Αρχική » Πρόβλημα στα GNC Αλλά στην Ελλάδα βασιλεύει το βιταμινούχο ψηστήρι!

Πρόβλημα στα GNC Αλλά στην Ελλάδα βασιλεύει το βιταμινούχο ψηστήρι!

by admin

Τα GNC είναι η γιγαντιαία εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής στις ΗΠΑ. Ουδεμία σχέση έχει με το ψιλικατζίδικο σύστημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κυρίως εδώ όπου τα τελευταία χρόνια ο καθένας φέρνει και από ένα κουτί πρωτεΐνη και προσπαθεί να το πουλήσει ως ένα δεύτερο εισόδημα.

Ναι, όλοι εδώ! Personal trainers , άνεργοι μυϊκοί τύποι, γυμνάστριες, διπλοθεσίτες του δημοσίου, αυτοανακηρυσσόμενοι πωλητές τροφών,  επιστήμονες χαμηλού εισοδήματος, φιγουράτοι του facebοok, πωλούν τι άλλο.. συμπληρώματα!

Πρόσφατα, διεξήχθη ένα αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων New England Patriots και Atlanta Falcons. Τον αγώνα παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές και ήταν μια ευκαιρία διαφήμισης για τα πολυκαταστήματα συμπληρωμάτων GNC που ετοίμασαν ένα διαφημιστικό σποτ 30 δευτερολέπτων.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”J3Y333CpOhY”]

Όμως , η National Football League η διοργανώτρια αρχή, απαγόρευσε την δημοσιοποίηση του σποτ βασιζόμενη στο γεγονός ότι ορισμένα προϊόντα των καταστημάτων GNC περιέχουν δύο ουσίες που έχουν απαγορευτεί από το NFL

gnc-1

Φυσικά τα καταστήματα GNC αντέδρασαν άμεσα διότι όπως δήλωσαν επένδυσαν σε εκατομμύρια δολάρια δίνοντας  το σποτ στο τηλεοπτικό κανάλι Fox και ξαφνικά δεν είχαν δυνατότητα προβολής. Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο όπου η εταιρεία GNC έχει δει την τιμή της μετοχής της να  κατρακυλά πάνω από 50% κατά το τελευταίο έτος, παράλληλα ανέφερε πρόσφατα στο  τρίτο τρίμηνο πτώση πωλήσεων  8,5%. Επίσης τα Έσοδα μειώθηκαν κατά 8% και συγκεκριμένα στα σε 628 εκατομμύρια δολάρια.

5c6627626f6540939ca8dc92f4e99e92

GNC Holdings, Inc. Price and EPS Surprise

Η GNC  Δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια έχει ήδη κάνει ένα αναπτυξιακό πλάνο με άνοιγμα νέων καταστημάτων και μειώσεις τιμών , παράλληλα έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην κινεζική αγορά και προσβλέπει σε νέες αγορές διεθνώς. Αυτή την περίοδο σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 200 store στην ενδοχώρα των ΗΠΑ.

Λέτε ένα διαφορετικό business plan να σκέπτονται να εφαρμόσουν η εφάρμοσαν  κάποιοι τύποι εδώ πουλώντας συμπληρώματα με τον γνωστό τρόπο… Ναι πάρτο είναι καλό! Τα διακινώ εγώ .. πάρτο θα κάνεις το σωστό!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα