Αρχική » Στεροειδή άλλαξε η φωνή της! Και ήταν τόσο όμορφη!

Στεροειδή άλλαξε η φωνή της! Και ήταν τόσο όμορφη!

by admin

Πολλοί Μυϊκοί Γαμπροί, δίνουν ανδρογόνα σε γυναίκες,  με αποτέλεσμα να αλλάζει η φωνή τους, κάποια στιγμή φεύγουν από την ζωή τους, αλλά το πρόβλημα παραμένει σε αυτές τις γυναίκες που είναι τα θύματα.

Η εμβάθυνση της φωνής είναι μια κοινή παρενέργεια που συμπεριλαμβάνεται  σε μια λίστα παρενεργειών από τα αναβολικά στεροειδή. ειδικά για τις γυναίκες  οι παρενέργειες είναι γνωστές ως αρρενοποίηση (η ανάπτυξη των ενήλικων αρσενικών φυσικών χαρακτηριστικών σε μια γυναίκα ή ένα αγόρι). Ουσιαστικά , αυτά είναι τα ανδρογονικά αποτελέσματα, αλλά είναι πολύ πιο έντονα στις γυναίκες από ότι στους άνδρες.

δείτε και ακούστε στο video ένα παράδειγμα φωνητικής αλλαγής

Τα ανδρογόνα επηρεάζουν το λάρυγγα, καθώς και τους μυς που εμπλέκονται στην παραγωγή των φωνητικών ήχων και της ανάπτυξης αυτών. Αυτός είναι ο λόγος που γενικά οι άνδρες έχουν πιο βαθιές φωνές σε σύγκριση με τις γυναίκες. Η ανάπτυξη της  δυσφωνίας στις γυναίκες (παρενέργεια), ως αποτέλεσμα χρήσης των αναβολικών στεροειδών  εμφανίζεται σιγά-σιγά σε στάδια, σχεδόν θυμίζει την ανάπτυξη γυναικομαστία στους άνδρες. Σε κάθε περίπτωση, η ανάπτυξη της  δυσφωνίας συνήθως χαρακτηρίζεται από την πρώιμη έναρξη την απαρχή μιας βραχνής φωνής, που ακολουθείται από διακυμάνσεις στην  βαθμό  έντασης, καθώς και τη τυπικό «πυρόλυση» της φωνής που παρατηρείται συχνά σε εφήβους νεαρούς άνδρες .

Ο ρυθμός με τον οποίο πραγματοποιούνται αυτές οι αλλαγές και ο βαθμός στον οποίο αλλάζουν εξαρτάται

  • Από το αναβολικό στεροειδές που χρησιμοποιείται
  • Δόσεις που χρησιμοποιούνται
  • Η διάρκεια της χρήσης.

[quote]Όλα τα αναβολικά στεροειδή, παρά  ότι μερικά είναι πολύ ήπια ή πολύ ισχυρά από την άποψη των ανδρογόνων επιδράσεων, (όλα όμως) θα δημιουργήσουν δυσφωνία εάν χρησιμοποιούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, και σε αρκετά υψηλές δόσεις.[/quote]

Τα Αναβολικά στεροειδή που κατέχουν μια πολύ ισχυρή βαθμολογία  στην ανδρογόνο δράση (όπως η τεστοστερόνη και  η Trenbolone) θα παρουσιάσουν μεγάλες τάσεις στην παραγωγή των  φωνητικών αλλαγών σε θηλυκούς χρήστες, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται υψηλές δόσεις και η διάρκεια της χρήσης γίνεται περισσότερο και περισσότερο. Γι ‘αυτό και πολλές  γυναίκες  προσπαθούν να αποφεύγουν τα  ισχυρά ανδρογόνα και αντί αυτού επιλέγουν αναβολικά στεροειδή που θεωρούνται πως έχουν πιο ήπια ανδρογόνο δράση. Άλλες κατάλληλες προφυλάξεις περιλαμβάνουν μήκη φαρμακευτικού κύκλου, που είναι όσο το δυνατόν συντομότερος (περίπου 4 εβδομάδες για τις γυναίκες), και λογικές δόσεις. Όλα τα αναβολικά στεροειδή, παρά ότι μερικά είναι πολύ ήπια ή πολύ ισχυρά από την άποψη των ανδρογόνων επιδράσεων, (όλα όμως)  θα δημιουργήσουν δυσφωνία εάν χρησιμοποιούνται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, και σε αρκετά υψηλές δόσεις.

Κατά τα πρώτα σημάδια των φωνητικών αλλαγών, καλό είναι οι γυναίκες χρήστες να διακόψουν αμέσως τη χορήγηση κάθε αναβολικού στεροειδούς φαρμάκου. Αν διακοπεί αρκετά νωρίς, η παρενέργεια της δυσφωνίας μπορεί συχνά να αντιστραφεί, αλλά όταν ξεφύγει πέρα ​​από ένα ορισμένο σημείο, οι αλλαγές μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες!

Ένα διαφορετικό Πείραμα

Τέσσερις γυναίκες ηλικίας 27 έως 58 ετών ζήτησαν ωτορινολαρυγγολογική εξέταση λόγω σημαντικών αλλαγών στις φωνές τους, με πρωταρχικές αλλαγές, βραχνάδα, τη φωνητική ποιότητα, τον έλεγχο της φωνής στο χώρο. Η ωτορινολαρυγγολογική εξέταση με καθρέφτη ή εύκαμπτο λαρυγγοσκόπιο δεν έδειξε καμία προφανή ανωμαλία στη φωνητική αναδιπλούμενη δομή ή λειτουργία και οι γυναίκες αναφέρθηκαν για παθολογική ομιλία με διαγνώσεις λειτουργικής δυσφωνίας! Τα αντικειμενικά ακουστικά μέτρα χρησιμοποιώντας το Kay Visipitch, έδειξαν σημαντική μείωση της μέσης θεμελιώδους συχνότητας για κάθε γυναίκα, όπως και η αντιληπτική ανάλυση των φωνών των ασθενών, κατά τη διάρκεια μιας ήρεμης ομιλίας, και προβολής της φωνητικής χρήσης, των  εριεκτικών δραστηριοτήτων του τραγουδιού αποκάλυψε έναν αστερισμό χαρακτηριστικών που συνήθως σημειώνονται στους εφήβους.

Οι γυναίκες είχαν κάνει χρήση φαρμάκων! 

Οι αρχικές διαγνώσεις μιας λειτουργικής δυσφωνίας διερευνήθηκαν, προκαλώντας περαιτέρω διερεύνηση του ιατρικού ιστορικού κάθε γυναίκας, αποκαλύπτοντας σε κάθε περίπτωση την εμφάνιση φωνητικών συμπτωμάτων αμέσως μετά την έναρξη θεραπείας για καταστάσεις με φάρμακα που περιέχουν παράγοντες βιολίωσης (π.χ. Danocrine (danazol), Deca-Durabolin Δεκανοϊκή νανδρολόνη) και τεστοστερόνη). Αν και ορισμένα από τα φωνητικά συμπτώματα μειώθηκαν σε σοβαρότητα με την επίδραση  φωνητικής θεραπείας για 6 μήνες και σε συνδυασμό με την διακοπή από τα φάρμακα, ορισμένα συμπτώματα παρέμειναν μόνιμα, υποδηλώνοντας ότι κάθε άτομο υπέστη σημαντικές αλλοιώσεις στη φωνολογική φυσιολογία, συμπεριλαμβανομένων των μεταβολών των μυϊκών ιστών.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα