Αρχική » Ο Χοντρούλικος εφιάλτης που έγινε χαζοχαρούμενο fit

Ο Χοντρούλικος εφιάλτης που έγινε χαζοχαρούμενο fit

by admin

Ο Ανθρώπινος οργανισμός χαρακτηρίζεται από τους ομοιοστατικούς μηχανισμούς του, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία των ομοιοστατικών μηχανισμών αποτελεί η συνεργασία σε διαφορετικά συστήματα του οργανισμού όπως το νευρικό σύστημα, το κυκλοφορικό, το μυϊκό σύστημα, το σύστημα των ενδοκρινών αδένων κ.ά. τότε διακρίνουμε  τους ομοιοστατικούς μηχανισμούς σε μηχανισμούς αρνητικής και θετικής ανάδρασης.

Αδυνατίζω παχαίνω Γινόμαστε fit

Τα τελευταία χρόνια έχει πλημυρίσει το διαδίκτυο από γυναίκες και άνδρες που προβάλουν γενικευμένα μηνύματα βελτίωσης και fit αυτοπεποίθησης. Η ζωή είναι ωραία! παλέψτε με τον εαυτό σας, γίνετε καλύτεροι! μην τα παρατάτε! και πολλά άλλα συνθήματα που στο επίπεδο της αυθυποβολής ή του επιβεβαιωμένου fitness marketing έχουν μια δικαίωση.

Το ζήτημα όμως είναι σε πια βάση κινούνται, διότι όλοι αυτοί που φωνάζουν στην πλειονότητα τους είναι άμισθα εξαρτήματα της βιομηχανίας που κατά περίπτωση κάποιοι ή κάποιες από το σύνολο ξεχωρίζουν και προβάλουν έναν υποτιθέμενο υγιεινό τρόπο ζωής, μέσα από μια προσωπική βιωματική αναφορά, χωρίς να είναι επιστήμονες ή υπεύθυνα άτομα απέναντι στην πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας που αφορούν τον γενικό πληθυσμό.

Ξαφνικά όλοι ζουν το όνειρο της αλλαγής, θαυμάσια! Εάν η αλλαγή επιτυγχάνεται με ένα φυσικό τρόπο εκγύμνασης, μια συνειδητοποιημένη και μακροχρόνια στάση ζωής. Δυστυχώς στην πλειονότητα δεν συμβαίνει αυτό. Τους γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους που ως πυροτέχνημα έκαναν τρομερό κρότο αλλά στο τέλος έσβησαν διότι το υπόβαθρο ήταν σαθρό.

Η Tesia Kline, έχει κερδίσει σχεδόν 60.000 οπαδούς στο Instagram για την εντυπωσιακή απώλεια βάρους της και την σωματική σε σχήμα αλλαγή της, φθάνοντας έως και τους  διαγωνισμούς σώματος.
Ήταν ΠΑΧΟΥΛΗ και αδυνάτισε αλλά δεν έμεινε εκεί ασχολήθηκε και με τους διαγωνισμούς.

      ΠΡΙΝ                                                                        ΜΕΤΑ 

3AB41DFA00000578-3962994-Impressive_Ms_Kline_pictured_left_in_2014_and_right_in_August_ha-m-18_1479952313158

Η Tesia δεν ένιωθε καλά με τον εαυτό της η ψυχολογία της ήταν αρνητική και μέσα σε όλα αυτά δεν έκανε και την πιο υγιεινή ζωή. Είχε εγκαταλείψει τον εαυτό της έως που αποφάσισε να αλλάξει δραματικά, πέρα από τα φυσιολογικά όρια και να δοκιμάσει το σκληρό fit. Πράγματι τα κατάφερε και μοιράστηκε την εμπειρία στο διαδίκτυο με χιλιάδες εντυπωσιασμένους fans να κάνουν υπερήφανα και κολακευτικά σχόλια για αυτή την αλλαγή. Ήταν μια αλλαγή και στους ομοιοστατικούς μηχανισμούς του σώματος της.

Όμως η Tesia πάλι δεν ένιωθε καλά και σε πρώτη φάση άφησε πάλι το σώμα της να χαλαρώσει διότι όπως ανέφερε δεν γίνεται να είσαι έτσι όλο τον χρόνο!

   ΠΡΙΝ                                                           ΜΕΤΑ

107

Φυσικά αυτή η αλλαγή στα μάτια των fans έχει λογική διότι το σώμα δεν δύναται να είναι όλο τον χρόνο σε κατάσταση στέρησης. Μόνο που εδώ υπάρχει μια σημαντική παράμετρος. Τα άτομα όπως η Tesia απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό οπού κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και οι ομοιοστατικοί μηχανισμοί του σώματος αντιδρούν με δραματικό τρόπο, απρόσμενα. Δεν είναι όλα μια χαζοχαρούμενη fit παρέα του style τι ωραία που τα κατάφερες! Ξεκουράσου τώρα! Οι βιοχημικές αλλαγές που επηρεάζουν το σύστημα ως ένα οργανισμό που δέχεται και αντιδρά επηρεάζει τα εκατομμύρια των διαφορετικών περιπτώσεων χωρίς να έχει αυτό το δικαίωμα του πειραματισμού ούτε ένας επιστήμων πόσο περισσότερο ένας αυθυποβαλλομένος οπαδός του fit,  τα αγγλοσαξονικά μέσα τον χαρακτηρίζουν gym junkie!

Ένα άλλο παράδειγμα 

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”HrqPRRWpqUU”]

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα