Αρχική » Νευροτοξικές ιδιότητες νανδρολόνης και μεθανδροστενολόνης

Νευροτοξικές ιδιότητες νανδρολόνης και μεθανδροστενολόνης

by admin

Είναι τα αγαπημένα, τα παραδοσιακά, σαν το παλιό κρασί. Μόνο που αυτά δεν ζαλίζουν αλλά διαταράσσουν αρκετούς ανθρώπους  προκαλώντας  νευροσυμπεριφορικές διαταραχές στην κουλτούρα -συμπεριφορά. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα σκληραγωγημένους μυώδεις νταήδες αλλά και τεμπέληδες της προπόνησης,  που χρησιμοποίησαν νανδρολόνη  – DECA DURABOLIN, όπως και μεθανδροστενολόνη – DIANABOL.

Τα συγκεκριμένα AAS, η  νανδρολόνη και  η μεθανδροστενολόνη, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιβίωση των νευρώνων στην συμπεριφορά. Η ενδογενής τεστοστερόνη των ανδρογόνων στεροειδών χρησιμοποιήθηκε για σύγκριση. Τόσο η τεστοστερόνη και η νανδρολόνη ήταν νευροτοξικές σε μικρομοριακές συγκεντρώσεις, και τα αποτελέσματά τους, εμποδίστηκαν από τον αποκλεισμό των υποδοχέων των ανδρογόνων  (ARs) με φλουταμίδη*.

*Η φλουταμίδη (flutamide) είναι ένα ανιλιδικό, μη στεροειδές, από του στόματος χορηγούμενο αντιανδρογόνο. Ασκεί την αντιανδρογόνο δράση της αναστέλλοντας την σύνδεση των ανδρογόνων (τεστοστερόνη και διυδροτεστοστερόνη) με τον ανδρογονικό υποδοχέα διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στον καρκίνο του προστάτη

[quote]Η υπόθεση στην έρευνα  ήταν ότι οι υπερφαρμακολογικές  δόσεις των AAS μπορεί να είναι νευροτοξικές.[/quote]

 

Οι δόσεις των AAS μπορεί να είναι νευροτοξικές, οι ερευνητές σύγκριναν  τα αποτελέσματα δύο συνθετικών AAS (nandrolone και μεθανδροστενολόνης) και τα συζεύγματα BSA αυτών (νανδρολόνη-BSA και μεθανδροστενολόνη-BSA) με αυτά της τεστοστερόνης, χρησιμοποιώντας ως μοντέλο rat cortical  καλλιέργειες, τόσο σε καθαρή νευρωνική όσο και μικτή νευρωνική γλοία..

Η Νευρωνική τοξικότητα αναπτύσσεται μόνο κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης με στεροειδή  για 48 ώρες. Τα κυτταρικά αδιαπέραστα των  αναλόγων τεστοστερόνης BSA και νανδρολόνη-BSA, η οποίες κατά προτίμηση στοχεύουν την  μεμβράνη που σχετίζονται με τους  υποδοχείς  των ανδρογόνων  (ARs) , ήταν επίσης νευροτοξικές,  εξαρτώμενες από το χρόνο  και την χρήση  φλουταμίδης  με ευαίσθητο τρόπο.

Σημ BS: Τα φάρμακα αγοράστηκαν από την Sigma-Aldrich /
Testosterone, testosterone-BSA conjugate, nandrolone,
methandrostenolone, RU-486, formestane, and flutamide
were purchased from Sigma-Aldrich (Milan, Italy). 

 


37-AAS (1) εδώ το αρχείο σε μορφή pdf


Η τεστοστερόνη-BSA και η νανδρολόνη-BSA ήταν πιο ισχυρές από τις μητρικές τους ενώσεις,  γεγονός που υποδηλώνει ότι οι  υποδοχείς  των ανδρογόνων  (ARs ) συνδέονταν με μεμβράνη  που ήταν οι σχετικές τοποθεσίες για τις νευροτοξικές δράσεις των στεροειδών. Σε αντίθεση με την  τεστοστερόνη και την νανδρολόνη, η τοξικότητα από την methandrostenolone και την methandrostenolone-BSA ήταν αναίσθητη σε φλουταμίδη , αλλά εμποδίστηκε από τον ανταγωνιστή του υποδοχέα γλυκοκορτικοειδών (GR) RU-486.

Η μεθανδροστενολόνης-BSA ήταν πιο ισχυρή από τη μητρική ένωση, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τοξικότητα του στηρίχθηκε στην προτιμησιακή ενεργοποίηση των υποθετικών GRs με μεμβράνη που σχετίζονταν. Με συνέπεια την απόδειξη ότι  GRs μεμβράνη που σχετίζεται μπορεί να μεσολαβήσει με ταχεία δράση, επίσης μια σύντομη πρόκληση με methandrostenolone-BSA ήταν σε θέση να προωθήσει νευρωνική τοξικότητα. Η ενεργοποίηση των θεωρούμενων υποδοχέων στεροειδών- μεμβράνη από μη τοξικά (nanomolar)από  συγκεντρώσεις είτε νανδρολόνη-BSA ή BSA ή μεθανδροστενολόνη έγινε επαρκής, για να αυξήσει την νευρωνική ευαισθησία σε αποπτωτικό ερέθισμα που παρέχεται από β-αμυλοειδούς (ο κύριος ένοχος της AD). Θεωρούμε ότι η κατάχρηση AAS μπορεί να διευκολύνει την εμφάνιση ή την εξέλιξη των νευροεκφυλιστικών ασθενειών που συνήθως δεν συνδέονται με την κατάχρηση φαρμάκων , (αλλά εδώ προκαλούνται από την νανδρολόνη και την μεθανδροστενολόνη .

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα