδρομη σχέση και ταυτόχρονα ένας δισεπίλυτος γρίφος για τους άλλους που δυσκολεύονται να κατανοήσουν για ποιο λόγο αυτός ο προπονητής είναι τόσο αγαπητός.

Τα τελευταία χρόνια  νέοι και φιλόδοξοι υποψήφιοι προσκόλλησαν σε έναν προπονητή ή  personal  με στόχο να μεταμορφωθούν μυϊκά. Κάποιοι από αυτούς εξελίχθηκαν, δημιούργησαν ένα μικρό πρωτεινομάγαζο ή γυμναστήριο. Κάποιοι άλλοι συμμετείχαν σε διαγωνισμούς, αγώνες ή μετουσίωσαν την μυϊκή τους βελτίωση σε δημόσιες σχέσεις.  Κοινό τους χαρακτηριστικό …εξύμνησαν την προσωπικότητα του προπονητή.

Τον Αγαπώ γιατί μου δίνει αυτό που θέλω!

Θα παρατηρήστε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αναρτήσεις λατρείας, σχόλια εγκωμιαστικά, μηνύματα φιλίας και συντροφικότητας, που απευθύνονται σε μια μερίδα ανθρώπων. Κεντρικό ιδεολόγημα είναι ότι αυτός, τα καταφέρνει καλά, καλύτερα από κάποιους άλλους.

q

Tο πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κάποιος είναι ότι εφαρμόζει τεκμηριωμένες προπονητικές αρχές, το πρωτόκολλο, τις εργοφυσιολογικές παραμέτρους, σε σχέση με το άθλημα του. Στην περίπτωση του bodybuilding – fitness, όλα αυτά. Μπούρδες ! όλα αυτά, είναι ένα ποιοτικό κωλόχαρτο για να σκουπίζει τον κώλο του! Ο προπονητής ίνδαλμα δίνει αυτό που ζήτα ο “αθλητής”  “αθλούμενος” “ πελάτης”  “μυϊκός καψούρης” ποιο είναι; σίγουρα δε είναι το πτυχίο προπονητικής , είναι όμως ο συνεπέστατος δρόμος της ντοπαριστικής.

Ντοπαριστικός δρόμος

Το υποκείμενο – πελάτης –αθλητής όπως θέλετε πείτε το, όταν αναπτύξει μια αμφίδρομη επικοινωνία με τον προμηθευτή του,  σύντομα παγιώνει και μια σχέση εμπιστοσύνης – υπακοής.

Σε αυτή την σχέση,  τον απόλυτο έλεγχο τον έχει ο δότης -προπονητής,  διότι μετουσιώνει τις ελπίδες του υποψήφιου,  προμηθεύοντας του τροποδοσολογικά σχήματα φαρμακευτικής αγωγής που άμεσα κυκλοφορούν στο σώμα του. Ουσιαστικά το  φαρμακευτικό -λεκτικό μήνυμα ελέγχου έχει άμεση εφαρμογή, διότι το υποκείμενο (πελάτης-αθλητής) νιώθει την άμεση ωφελιμότητα από τα φάρμακα δημιουργώντας  μια σχέση εμπιστοσύνης με τον χημικό τροφό του, που σε αρκετές περιπτώσεις εξελίσσεται σε μια διαχρονική σχέση εκτίμησης.[quote]Σκέπτεται κάποιος, για να πηγαίνουν οι άλλοι θα είναι καλός ..τότε θα πάω και εγώ να δοκιμάσω![/quote]

Κάποιοι βάζουν μυαλό μετά από χρόνια η αντίληψη η νοητική εξέλιξη είναι διαφορετική στον καθένα. Πολλοί μετά από χρόνια “σκυλοβριζουν” τον δότη τους διότι απέκτησαν προβλήματα και πίστεψαν τον μύθο. Άλλοι συνέχισαν να τον αγαπούν διότι διαποτίστηκαν από την υποκουλτούρα. Σήμερα πολλοί νέοι υποψήφιοι εξυμνούν την νέα τους σχέση, διότι έτσι τα βρήκαν, αυτά άκουσαν, και μάλλον έτσι θα είναι! Για αυτό όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πόλη. Σκέπτεται κάποιος,  για να πηγαίνουν οι άλλοι θα είναι καλός ..τότε θα πάω και εγώ να δοκιμάσω!

Τι να δοκιμάσει, προπονητική μεθοδολογία;  τα πράγματα είναι απλά; το δύσκολο είναι να βρεις τα “βελτιωτικά”  Από την στιγμή που στα βρίσκει ο προπονητής τον αγαπάς.

Το ερώτημα είναι το έξης, αυτό που ζητάς, ο προπονητής το παίρνει από κάποιον άλλο… τι καλύτερο να το πάρεις κατευθείαν από την πηγή, που θα είναι και ποιο φτηνό!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα