Αρχική » Φτωχοποιημένα Γεροντάκια VS Gym Junkies – Φαρμακεία

Φτωχοποιημένα Γεροντάκια VS Gym Junkies – Φαρμακεία

by admin

Είναι μια πραγματικότητα και στην Θεσσαλονίκη τα γεροντάκια και οι άνεργοι δεν είναι καλοί πελάτες, στον αντίποδα ένα σημαντικό ποσοστό αντρών και γυναικών που επιζητεί φάρμακα καλλωπισμού, ζητά με πάθος αναβολικά στεροειδή.. Τα φαρμακεία έχουν πρόβλημα. Μετά τα πρωτεινάδικα, μετά τα γυμναστήρια που αποκαθήλωσαν τις τιμές, τώρα και τα φαρμακεία, ίσως, για να επιζήσουν να προσανατολιστούν στην dark side. Στο παρελθόν υπήρξαν πανελλαδικά παραδείγματα φαρμακείων όπου τα κέρδη από τους Gym Junkies ήταν ικανοποιητικά. Σήμερα όμως η πλειονότητα των φαρμακοποιιών έχει σοβαρό πρόβλημα. Όπως δημοσιεύεται : Με δόσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι Θεσσαλονικείς 

Με δόσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι Θεσσαλονικείς, λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε κάθε φαρμακείο της πόλης αντιστοιχούν τουλάχιστον 50-100 πολίτες, που ζητούν να πάρουν τα φάρμακά τους με πίστωση, τα ποσά που γράφονται στα τετράδια οφειλών κυμαίνονται από 10 έως και 400 ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χρωστούμενα μπορεί να φτάνουν κατά μέσο όρο το τρίμηνο ή το εξάμηνο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που χρωστούν έως και τρία χρόνια.

δόσεις των 50 ή 100 ευρώ

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, για τη διευκόλυνση όσων δεν έχουν να πληρώσουν άμεσα όλο το ποσό, οι φαρμακοποιοί κάνουν και δόσεις των 50 ή 100 ευρώ, ενώ συχνά ζητούν να δώσουν ό,τι μπορούν, έστω και τρία ή πέντε ευρώ, προκειμένου να μην ξεκόψουν και εξαφανιστούν.

«Κάποιοι εξαφανίζονται ακόμη από ντροπή που δεν έχουν να πληρώσουν. Στη συνέχεια, αναζητούν άλλο φαρμακείο για να πάρουν τα φάρμακά τους ανοίγοντας νέο κύκλο χρεών. Πάντως, είναι γεγονός πως όταν το χρέος ξεπεράσει τα 200 ευρώ, ο οφειλέτης δεν ανταποκρίνεται. Κάποιοι πληρώνουν με πιστωτική κάρτα, αλλά κι αυτό δεν αποτελεί λύση, διότι απλώς μεταφέρουν το πρόβλημα, καθώς, αντί να χρωστούν στον φαρμακοποιό, χρωστούν στην τράπεζα» αναφέρει ο κ. Θεοδοσιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από την οικονομική στενότητα που αναγκάζει συνταξιούχους, άνεργους και υποαπασχολούμενους να αγοράζουν φάρμακα με πίστωση και να περιμένουν τις τελευταίες ημέρες κάθε μήνα ή τις πρώτες δύο του επόμενου για να πληρώσουν, βραχνά για τους πολίτες αποτελεί και η υψηλή ή καθολική συμμετοχή, που καλούνται να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα