Αρχική » Φιγούρα Ρίσκο με τα κιλά στο γυμναστήριο!

Φιγούρα Ρίσκο με τα κιλά στο γυμναστήριο!

by admin

Θυμάστε όλοι την περίπτωση του επαγγελματία πρωταθλητή Jean-Pierre Fux που στην προσπάθεια να ανασηκώσει  ένα φορτίο με 3ο6 κιλά για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης του περιοδικού Flex τον Μάιο του 2002, λύγισε με αποτέλεσμα να διπλώσει τα πόδια του, συνθλίβοντας ουσιαστικά συνδέσμους και μύες.

Στην περίπτωση αυτή δεν φταίει ο Fux άλλα η ώθηση από την Βιομηχανία

jean-pierre-fux-after-surgery

Ήταν ένα τρομερό ατύχημα όπου η Βιομηχανία ήθελε το κάτι παραπάνω, από τον θηριώδη Ελβετό bodybuilder. Μια αναγκαία φωτογράφιση για το σκληροπυρηνικό περιοδικό FLEX.
Σε αυτή την περίπτωση ο θηριώδης Jean-Pierre Fux στοιχημάτισε με το εαυτό του και έχασε, αναφέρει παρακάτω:

We’d worked up to seven plates on each side for a total of 675 pound weight on my shoulders. That weight wasn’t a problem for me because I had done the same thing a week earlier for my training video. I began to squat down and everything was fine; Then, in a split second, I went from complete comfort to collapse. My knees just went; I crashed down so quickly the spotters didn’t even have time to react. Afterward, they felt bad about it, but it was so quick, nobody could have caught the weight.

“Είχα προπονηθεί έως με επτά πλάκες σε κάθε πλευρά για ένα σύνολο βάρους 675 λιβρών στους ώμους μου. Το βάρος δεν ήταν πρόβλημα για μένα, γιατί είχα κάνει το ίδιο πράγμα μια εβδομάδα νωρίτερα για το βίντεο της προπόνησης μου. Άρχισα να κατεβαίνω κάτω και όλα ήταν μια χαρά Στη συνέχεια, σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, από τον πλήρη έλεγχο πήγα να καταρρεύσω. Τα γόνατά μου? Έπεσα κάτω τόσο γρήγορα οι βοηθοί δεν είχαν καν τον χρόνο να αντιδράσουν. Στη συνέχεια, αισθάνθηκαν άσχημα για αυτό, αλλά ήταν τόσο γρήγορο, κανείς δεν μπορούσε να πιάσει το βάρος”.


H συνέντευξη του Jean-Pierre Fux στον Dave Palumbo για το σακάτεμα και άλλα.. 2 Ιουνίου 2017

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”QFcgrrhWctI”]

 


 

jean-pierre-fux-squat-accident 2

Όταν πήγε στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε σχιστεί ο έξω πλατύς και έσω πλατύς  στον αριστερό μηρό του καθώς επίσης είχαν σχιστεί οι σύνδεσμοι της επιγονατίδας του δεξιού ποδιού!

Εδώ μετά το ατύχημα 

Ελλάδα

Η τάση έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, η σύγκριση δεν θα είναι μόνο μυϊκή, αλλά και δυναμική. Έχω διαπιστώσει ότι και εδώ, το νέο κεφάλαιο δεν θα είναι μόνο οι μύες, αλλά και τα πόσα κιλά θα σηκώνει ο καθένας με ενδεδειγμένο ή αδόκιμο τρόπο. Ο λόγος; για κάποιους η φιγούρα, για άλλους οι πωλήσεις συμπληρωμάτων διατροφής η προσέλκυση νέου κερδοφόρου κοινού. Δεν αρκεί πια, η ξεχειλωμένη ferae naturae κατάσταση, όπου όλοι και όλες δημιουργούν μύες, πρέπει να είναι και δυνατοί στα μάτια των οπαδών. Μόνο που εδώ αρχίζουν οι τραυματισμοί.

  Jean-Pierre Fux Σήμερα                                              Jean-Pierre Fux Στο παρελθόν 

jan-12

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα