Αρχική » Εύκολα περνάς μυϊκά ενισχυτικά στην Κύπρο!

Εύκολα περνάς μυϊκά ενισχυτικά στην Κύπρο!

by admin

Είναι λογικό, οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν την δουλειά τους, οι αγγλοσάξονες ως σύγχρονοι γλωσσοπλάστες οριοθέτησαν την παγκόσμια κοινωνική κατηγορία για τους χρηστές,  που επιζητούν  απεγνωσμένα τα αναβολικά στεροειδή,  χαρακτηρίζονται ως gym junkies! Η κυπριακή δημοκρατία έχει “χοντρό” πρόβλημα διότι στα κατεχόμενα που οι τούρκοι θεωρούν μέρος της Τουρκίας οι τιμές είναι  ακόμη και οχτώ φορές χαμηλότερες απ’ ότι στα ιδιωτικά φαρμακεία που  ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία στις  ελεύθερες περιοχές.

Πέρνα την πράσινη γραμμή  έχει καλό πράμα!

Όπως προανέφερα ο καθένας έχει τους λόγους του, άλλος θέλει να είναι μουράτος, δυναμικός και πιο άντρας. Άλλος θέλει να νικήσει τους αντιπάλους του στους διαγωνισμούς και να δηλώνει, είμαι ο καλύτερος! Άλλος να κοροϊδεύει τους πελάτες του ενώ υποδύεται τον personal trainer. Οι γυναίκες να είναι πιο fit. Κάποιοι για να είναι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους,  διότι εργάζονται στον ζόρικο κόσμο της νύχτας.
H Πράσινη Γραμμή ή επίσημα «Παρεμβαλλόμενη γραμμή του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο» είναι όπως προαναφέρθηκε το όριο μεταξύ ελεύθερων περιοχών και κατεχόμενων από την Τουρκία περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως και όλα τα εδάφη του νησιού ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Δεκεμβρίου 1963 μετά από συμφωνία Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και Άγγλων, όταν ξέσπασαν οι πρώτες σοβαρές διακοινοτικές ταραχές στη νεαρή ακόμη τότε Κυπριακή Δημοκρατία.

Σκοπός της ήταν να αποτρέψει κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Ονομάστηκε «Πράσινη Γραμμή» επειδή ο τότε διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στην Κύπρο στρατηγός Γιανγκ την χάραξε με πράσινο μολύβι πάνω στον χάρτη.
Σήμερα τα πράγματα έχουν κάπως αλλάξει, τα κατεχόμενα θεωρούνται μέρος της Τουρκίας, η οποία με μια αγορά 80.000.000 δυνητικών πελατών μπορεί να αποσπάσει σαφώς καλύτερες τιμές από τις φαρμακευτικές εταιρείες απ’ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία των 800.000 κατοίκων .

Ελληνοκύπριοι πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες αναζητούν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο τα φάρμακά τους στην αγορά των κατεχομένων , αλλά όπως φαίνεται και οι gym junkies έχουν τον ίδιο στόχο!
Η κυπριακή δημοκρατία αναφέρει ότι όλα αυτά είναι παράνομα λένε: απαγορεύεται η μεταφορά ναρκωτικών και ψυχότροπων φαρμάκων, αναβολικών στεροειδών ή άλλων ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς ντόπινγκ, ουσιών για τις οποίες υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι δεν προορίζονται για προσωπική χρήση αλλά για εμπορικούς σκοπούς, καθώς και προϊόντων που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με φαρμακευτικά προϊόντα (δισκία, κάψουλες, φιαλίδια, φύσιγγες κ.λπ.), ωστόσο, δεν φέρουν οποιαδήποτε σήμανση ή ένδειξη ή υπάρχει υποψία ότι η σήμανση είναι παραπλανητική. Έτσι, επιτρέπονται ποσότητες για προσωπική χρήση έως μέγιστη επιτρεπόμενη ποσότητα για έναν μήνα θεραπείας, για χρόνιες παθήσεις, σε συνεννόηση με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες. Μάλιστα, το Τελωνείο τηρεί αρχείο στο οποίο καταγράφονται η ημερομηνία, το όνομα του ατόμου που μεταφέρει τα προϊόντα, το είδος και η ποσότητα των προϊόντων που διακινούνται διά μέσου της πράσινης γραμμής, ενώ το άτομο καλείται να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται για προσωπική χρήση και ότι γνωρίζει τους κινδύνους και αναλαμβάνει την ευθύνη για τυχόν επιπτώσεις στην υγεία του και ότι δεν πρόκειται να εμπορευτεί τα εν λόγω προϊόντα. 

Σιωπή

Θα ανέμενε κανείς πως για τη μεταφορά φαρμάκων από την πράσινη γραμμή θα υπήρχαν διαβήματα από τις εταιρείες και τους φαρμακοποιούς για εντατικότερους ελέγχους ή και απαγορεύσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των απομιμήσεων άλλων προϊόντων, όμως το Τμήμα Τελωνείων δηλώνει ότι δεν έγινε δέκτης οποιουδήποτε επίσημου παραπόνου από αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών στις ελεύθερες περιοχές για τη διακίνηση φαρμάκων από τα κατεχόμενα.

Τι γίνεται εδώ;

O έλεγχος από τα τελωνεία πραγματοποιείται δειγματοληπτικά, επομένως είναι άγνωστη η πραγματική έκταση του φαινομένου! Αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος που εξηγεί και το πρόβλημα της “χημικής μπούκας” συνολικά σε όλα τα επίπεδα του φαρμακευτικού παραεμπορίου είτε αναφερόμαστε για φάρμακα που έχουν σχέση με την υγεία είτε σε φάρμακα που απευθύνονται στους   gym junkies.

Τέλος η αρθρογράφος επισημαίνει αλλά ακόμη και από την Ελλάδα, που μέχρι πρόσφατα πολλοί Κύπριοι προτιμούσαν για να αγοράσουν μαζικά τα φάρμακά τους σε χαμηλότερες φτηνές τιμές.

Λέτε όλοι να έχουν προβλήματα υγείας;

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα