Αρχική » Βράζει η «νύχτα» μετά τον φόνο του Γρίβα στα Γλυκά Νερά

Βράζει η «νύχτα» μετά τον φόνο του Γρίβα στα Γλυκά Νερά

by admin

Πονοκέφαλο στην αστυνομία και αναταραχή στη «νύχτα» έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, πρωί Τετάρτης στα Γλυκά Νερά. Αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν στοιχεία και εξετάζουν διαφορετικά σενάρια για την ταυτότητα των εκτελεστών. Ταυτόχρονα, στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται συναντήσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανθρώπων του υποκόσμου για την αναδιανομή «αρμοδιοτήτων» και περιοχών ελέγχου.
Ο 47χρονος παλαιός αθλητής body building εξάλλου, παρότι είχε έρθει σε ρήξη με τους παλιούς συνεταίρους του (οι αστυνομικοί τον χαρακτήρισαν «μοναχικό λύκο»), παρέμενε μέχρι πρόσφατα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο της «νύχτας» και φέρεται να είχε υπό την «προστασία» του περισσότερα από 30 καταστήματα στην παραλιακή και στον Πειραιά.

old

Ο φόνος του Γρίβα έγινε το πρωί της Τετάρτης μπροστά στα μάτια του 11χρονου γιου του, στην είσοδο του δημοτικού σχολείου Γλυκών Νερών. Τη στιγμή που το παιδί κατέβαινε από το αυτοκίνητο του πατέρα του, ο δολοφόνος πλησίασε το παράθυρο του οδηγού και πυροβόλησε τον 47χρονο από κοντινή απόσταση. Κατά τη νεκροτομή προέκυψε ότι ο Γρίβας δέχθηκε (από «εννιάρι» πιστόλι) δύο σφαίρες στο κεφάλι και τέσσερις στον θώρακα, ενώ από εποστρακισμό τραυματίστηκε και μια 36χρονη μητέρα, που είχε -όπως και ο Γρίβας- συνοδεύσει το παιδί της στο σχολείο. Οι δράστες διέφυγαν αρχικά με ένα Hyundai, το οποίο πυρπόλησαν μερικά δεκάδες μέτρα παραπέρα και στη συνέχεια με δύο μηχανές που οδηγούσαν συνεργοί τους. Το Hyundai είχε κλαπεί από το Χαλάνδρι και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ιδίου τύπου όχημα, που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων.

Τα πληροφοριακά δεδομένα που προέκυψαν μετά τον φόνο, κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία του 47χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» που υπέγραψαν παλαιοί αντίπαλοί του. Κατά μία εκδοχή, η Ασφάλεια έχει εικόνα για τον ηθικό αυτουργό του φόνου, όχι όμως και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ανάμειξή του στην υπόθεση. Τα τρία από τα τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας περιγράφηκαν από αυτόπτες ως «φουσκωτοί» και πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπράβους – μέλη ομάδας με την οποία ο Γρίβας είχε στο παρελθόν έρθει σε σύγκρουση. Ο εκτελεστής αντίθετα, το άτομο που πλησίασε και πυροβόλησε τον 47χρονο περιγράφεται ως άτομο μέτριας σωματικής διάπλασης και θεωρείται πιθανό να πρόκειται για αλλοδαπό, επαγγελματία δολοφόνο.[quote]ο Γρίβας φέρεται το τελευταίο διάστημα να ανέμενε την εκδήλωση μιας δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, κάτι που είχε εκφράσει σε συνομιλητές και στα μέλη της ομάδας του[/quote]

Άνθρωποι που παρακολουθούν από κοντά τα δρώμενα στη «νύχτα», σχολιάζουν ότι η δολοφονία του Γρίβα μπροστά στο 11χρονο παιδί του δεν είναι τυχαία και έγινε σκόπιμα για λόγους αντεκδίκησης. Από τις ίδιες πηγές εκτιμάται ότι ο δολοφονηθείς είχε στο παρελθόν εκβιάσει αντιπάλους του απειλώντας ή ασκώντας βία σε ανήλικο. Μια τέτοια υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια σε συνοικία του Πειραιά και βρίσκεται -εκ νέου σήμερα- στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. Αγνωστοι είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει στον λαιμό τον οδηγό ενός μικρού Ι.Χ., τη στιγμή που μετέφερε το ανήλικο παιδί του στο σχολείο. Το θύμα της επίθεσης είχε, λίγα χρόνια νωρίτερα, κατηγορηθεί για ένοπλη ληστεία στην Πελοπόννησο και κατά την επιχείρηση σύλληψής του είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργός του στην εν λόγω υπόθεση ήταν άτομο, που τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, δημιούργησε δική του ομάδα και ανέπτυξε πλούσια δράση στον χώρο της «νύχτας». Στη σφαίρα επιρροής του ανήκε άλλωστε ο 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, που είχε χάσει τη ζωή του όταν, ενώ βρισκόταν εν κινήσει στην Αττική Οδό, εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.[quote]παρότι ο 47χρονος πρώην body builder και ο επονομαζόμενος «Καράφλας» ανήκαν σε αντίπαλες ομάδες, προς το παρόν, το εν λόγω σενάριο δεν μοιάζει να υιοθετείται από ανθρώπους της «νύχτας»[/quote]

Εκτός του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που έχει την ευθύνη της προανάκρισης, στη διερεύνηση της υπόθεσης μετέχει -λόγω συναρμοδιότητας- και το Tμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας. Τα εικοσιτετράωρα μάλιστα που ακολούθησαν τον φόνο, στα γραφεία κλήθηκαν για «φιλικές συζητήσεις» άτομα από το περιβάλλον του δολοφονημένου αλλά και μέλη αντίπαλων «στρατοπέδων». Οπως πληροφορείται η «Κ», ο ίδιος ο Γρίβας φέρεται το τελευταίο διάστημα να ανέμενε την εκδήλωση μιας δολοφονικής επίθεσης εναντίον του, κάτι που είχε εκφράσει σε συνομιλητές και στα μέλη της ομάδας του. Σήμερα, μεταξύ των τελευταίων επικρατεί ανησυχία για την ταυτότητα του δράστη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και ζυμώσεις για την «επόμενη ημέρα». Οι «πιστοί στρατιώτες» του 47χρονου μάλιστα, δεν αποκλείουν το συμβόλαιο θανάτου να «υπέγραψε» βετεράνος βαρυποινίτης και αντίπαλος του Γρίβα στις «μπίζνες» της «νύχτας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Γρίβας ήταν διαζευγμένος και το σπίτι που διέθετε στα Γλυκά Νερά, για να βρίσκεται κοντά στον 11χρονο γιο του, δεν ήταν ευρέως γνωστό και αποτελεί αντικείμενο έρευνας το πώς οι δράστες πληροφορήθηκαν τις κινήσεις και τον τόπο διαμονής του.

Η επίθεση Αλβανών στον «Καράφλα»

Τον περασμένο Ιανουάριο, δύο Αλβανοί κρατούμενοι είχαν επιτεθεί με αυτοσχέδια μαχαίρια και τραυματίσει στον λαιμό έναν 43χρονο Ελληνα, που εκτίει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών. Το περιστατικό είχε σημειωθεί στη διάρκεια επισκεπτηρίου. Η απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του επονομαζόμενου «Καράφλα» θεωρήθηκε «συμβόλαιο θανάτου» και αφετηρία ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στον χώρο της «νύχτας».

Στο παρελθόν εξάλλου είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν τον 43χρονο με δηλητηριασμένο φαγητό.

Μετά τα γεγονότα της  τελευταίας εβδομάδας,  ο φάκελος  της υπόθεσης ανασύρθηκε από τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξετάσουν πιθανή διασύνδεσή της με τον φόνο του Γρίβα. Πάντως, παρότι ο 47χρονος πρώην body builder και ο επονομαζόμενος «Καράφλας» ανήκαν σε αντίπαλες ομάδες, προς το παρόν, το  εν λόγω σενάριο δεν μοιάζει να  υιοθετείται από ανθρώπους της «νύχτας».

Έντυπη έκδοση καθημερινή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα