Αρχική » Απογλυκογόνωση πως θα γίνεις Μυϊκά Ωραίος ή Ωραία!

Απογλυκογόνωση πως θα γίνεις Μυϊκά Ωραίος ή Ωραία!

by admin

Δεν το αναφέρουν οι γραμμωμένοι διότι βολεύει. Είναι σαν το βύσμα στο δημόσιο, κάτσε στην καρέκλα και δήλωνε ευτυχισμένος.  Απογλυκογόνωση σου λέει.. έτσι μπακαλίστικα για τον γενικό πληθυσμό, που θα το διαβάσει και θα εντυπωσιαστεί. Το αναφέρει ο πέρσοναλ, ο επιστήμονας, ο μπακαλογιατρός που έχει υποκαταστήσει ολόκληρη πανεπιστημιακή πτέρυγα! Μόνο που μαζί με την περισπούδαστη φράση <απογλυκογόνωση> δεν αναφέρουν ότι την κύρια δουλειά την κάνει η Ντοπαριστικογόνωση!

Τι θέλουν να πουν

Θέλουν να ορίσουν την περίοδο όπου εφαρμόζεται το “άδειασμα” των υδατανθράκων από το σώμα. Αυτό επιτυγχάνεται με δυο τρόπους
1. Διατροφή
2. Προπόνηση -άσκηση

Η σχετική χρήση των πηγών ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης καθορίζεται κυρίως από την ένταση, τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και την προπονητική κατάσταση του αθλητή.  Εδώ άστα να πάνε,  στα προπονήτρια (personal)  εφαρμόζεται η πρακτική μέθοδος σε βλέπω με το μάτι! Το λίπος ως πηγή ενέργειας είναι σχετικά πιο κυρίαρχο κατά τη διάρκεια της μέτριας έντασης (30-65% της VO 2peak ), ενώ η σχετική συμβολή της οξείδωσης των υδατανθράκων στο σύνολο των ενεργειακών δαπανών γίνεται μεγαλύτερη όταν αυξάνεται η ένταση της άσκησης με το γλυκογόνο των μυών να γίνεται η πιο σημαντική πηγή στο υπόστρωμα.

hard-work

Πολλοί ορίζουν αυτή  την περίοδο προπόνησης πριν τον αγώνα της σωματική διάπλασης ως ένα εργαλείο, που θα αποδώσει το ιδανικό shape. Σε αυτή τη προσπάθεια εντάσσουν και πειραματικά- βελτιωτικά σχήματα από δίαιτες. Μέσα στο τσούρμο από θύματα που διακρίνονται για την διαφορετική μεταβολική ευελιξία, βγαίνουν και κάποιοι επιτυχημένοι, είναι σαν λεμέ “έκαψα το φαΐ 9 φορές την δέκατη ήταν σούπερ!”

Ορμονικά τερτίπια & Απογλυκογόνωση – Ντοπαριστικογόνωση!

Ο ιδανικός προπονητικός καταφερτζής πρέπει εφαρμόσει την Απογλυκογόνωση σε συνδυασμό με τα χημικά βελτιωτικά! Ποντάροντας στο ότι η η άσκηση με αντιστάσεις – βάρη αυξάνει τη δραστηριότητα των οξειδωτικών ενζύμων, σε ομογενοποιήματα ιστών.

Τι δεν αναφέρουν, αλλά λένε.. ότι γνωρίζουν καλά την απογλυκογόνωση

  • Χρησιμοποιούν Ορμόνες που επηρεάζουν τον θυρεοειδή Οι ορμόνες του θυρεοειδή αυξάνουν το βασικό μεταβολισμό, αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος, υποστηρίζουν την κινητοποίηση των λιπαρών οξέων, επιταχύνουν την οξείδωση των λιπαρών οξέων και υποστηρίζουν το μεταβολισμό των υδατανθράκων σε όλα τα επίπεδα. Πολύ καλό κολπάκι, μεταμορφώνεσαι σε  υποδειγματική μυϊκή φιγούρα και ποντάρεις στην απογλυκογόνωση!
  • Χρησιμοποιούν  αμφεταμίνες.  Οι αμφεταμίνες εμφανίζουν δράση στο Κεντρικό και στο Περιφερικό Νευρικό σύστημα όπου επάγουν την απελευθέρωση ενδοκυττάριων αποθεμάτων κατεχολαμινικών διαβιβαστών (αδρεναλίνη, νοραδρεναλίνη, ντοπαμίνη.
    Η Αδρεναλίνη και  η  Νοραδρεναλίνη αυξάνουν το ρυθμό και την ένταση συστολής του καρδιακού μυός, συστέλλουν τα αγγεία, διαστέλλουν τα βρογχόλια, διεγείρουν τη λιπόλυση από το λιπώδη ιστό, αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό και αναστέλλουν τις κεντρικές μη απαραίτητες διαδικασίες. Η σύνθεσή τους αρχίζει από το αμινοξύ τυροσίνη και εκκρίνονται κατά τη σωματική άσκηση και την υπογλυκαιμία. Η δράση τους σε διαφορετικά είδη υποδοχέων οδηγεί σε αύξηση ή μείωση της λιπόλυσης. (σκόλιας , εργοφυσιολογία)
  • Χρησιμοποιούν Ινσουλίνη η ινσουλίνη ρυθμίζει την ποσότητα γλυκόζης στο αίμα, διευκολύνει τη μεταφορά της γλυκόζης στα κύτταρα, υποστηρίζει την εναπόθεση γλυκογόνου στο ήπαρ, προάγει τη σύνθεση λιπαρών οξέων στο ήπαρ, αναστέλλει την κινητοποίηση των λιπαρών οξέων από τις λιπαποθήκες του σώματος, διευκολύνει τη μεταφορά των αμινοξέων στα κύτταρα, αυξάνει τη διαπερατότητα των κυτταρικών μεμβρανών στο ποτάσιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο.
  • Εάν ο πελάτης έχει χρήματα  χρησιμοποιείται αυξητική ορμόνη που  παρουσιάζει διαφορετική δράση στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, του λίπους και των υδατανθράκων. Αυξάνει τη σύνθεση της πρωτεΐνης, διευκολύνει τη μεταφορά των αμινοξέων στα κύτταρα και μειώνει την οξείδωση της πρωτεΐνης. Συντελεί στη ρύθμιση της ποσότητας γλυκόζης στο αίμα και υποστηρίζει την εναπόθεση γλυκογόνου στο ήπαρ. Προάγει τη χρησιμοποίηση του λίπους μέσω της αύξησης της διάσπασης και οξείδωσης των τριγλυκεριδίων. Η αυξητική ορμόνη έχει λιπολυτική δράση και η έκκρισή της ελέγχεται από δύο ορμόνες του υποθαλάμου και μία ορμόνη του στομάχου, σε ανταπόκριση των χαμηλών τιμών γλυκόζης στο αίμα και τη βαριά σωματική δραστηριότητα.

Η διαθεσιμότητα  σε γλυκογόνο είναι απαραίτητη προϋπόθεση  για την ανασύνθεση του ΑΤΡ  κατά τη διάρκεια άσκησης  υψηλής έντασης,  που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη γλυκογονόλυση. Επιπλέον, έχει τεκμηριωθεί καλά ότι η ικανότητα των σκελετικών μυών να ασκηθούν  είναι μειωμένη όταν τα αποθεματα γλυκογόνου μειώνονται σε ένα ορισμένο επίπεδο, ακόμα και όταν υπάρχει επαρκής ποσότητα άλλων διαθέσιμων καυσίμων.
Εδώ ο προπονητικός καταφερτζής για επαναφέρει την ισορροπία  θα χρησιμοποιήσει τα βελτιωτικά!

Μόνο Απογλυκογόνωση και τα κατάφερες  Ναι!σου λέω…

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα