Αρχική » Οι Τραυματίες των Γυμναστηρίων και η ματαιοδοξία του σώματος

Οι Τραυματίες των Γυμναστηρίων και η ματαιοδοξία του σώματος

by admin

Θυμάμαι στο παρελθόν ανθρώπους που προσπαθούσαν να εντυπωσιάσουν σηκώνοντας φορτία στο γυμναστήριο. Ήταν αυτοί που δεν τους ενδιέφεραν οι διαγωνισμοί σώματος. Χοντροί και λιγότεροι ογκώδεις, προέβαλαν την παρουσία τους με αυτοεπιβεβαίωση στον χώρο και επιδίωκαν να κάνουν άρσεις με κιλά. Φορούσαν ζώνη στην προσπάθεια και ο στόχος τους ήταν να σηκώσουν πολλά κιλά στον πάγκο πιέσων.

Personal και φιγουρατζήδες προβάλουν νοοτροπία σακατέματος

Σήμερα συμβαίνει το αντίθετο, νέες γυναίκες, άντρες, σηκώνουν κιλά στο bodybuilding, στο cross Fit. Το παραδοσιακό μοντέλο έχει αλλάξει, η  εικόνα  του χοντρού έχει αντικατασταθεί από την εικόνα  της νέας γυναίκας με το κολάν, του νέου άντρα με το σείκερ πρωτεΐνης. Όλοι αυτοί υπό την καθοδήγηση ενός personal ή προπονητή σηκώνουν κιλά.
Καθίσματα  με μπάρα, κωπηλατική με μπάρα, προβολές, άρσεις, δυναμικές ασκήσεις που εκτελούνται υπό το βλέμμα “ειδικών” που ωθούν και καθοδηγούν τους ανθρώπους σε ένα μιμητικό ασκησιακό μοτίβο που έχει εγγυημένα αποτελέσματα σακατέματος![quote]Εσείς τι πιστεύτε όταν δημιουργηθεί το πρόβλημα θα ζητήσετε αποζημίωση; λυπάμαι αλλά κανείς personal trainer, bodybuilder, ή CrossFitter δεν θα σας υπογράψει συμβόλαιο αποφυγής σακατέματος![/quote]

(Παρατήρηση : Ο τραυματισμός δύναται να επέλθει ακόμη και με μικρά φορτία, οι λόγοι: η θέση του σώματος σας, η χρονική  διάρκεια της πίεσης που ασκείται στο σώμα σας, η κακή προθέρμανση, η λανθασμένη εναλλαγή των ασκήσεων που σας επιβάλει ο προπονητικός καθοδηγητής)

Σε όλο αυτό υπάρχουν και οι αυτόνομοι, άντρες και γυναίκες που ασχολούνται με το bodybuilding ή το croosfit και γυρνούν τα γυμναστήρια ανεβάζοντας video με τα κιλά που ανυψώνουν, αποδίδοντας στο κοινό την εικόνα του δυνατού της flexibility μυϊκής εικόνας που προκαλεί το υποσυνείδητο με τον δυναμισμό της.. “δες με σηκώνω κιλά είμαι ωραίος ε;”

Συμβόλαιο με το σακάτεμα

Εσείς τι πιστεύτε όταν δημιουργηθεί το πρόβλημα θα ζητήσετε αποζημίωση;  λυπάμαι αλλά κανείς personal trainer, bodybuilder, ή CrossFitter δεν θα σας υπογράψει συμβόλαιο αποφυγής σακατέματος!

δείτε εδώ   Βράχυνση είναι κύριε Personal δεν φταίει η γυναίκα !

Το ύπουλο είναι ότι πολλά συνδεσμικά προβλήματα και τραυματισμοί βγαίνουν μετά από χρόνια τότε που οι τύποι που σας εκγύμναζαν έχουν γίνει μακρινή ανάμνηση. Ακόμη χειρότερο είναι το σενάριο οι τύποι αυτοί να σήκωναν τα φορτία χρησιμοποιώντας αναβολικά στεροειδή και να ωθούσαν εσάς να κάνετε το ίδιο με τις φυσικές σας δυνάμεις,  δημιουργώντας ταυτόχρονα δραματικές επιπτώσεις στο μυοσκελετικό σας σύστημα και τις αρθρώσεις.

Δείτε επίσης εδώ:  Στεροειδή και Ρήξη Τένοντα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής , καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα