Αρχική » Ολλανδία για Μυική Τύχη.. παράτα Αθηνά – θεσσαλονίκη

Ολλανδία για Μυική Τύχη.. παράτα Αθηνά – θεσσαλονίκη

by admin

Ολλανδία, κάτω χώρες. Γλυκό όνειρο! για τον φτωχό μετανάστη Ντίλερ. Μια πανδαισία χρήσης φαρμάκων. Υπολογίζεται ότι στην Ολλανδία, περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πηγαίνουν σε 2000 γυμναστήρια. Αυτό ισοδυναμεί με έναν μέσο όρο 1.000 μέλη ανά γυμναστήριο. Ένα μέσο γυμναστήριο έχει κατά μέσο όρο 13 εργαζόμενους, που οι περισσότεροι είναι εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης. Το 45% των κεντρικών γυμναστηρίων πουλάει και συμπληρώματα διατροφής.

Έρευνα μεταξύ του ολλανδικού πληθυσμού ηλικίας 15-65 ετών δείχνει ότι το 1,5% είναι χρήστες απαγορευμένων αναβολικών ουσιών,περίπου 150.000 άτομα.[quote]Ο ετήσιος όγκος του παράνομου εμπορίου αναβολικών ουσιών στην Ολλανδία εκτιμάται ότι είναι 75 έως € 90.000.000[/quote]

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια αύξηση χρήσης στεροειδών μεταξύ των νεαρών ανδρών. Η ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν αρχίζει από τα 18 έτη. Η μέση ηλικία του χρήστη είναι τα 27 έτη. Όπως και παράλληλα, ο χρήστης δεν ξέρει και αυτός (ή αυτή) τι πραγματικά, κατέχει από ουσίες. Μια έρευνα σε Ολλανδούς bodybuilders που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς (de Boer et al, 1996) έδειξε ότι το ενενήντα τοις εκατό των χρηστών πάσχουν από μία ή περισσότερες παρενέργειες!

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”G5thoYOKvUA”]

Το εμπόριο ντόπινγκ

Ο ετήσιος όγκος του παράνομου εμπορίου αναβολικών ουσιών στην Ολλανδία εκτιμάται ότι είναι 75 έως € 90.000.000 (Koert & van Kleij, 1998). Περίπου το 30% των φαρμάκων παραγγέλθηκαν μέσω του διαδικτύου (Συμβούλιο Υγείας, 2010). Το ποσοστό αυτό φαίνεται να αυξάνεται (Wassink, Coumans, ο Hon, 2010). Οι δόσεις που χρησιμοποιούνται είναι συχνά εξαιρετικά υψηλές (το πολλαπλάσιο της κανονικής με θεραπευτικές δόσεις)

doping-de-nuchtere-feiten

Το Βιβλίο Doping: de nuchtere feiten

Οι Ολλανδοί αντιλήφθηκαν το πρόβλημα και εξέδωσαν βιβλίο, με τίτλο “Doping: de nuchtere feiten” παρουσιάζοντας τις  μυστηριώδεις ιστοσελίδες και τα υπόγεια εργαστήρια φαρμάκων. Τον χαοτικό κόσμο των αναβολικών στεροειδών, τις αυξητικές ορμόνες, την ινσουλίνη, τις ανορεκτικές αμφεταμίνες, τα διουρητικά. Σχετικά με τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες αυτών των φαρμάκων, έχει συλλεχθεί όσο το δυνατόν, όγκος σχετικών επιστημονικών πληροφοριών, που συμπληρώνεται με πρακτική εμπειρία του χρήστη και τη γνώση, της ίδιας της ντόπινγκ χρήσης. Είναι η έμφαση σε πληροφορίες, που πολύ συχνά κρύβονται, κάτω από το χαλί, από το κύκλωμα.

Auteus: Hans Wassink Willem Koert, Olivier de Hon, Bart Coumans και Anneke Palsma

Καιρός για ένα καλό βιβλίο ως αντίβαρο!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα