Αρχική » Είδηση: Rafael Santonja – IFBB “Το Bodybuilding αλλάζει τακτική”

Είδηση: Rafael Santonja – IFBB “Το Bodybuilding αλλάζει τακτική”

by admin

Ο Πρόεδρος της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness (IFBB)  Rafael Santonja έχει ορίσει ποιο θα είναι το διαπραγματευτικό ατού, που θα χρησιμοποιηθεί για να μπορέσει η σωματική διάπλαση να εκπροσωπηθεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Ποιο εξωραϊσμένες κατηγορίες με εκπληκτικές αναλογίες στους άντρες και με πολύ καλή φυσική κατάσταση , ευλυγισία  και θηλυκότητα στις γυναίκες.

Με λίγα λόγια:

  1. Oι άντρες θα πρέπει τα μυϊκά κιλά τους να είναι κοντά στο ύψος τους , προπονημένοι από τα νύχια ως την κορυφή παρουσιάζοντας εικόνα αναλογικότατου αγάλματος.
  2. Οι γυναίκες να συνδυάζουν αναλογικό σώμα, γυμναστική κουλτούρα επίδειξης, χορογραφία, θηλυκότητα!

Παρακάτω το άρθρο με την είδηση και τον σχολιασμό

Ο καθωσπρεπισμός  επιλεγεί να κρύβεται πίσω από τα ιδεώδη του αθλητισμού, καθηλώνοντας εδώ και δεκαετίες το bodybuilding στο επίπεδο της υποκουλτούρας. Αυτή η κατάσταση βολεύει την άλλη πλευρά των άλλων αθλημάτων που προτάσσουν  το σελοφάν της αθλητικής καθαρότητας. Σε κάθε περίπτωση το bodybuilding έχει τον χαρακτηρισμό του βρώμικου αθλήματος και για αυτό παραμένει στον προθάλαμο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δυστυχώς για αυτό, είναι ένα Σπορ  που απευθύνεται σε μια κοινότητα με fans που σε έρευνες που έγιναν δεν θα γέμιζαν ικανοποιητικά τα στάδια των αγώνων.  Οι λόγοι είναι εμπορικοί και ταυτόχρονα ζητήματα πολιτικής συσχετισμού αντιστέκονται σθεναρά στην σωματική διάπλαση. Στην προσπάθεια να εξωραϊστεί η κουλτούρα του σώματος η IFBB προβάλει ένα νέο αγωνιστικό προφίλ στους άνδρες και ένα πιο κωδικοποιημένο- αγωνιστικό επίπεδο στην φυσική κατάσταση των γυναικών.

Η  Διεθνής Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης και Fitness (IFBB) και ο Πρόεδρος Rafael Santonja πιστεύει ότι με την ένταξη του bodybuilding στο πρόγραμμα των Παναμερικανικών Αγώνων το 2019 στη Λίμα θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ενίσχυση του προφίλ του αθλήματος του.

Το Bodybuilding προστέθηκε ως το 39 άθλημα που συμπεριληφθεί στους Παναμερικανικούς Αγώνες, στην Λίμα του Περού, το 2019,  απόφαση που πάρθηκε στις 17 Νοεμβρίου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Ντόχα. «Έχουμε 41 εθνικές ομοσπονδίες στην Αμερική και 194 σε όλο τον κόσμο» είπε ο Santonja, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της  PASO. (Pan American Οργανισμός Αθλητισμού) «Πάντα υπήρχε μια μεγάλη παράδοση του bodybuilding στην Αμερική και η αναγνώριση αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, μια πρόκληση, αλλά και μια φανταστική είδηση ​​για όλους τους νέους που βλέπουν παρακάτω το άθλημα.» είπε ο Santonja.

Ο Rafael Santonja, δεξιά, εικονίζεται λαμβάνει το βραβείο Lifetime Achievement του Arnold Schwarzenegger κατά τη διάρκεια μιας bodybuilding show πέρυσι © IFBB

body new culture

Ο Santonja, ο Ισπανός ο οποίος έχει οδηγήσει την παγκόσμια ομοσπονδία που εδρεύει στη Μαδρίτη από το 2006, ισχυρίστηκε ότι η ένταξη στο πρόγραμμα της Λίμα έχει «ανοίξει την πόρτα» για τη συμμετοχή σε άλλες πολυ-αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή. Αυτό περιλαμβάνει την Μπολιβαριανή διοργάνωση των  Αγώνων  της Κεντρικής Αμερικής . «Θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία συμμετοχής και εμείς  ήδη εργαζόμαστε  για το σύστημα προεπιλογής», είπε ο Santonja. Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, οι άνδρες θα διαγωνιστούν σε δύο «κλασικές» κατηγορίες ύψους στο  bodybuilding. Οι Αθλήτριες θα συμμετάσχουν  σε ένα διαγωνισμό φυσικής κατάστασης.

Ιωάννης Κοτσιούκης 2 φορές πρωταθλητής Υψηλή κατηγορία Classic bodybuilding

345

Το Classic bodybuilding είναι μια έκδοση του αθλήματος για εκείνους που δεν επιθυμούν να αναπτύξουν τους μυς τους στα άκρα και προτιμούν τις πιο ελαφρύς «κλασικές» διαπλάσεις. Η μυϊκή μάζα είναι περιορισμένη, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη συνολική σωματική διάπλαση, στις  αναλογίες του σώματος και των γραμμών των μυών στη μορφή και την κατάσταση του σώματος.

Οι κριτές αξιολογούν αυτά τα κριτήρια σε δύο γύρους πριν κάποιος  από τους συμμετέχοντες εκτελέσει «το ατομικό ελεύθερο ποζάρισμα του» με μουσική της επιλογής τους στο τρίτο μέρος του αγώνα.

Η Κατηγορία των Women’s fitness – γυναίκες δίνει περισσότερο έμφαση στην «θηλυκότητα» και τον συντονισμό με τη μουσική, όπως εξήγησε ο Santonja. Οι κριτές  ψάχνουν για « στοιχεία δύναμης, κινήσεις ευελιξίας, υψηλή ταχύτητα, τεχνική αρτιότητα, κομψότητα και τη χάρη». Ο ανταγωνισμός λαμβάνει χώρα πάνω από τέσσερις γύρους, δύο εκ των οποίων επικεντρώνονται στην «φυσική αξιολόγηση» και δύο στην «καλλιτεχνική ρουτίνα».

Εκδήλωση γυμναστικής γυναικών – women’s fitness που θα λάβει επίσης χώρα στο Παναμερικανικούς Αγώνες στη Λίμα © IFBB

Womens-Fitness (1)

Κάθε αθλητής που αγωνίζεται στην περουβιανή πρωτεύουσα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για χρήση φαρμάκων πριν από την επιλογή για τον αγώνα. «Είμαστε υπέρ ενός καθαρότερου αθλήματος», δήλωσε ο Santonja. «Είμαστε, επίσης έτοιμοι , να βοηθήσουμε για  να εισαγάγουμε ισχυρότερα προγράμματα αντί-ντόπινγκ σε όλα τα μέρη.»

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα