Αρχική » International Pharmaceuticals o θρύλος της Β.Β κοινότητας

International Pharmaceuticals o θρύλος της Β.Β κοινότητας

by admin

Το χειρότερο είναι να σε χαρακτηρίζουν κουτορνίθι. Το δώρο στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η γνώση. Η ΓΝΩΣΗ είναι δύναμη σε αποδεσμεύει από την ύπνωση που προσπαθούν να σου επιβάλουν οι φιγουρατζήδες, αλλά και σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τον κυριαρχικό λόγο του muscle καθοδηγητή.

Η ιστορία της International Pharmaceuticals δείχνει τον δρόμο στους νεώτερους μνηστήρες που θέλουν χρήματα και μπλεξίματα με το νόμο. Είναι όμως και παράδειγμα προς αποφυγή. Παρακάτω το προγενέστερο άρθρο μου από το old bodyandstyle.11/2/2011

Ντοκουμέντο: η πορεία της Ντόπας από την Γερμανία -Αυστρία σε όλο τον Κόσμο

Για χρόνια, η «υπόγεια» επιχείρηση της International Pharmaceuticals (IP) προωθούσε σε αθλητές απ’ όλο τον κόσμο τις τελευταίες φαρμακευτικές φόρμουλες αναβολικών, βοηθώντας τους να επιτύχουν την καταξίωση στον αθλητισμό, αποδίδοντας παράλληλα πολλά εκατομμύρια στην εταιρεία των αναβολικών. Τώρα που οι ερευνητές έχουν κάνει έφοδο στην έδρα της επιχείρησης σε ένα γερμανικό χωριό, διαπίστωσαν πως οι πελάτες της International Pharmaceuticals περιλαμβάνει και μια σειρά κορυφαίων αθλητών των οποίων οι ταυτότητες θα μπορούσαν πλέον να αποκαλυφθούν.

Η ημέρα που ο ανώτερος επιθεωρητής των τελωνειακών Peter S. θα κάνει την ανακάλυψη της ζωής του ξεκίνησε ως ένα ταξίδι στον εχθρό. Αυτό το άρθρο  είναι μια περιγραφή  το πώς οι υπάλληλοι στο Kaiserslautern (τελωνειακή Μονάδα Διερεύνησης) περιγράφουν την διαδρομή της επιχείρησης κατά την διάρκεια της επιδρομής.

H International Pharmaceuticals είναι θρυλική στον κόσμο των bodybuilders, οι οποίοι εδώ και καιρό είναι γνωστοί για τη χρήση τους με ουσίες ντόπινγκ. Το υπόγειο εργαστήριο διέθετε τα προϊόντα του στη μαύρη αγορά για περίπου 20 χρόνια. H International Pharmaceuticals θεωρείτο η κορυφαία μάρκα της αγοράς top-of-the-line προσφέροντας πάντα τa τελευταίας τεχνολογίας και πιο hot φάρμακα. Η υπόθεση IP εγείρει μια σειρά ερωτημάτων, όπως το πώς μια υπόγεια εταιρία θα μπορούσε να έχει την επιχείρηση στη Γερμανία για δεκαετίες. Αυτή η φωτογραφία δείχνει φάρμακα που κατασχέθηκαν από τους αυστριακούς ερευνητές στη Βιέννη το 2009.

A package of EPO and injections are pictured in the headquarters of Austria's special anti doping police task force in Vienna March 27, 2009. The drugs were found as police started to search houses or flats of people suspected of distributing to Austrian athletes the blood-booster EPO and related drugs.  REUTERS/Leonhard Foeger  (AUSTRIA SPORT CRIME LAW)

A package of EPO and injections are pictured in the headquarters of Austria’s special anti doping police task force in Vienna March 27, 2009. The drugs were found as police started to search houses or flats of people suspected of distributing to Austrian athletes the blood-booster EPO and related drugs. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA SPORT CRIME LAW)

Οι άνδρες είχαν την εντύπωση πως κυνηγούσαν ένα φάντασμα για χρόνια, αλλά αυτή τη φορά ήταν σίγουροι ότι ήταν σε καλό δρόμο. Περίπου στις 13.00 μμ. οι ερευνητές, που συνοδεύονται  από αξιωματικούς από το Κεντρικό Τελωνείο στήριξης της ομάδας κρούσης, εισήρθαν στην Nidda-Wallernhausen, ένα χωριό με πληθυσμό 1.100 κατοίκων στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, περίπου 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) νοτιοανατολικά της πόλης της Giessen. Στο ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης που χρησιμοποιούσε  η επιχειρησιακή μονάδα  ανέγραφε τον δρόμο που ονομάζεται Fussgasse.

Οι άνδρες αποβιβάστηκαν  από τα οχήματα τους μπροστά σε μια λευκή αποθήκη με μεγάλη στέγη. Ήταν ντυμένοι με απλά ρούχα ώστε να αποτρέπεται η προσέλκυση προσοχής.

Στην προσπάθεια να εισέλθουν στο κτίσμα χρειάστηκε η ειδική μονάδα, για να ανοίξει την πόρτα στην αποθήκη, αλλά όταν οι αξιωματικοί τελικά μπήκαν στο κτίριο δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Ήταν γεμάτο με στοίβες από καφέ χαρτοκιβώτια, καθώς και κίτρινες και λευκές σακούλες σκουπιδιών, όλα γεμάτα με δισκία, κάψουλες και αμπούλες.

Some doping drugs are pictured in the headquarters of Austria's special anti doping police task force in Vienna March 27, 2009. The drugs were found as police started to search houses or flats of people suspected of distributing to Austrian athletes the blood-booster EPO and related drugs.  REUTERS/Leonhard Foeger  (AUSTRIA SPORT CRIME LAW)

Η αποθήκη περιείχε ένα χώρο προσωρινής αποθήκευσης των παράνομων αναβολικών στεροειδών, μικρές φιάλες που περιείχαν φάρμακα για μυϊκή ανάπτυξη, σκευάσματα  κλενβουτερόλης και χάρτινα κουτιά τυπωμένα με ονομασίες προϊόντων όπως “Extreme Power Tabs” και “Ειδικές αρ. προϊόντος 25222.”

Η συντομογραφία IP εμφανίστηκε επίσης σε πολλά από τα χάρτινα κουτιά.  Επίσης σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε και η ανεύρεση αλληλογραφίας της International Pharmaceuticals ένα «φάντασμα στοιχείο» για τις αρχές.

Τεράστια ποσότητα φαρμάκων

Η Nidda-Wallernhausen, μέχρι τώρα ήταν γνωστή για το θέατρο μαριονέτας στο Uhrnstubb Inn και για τα φρέσκα βιολογικά αυγά, τώρα θα μείνει και στην ιστορία των τελωνειακών ερευνών. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι πράκτορες κατάσχεσαν παράνομα φάρμακα αξίας περίπου 10 εκατ. € ($ 13600000).

Περίπου 19 παλέτες ήταν αναγκαίες για τη μεταφορά των 5 εκατομμύρια χαπιών, τις κάψουλες και τις αμπούλες. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των διακινητών αναβολικών στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, και ένα σημαντικό πλήγμα κατά του διεθνούς εμπορίου των αναβολικών. Η υπόθεση θα μπορούσε να προσελκύσει αμέσως την προσοχή των αξιωματούχων στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, διότι στους πελάτες της IP περιλαμβάνεται προφανώς μια σειρά κορυφαίων αθλητών.

Η International Pharmaceuticals είναι θρυλική στον κόσμο των bodybuilders, οι οποίοι εδώ και καιρό είναι γνωστοί για τη χρήση τους με ουσίες ντόπινγκ. Το υπόγειο εργαστήριο διέθετε τα προϊόντα του στη μαύρη αγορά για περίπου 20 χρόνια. H International Pharmaceuticals θεωρείτο η κορυφαία μάρκα της αγοράς, top-of-the-line, προσφέροντας πάντα την τελευταία τεχνολογία και τα πιο hot φάρμακα. Στο φόρουμ του Διαδικτύου τους, οι πελάτες σε όλο τον κόσμο συνδύαζαν υψηλή δόση στεροειδών από την IP, η οποία υποσχόταν στους χρήστες υψηλότερη επίδοση- αποτέλεσμα.

MUSCAT, OMAN - DECEMBER 10:  A Bodybuilder competes in the Bodybuilding 65kg Final at Qurum Natural Park during day three of the 2nd Asian Beach Games Muscat 2010 on December 10, 2010 in Muscat, Oman.  (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

MUSCAT, OMAN – DECEMBER 10: A Bodybuilder competes in the Bodybuilding 65kg Final at Qurum Natural Park during day three of the 2nd Asian Beach Games Muscat 2010 on December 10, 2010 in Muscat, Oman. (Photo by Ryan Pierse/Getty Images)

Διαγωνισμός Bodybuilding στο Μουσκάτ, Ομάν. – Οι drugs ντίλερ έκαναν τις δουλειές τους με εκπληκτικό chutzpah (θράσος). Έδωσαν ακόμα και μια ανώνυμη συνέντευξη σε ένα περιοδικό bodybuilding στη Φλόριντα, όπου εξύμνησαν το εγκώμιο του να κάνεις ενέσεις. Οι εκπρόσωποι της IP, ανέφεραν τότε πως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ότι οι χρήστες δεν νιώθουν «πρακτικά τον πόνο» και ότι “το λάδι” περνάει πολύ ομαλά μέσω της βελόνας.

Η IP, ήταν μια εικόνα – ένα μαύρο κουτί. Κανείς δεν ήξερε που βρίσκονταν η αποθήκη και το εργαστήριο. Και κανείς δεν ήξερε ποιος ήταν πίσω από την International Pharmaceuticals (Διεθνή Φαρμακευτική).

Τώρα το μυστικό είναι γνωστό. Η υπόγεια αυτοκρατορία είχε την έδρα της στην επαρχία της Γερμανίας.

Ένας από τους ιδιοκτήτες, με το γερμανικό όνομα Lothar H., είναι ο πρώην πωλητής για μια σειρά φυσικών καλλυντικών. Σύμφωνα με τις Αυστριακές αρχές συνεργάτης του Lothar H  ήταν ο Paul R. πρώην αστυνομικός ο οποίος είχε εκδιωχτεί ως παράνομος από την αστυνομική δύναμη.

Global Brand

Εννέα χρόνια πριν, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν κλυδωνιστεί από ένα σκάνδαλο ντόπινγκ που ονομαζόταν BALCO, και αφορούσε ένα εργαστήριο στην Καλιφόρνια.

Το 2006, οι αρχές στην Ευρώπη αποκάλυψαν το δίκτυο με πρωταγωνιστή ντοπαρισμένο ισπανικό αίμα και επικεφαλής του σχεδίου τον εμπειρογνώμονα Eufemiano Φουέντες, του οποίου οι πελάτες συμπεριλαμβάνονται ο πρώην νικητής του Tour de France νικητής Jan Ullrich. Τώρα το επόμενο σκάνδαλο είναι έτοιμο να χτυπήσει τον κόσμο του αθλητισμού, αυτή τη φορά στη Γερμανία.

Η International Pharmaceuticals, ήταν μια παγκόσμια μάρκα. Τα φάρμακα που είχαν παραχθεί με φθηνό εργατικό δυναμικό στην Ινδία, συσκευαζόταν  και αποστέλλονταν  αεροπορικώς προς τη Δανία και την Αγγλία. Από εκεί, τα προϊόντα αποστέλλονταν μέσω της υπηρεσίας μεταφοράς δεμάτων στην αποθήκη, στην Nidda-Wallernhausen. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα φάρμακα πωλούνταν για παραπλάνηση σε εστιατόρια fast food, σε ξενοδοχεία στη Φρανκφούρτη και τη γύρω περιοχή, καθώς και στο Διαδίκτυο.

Οι αγοραστές ήταν από τη Γερμανία, άλλα μέρη της Ευρώπης και τις Ηνωμένων Πολιτείες

Η γραμμή παραγωγής κυμαίνονταν από Winstrol, ένα ανέξοδο αναβολικό στεροειδές που πωλείται για 2,75 € η μία αμπούλα, έως ένα Σπέσιαλ προϊόν, όπου ο σχεδιαστής βελτιώνει την απόδοση των φαρμάκων στην τιμή των € 950 για κάθε 10-χιλιοστόλιτρο φιαλίδιο. Με ένα περιθώριο κέρδους της τάξης του 400 τοις εκατό, οι αντιπρόσωποι -ντίλερ έβγαζαν  εκατομμύρια. Συγκριτικά, τα περιθώρια κέρδους στο εμπόριο φαρμάκων σπάνια υπερβαίνει το 80 τοις εκατό.
Ο Lothar Η. ίδρυσε την IP στη δεκαετία του 1980, με τον Paul R. και σύνδεσαν τις επιχειρήσεις τους αργότερα. Η IP  επεκτάθηκε και ο Paul R . φέρεται ότι έλαβε  ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή και στην σύνδεση με παράγοντες του ντόπινγκ. Παράλληλα, είχε την ευθύνη για την ανάπτυξη ενός αξιόλογου εργαλείου μάρκετινγκ.

Το μαύρο βιβλίο

Πριν από επτά χρόνια, ένας τόμος που ονομάζεται «αναβολικά στεροειδή – Το μαύρο βιβλίο» εμφανίστηκε στην αγορά, προκαλώντας αίσθηση στις αρχές αλλά και στους χρήστες που επιθυμούσαν την βελτίωση των επιδόσεων τους με τα φάρμακα . Ουσιαστικά ήταν ένα εγχειρίδιο αναφοράς για dopers, όπου πουλήθηκαν περίπου 60.000 αντίτυπα.

image-178546-galleryV9-ijbh

Η τρέχουσα έκδοση του, με τις 1057 σελίδες manual, εικονογραφημένο με έγχρωμες φωτογραφίες, παρέχει λεπτομερείς περιγραφές των φαρμάκων, ποια παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, πώς να ξεγελάσεις τα drug tests και, φυσικά, πού να αγοράσεις τα φάρμακα.

Ένα ολόκληρο υποκεφάλαιο ήταν αφιερωμένο στην International Pharmaceuticals (Διεθνή Φαρμακευτική).  Ο συγγραφέας του βιβλίου είχε το ψευδώνυμο D. Sinner. Για αυτό το όνομα υπήρξε πολλή φημολογία για το ποιος θα μπορούσε να είναι πίσω από το όνομα.

Τώρα το μυστήριο έχει λυθεί και το όνομα είναι ο Paul R., ένας από τους εταίρους της International Pharmaceuticals , που φέρεται ότι ομολόγησε στην αυστριακή αρχή και τους  ανακριτές ότι είναι ο συγγραφέας του έργου, με τη βοήθεια στην συγγραφή από εμπειρογνώμονες – γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Ήταν ένα λαμπρό επιχειρηματικό μοντέλο. Εκτός από την παραγωγή και την πώληση των αναβολικών, η International Pharmaceuticals (Διεθνή Φαρμακευτική) παρείχε και τις οδηγίες χρήσης των φαρμάκων.

Η υπόθεση IP εγείρει μια σειρά ερωτημάτων. Πώς θα μπορούσε μια υπόγεια εταιρεία να διατηρεί την λειτουργία της ως επιχείρηση στην Γερμανία εδώ και δεκαετίες; Ο Lothar Η. είχε καταγράψει εισαγωγές / εξαγωγές της εταιρείας. Γιατί κανείς δεν πρόσεχε τι πραγματικά συνέβαινε στην Nidda-Wallernhausen;

Οι drugs ντίλερ έκαναν τις δουλειές τους με εκπληκτικό chutzpah (θράσος). Έδωσαν ακόμα και μια ανώνυμη συνέντευξη σε ένα περιοδικό bodybuilding στη Φλόριντα, όπου εξύμνησαν με εγκώμια τον τρόπο του να κάνεις ενέσεις  Οι εκπρόσωποι της  IP, ανέφεραν τότε πως είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ότι οι χρήστες δεν νιώθουν «πρακτικά τον πόνο», και ότι «το λάδι περνάει πολύ ομαλά μέσω της βελόνας»
Οι δύο εταίροι (drugs ντίλερ) φαινόταν ήρεμοι για να έχουν “ψαρευτεί” από την οποιοδήποτε ερώτηση. “Η Επιβολή του νόμου στην Ευρώπη εν γένει δεν ενδιαφέρεται για τα αναβολικά στεροειδή”, είπαν στο δημοσιογράφο.

Πράγματι, ήταν  μια καθαρή σύμπτωση το γεγονός ότι η IP είχε αρχίσει να σπάει. Οι αρχές είχαν τις αμφιβολίες τους σχετικά με τον Lothar H. από το 2006, όταν μια έρευνα διέγνωσε μια ύποπτη αλληλογραφία και περίεργα έσοδα. Αλλά δεν υπήρχε αποθήκη, και τα φάρμακα που βοηθούσαν στις επιδόσεις δεν βρίσκοταν. Ο Lothar Η. ξεκίνησε την προσπάθεια να φανεί νόμιμος  με σκοπό την καταβολή € 55.000 (75.200 δολάρια) με επιστροφή σε φόρους από έσοδα.

Έχει συμβεί

Αλλά οι ερευνητές εντείνουν τις προσπάθειές τους. Τον Δεκέμβριο του 2007, οι υπάλληλοι ανακάλυψαν ένα πακέτο αμπούλες που περιέχουν ουσίες ντόπινγκ από το Πακιστάν σε ένα αυτοματοποιημένο σταθμό self-service που συσσώρευε δέματα στη βόρεια Γερμανία. Ένα από τα δακτυλικά αποτυπώματα του Lothar Η. βρέθηκε στην αυτοκόλλητη ταινία. Όταν το όνομά του εμφανίστηκε το 2009 σε σχέση με μια δίκη στην Κολωνία, ένας μυστικός αστυνομικός ξεκίνησε έρευνα στην ηλεκτρονική  αλληλογραφία του Lothar H. Στην συνέχεια ο ύποπτος παρακολουθείται και από κυβερνητικούς πράκτορες που εγκατέστησαν κάμερες παρακολούθησης σε ένα ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης. Εκεί τα βίντεο δείχνουν ότι ο Lothar H. αποδέχεται  φακέλους και την παράδοση των εμπορευμάτων σε αντάλλαγμα.

Κατά τη διάρκεια παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι ερευνητές ανακάλυψαν τελικά τη διεύθυνση της αποθήκης στον δρόμο Fussgasse στην Nidda-Wallernhausen, όπου ο Lothar Η. παράλληλα διαμένει. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν επίσης τέσσερα αυτοκίνητα Mercedes και περιουσιακά στοιχεία αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Ένα μέλος της οικογένειας προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Paul R., συνέταιρο στην Αυστρία, καλώντας τον και λέγοντας: “Έχει συμβεί R. αγόρασε αμέσως ένα αεροπορικό εισιτήριο για το Ντουμπάι», ο Paul R μάζεψε τα πράγματα του για να διαφύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά οι αυστριακές αρχές τον συνέλαβαν ενώ ήταν καθ ’οδόν προς το αεροδρόμιο.

Η υπόθεση είχε κλείσει για τη γερμανική τελωνειακή αρχή. Η επιτυχείς ερευνητές τιμήθηκαν πριν από λίγες μέρες σε μια τελετή , όπου το ψωμί σικάλεως με σολομό και την σαμπάνια κυριάρχησαν στην επιβράβευση της επιχείρησης.

 Νευρικοί Αθλητές

Τώρα, το κυνήγι ξεκινά για τους πελάτες που παρήγγειλαν από την IP. Σε συνέντευξη του 2006, οι dealers της IP μίλησαν για ένα στεροειδή φάρμακο των δημιουργών τους (δικών τους γκουρού σχεδίασης φαρμάκων) που ήταν δημοφιλές μεταξύ των «ευρωπαίων αθλητών» και που τους βοηθούσε στον ανταγωνισμό εκείνη την περίοδο. “Βοήθησε πολλούς αθλητές που ανταγωνιζόταν και χρησιμοποιούσαν στεροειδή, ακόμη και την ημέρα των τεστ, να μην έχουν  αποτυχία ποτέ”, είπαν στη συνέντευξη.
Εκτός από τα αναβολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε τρία κινητά τηλέφωνα, και μία τσάντα υπήρχαν γραπτά αρχεία ,κατάλογοι τιμών με τα πρώτα ονόματα του ενός μεγάλου αριθμού αγοραστών στην αποθήκη της IP στην Nidda-Wallernhausen. Κατέσχεσαν επίσης 500.000 ετικέτες φαρμάκων  και ένα φορητό υπολογιστή.
Οι κατηγορούμενοι έχουν ήδη τεθεί στην διαδικασία ανάκρισης.  Ο Lothar Η. βρίσκεται σε προφυλάκιση στο Giessen, ενώ ο Paul R. κρατείται στο Wiener Neustadt, νότια της Βιέννης. Οι εισαγγελείς αναμένεται να καταθέσουν μήνυση εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων. Οι δύο άνδρες λέγεται ότι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν. Οι αντίστοιχοι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων, Lothar H. και Paul R., ήταν απρόθυμοι να σχολιάσουν οτιδήποτε  σχετικά με τις κατηγορίες, όταν τους πλησίασε δημοσιογράφος του SPIEGEL.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ότι τώρα  πρέπει να υπάρχουν πολλοί αθλητές που ξαφνικά αισθάνονται πολύ νευρικοί.

Συνέχεια των ερευνών.

Οι έρευνες βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στην Αυστρία. Ως μέρος μιας ευρείας κλίμακας επιδρομή γνωστή ως επιχείρηση «Sledge Hammer» αρκετά υπόγεια εργαστήρια αποκαλύφθηκαν και ύποπτοι που υποψιάζεται ότι πραγματοποίησαν συναλλαγές  με την IP συνελήφθησαν.

Ένα μονοπάτι οδηγεί ήδη στο αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων στα σπορ.

Μια επιχειρηματική σχέση προφανώς υπήρχε μεταξύ κάποιου από την IP και ενός  αυστριακού διευθυντή στον αθλητισμό. Σε μια από τις ανακρίσεις, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο διευθυντής είχε μια λίστα με τα ονόματα πολλών διεθνών επαγγελματιών αθλητών οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για ουσίες ντόπινγκ από αυτόν. Ο κατάλογος δεν βρέθηκε κατά την αρχική έρευνα. Οι πράκτορες υποπτεύονται ότι το έγγραφο ήταν τεμαχισμένο.
Είναι βέβαιοι, ωστόσο ότι τελικά θα είναι σε θέση να αναδημιουργήσουν τη λίστα.

Υ.Γ

Το περήφανο βιβλίο συνεχίζει να δίνει την σοφία του

anabole_steroide_2016_-_das_schwarze_buch

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα