Αρχική » Φιγούρα – Μαγκιά στο γυμναστήριο & Σακάτεμα Μέσης

Φιγούρα – Μαγκιά στο γυμναστήριο & Σακάτεμα Μέσης

by admin

Καταρχήν η μυϊκή υπερτροφία επιτυγχάνεται με συγκεκριμένες τεχνικές προπόνησης που δεν απαιτούν πάντοτε υψηλά φορτία. Η δύναμη είναι κάτι άλλο, που δύναται να συνδυαστεί με την διόγκωση του μυϊκού συστήματος.

Πολλοί μέτριοι  Bodybuilders αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν δημιουργήσει μύες αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν το κοινό  (πελάτες)  μόνο με αυτούς τους μύες, εμπλέκονται σε ασκήσεις όπου ανασηκώνουν φορτία με επικίνδυνες τεχνικές ανύψωσης ή ημιτελής εκτελέσεις των ασκήσεων (ούτε καν αξιοπρεπείς επαναλήψεις).

Παραδείγματα: Έλξεις δικεφάλων με σπάσιμο της μέσης ή καθίσματα – σκουώτ με ελάχιστο λύγισμα των ποδιών, εκτός από το επικίνδυνο της όλης προσπάθειας (δικέφαλοι έλξεις) καταντά γελοιότητα με συνεπακόλουθες προεκτάσεις (σκουώτ για γέλια)

Η τα έχεις τα κιλά ή δεν τα έχεις

Η βάση της προσπάθειας είναι η μέση, τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ουσιαστικά είναι το σταθερό κέντρο που δημιουργεί την βάση για την εκτέλεση της άσκησης και στηρίζει την λειτουργική κίνηση των ασκούμενων μελών του σώματος π.χ. έλξεις με μπάρα για ανάπτυξη της μυϊκής μάζας των δικεφάλων.
Εάν κάποιος επιδιώκει την υπερτροφία με ασφαλή τρόπο, πρέπει να λάβει υπόψη την θέση του σώματος (μέση) και ταυτόχρονα την σωστή εκτέλεση της άσκησης  με τα άκρα (χέρια) τότε επιτυγχάνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό η απομόνωση των δικεφάλων μυών.

newyearsresworkoutgear-main

[quote]Το προπονητικό Νταηλίκι είναι μια έμμεση κυριαρχική επιβολή στο χώρο, και απευθύνεται στους αδαείς –νεώτερους αθλούμενους όπου ο σχεδιασμός της προπονητικής επιβάρυνσης πάει περίπατο “ Κοιτάξτε με νεούλια πόσο ζόρικος είμαι”[/quote]


Σε περιπτώσεις επιδειξειομανίας μπροστά σε κοινό, όπου σπάμε την μέση σαν μπαλαρίνες το μόνο που καταφέρνουμε είναι να φορτίζουμε τους συνδέσμους και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους, να τους επιβάλουμε στο ρίσκο του τραυματισμού.
Είναι αυτό που λέμε ότι σηκώνεις τα κιλά με όλο το σώμα, αλλά όχι με το σημείο που ασκείς, εδώ είναι και η ουσία, διότι στο πλάνο της μυϊκής ανάπτυξης ο καλά προπονημένος αθλητής αναπτύσσει παράλληλα την μυϊκή υπερτροφία ως λειτουργική υπερτροφία –δύναμη. Αυτό για να επιτευχθεί απαιτεί ανάπτυξη της δύναμης, διαμέσου της βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που συμπεριλαμβάνει μακροχρόνιο και σταθερό προπονητικό πλάνο.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα