Αρχική » Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η Μπίζνα με τους Bodybuilders

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η Μπίζνα με τους Bodybuilders

by admin

Όπως Δημοσιεύτηκε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ έπιασε συνομιλία ανάμεσα σε εκπρόσωπο αθλητικού σωματείου της Θεσσαλονίκης και μέλη του κυκλώματος. Η οργάνωση χρησιμοποιούσε το δικό της λεξιλόγιο και σε συνομιλία ντίλερ με πελάτη, αθλητή bodybuilding, ζητούνταν αναβολικά με το κωδικό «σπεσιαλιτάκι», με τον αθλητή να λέει χαρακτηριστικά «έχω αγώνες και θέλω λίγο να ανέβω»

Η εφημερίδα Μακεδονία αναφέρει: Η συμμετοχή των γυμναστηρίων προκύπτει και από επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος αθλητικού συλλόγου body building, με τον συλληφθέντα αρχηγό του κυκλώματος, από τον οποίο ζητούσε βοηθήματα για τους αθλητές του.
Ενδεικτικό των εργασιών της «εταιρείας» είναι ότι μόνο σε μία αποθήκη στο Κολωνάκι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 420.000 αμπούλες με αναβολικά, έτοιμα για χρήση. Επίσης κατασχέθηκε και μεγάλη ποσότητα πρώτων υλών.[quote]μεταξύ των πρωτεργατών της υπόθεσης, προκύπτει ότι έχουν διαπιστωθεί παρενέργειες, γι’ αυτό άλλαζαν φάρμακα ή μείωναν τις δόσεις στους χρήστες.[/quote]

O διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Μανώλης Πλουμής ανέφερε ότι η επιχείρηση παρουσίαζε τεράστιο τζίρο, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός που συνελήφθη, αποτιμά την αξία της πάνω από 1.600.000 ευρώ, επίσης από τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των πρωτεργατών της υπόθεσης, προκύπτει ότι έχουν διαπιστωθεί παρενέργειες, γι’ αυτό άλλαζαν φάρμακα ή μείωναν τις δόσεις στους χρήστες.

Τρεις από τους κατηγορούμενους εργάζονταν σε καταστήματα που πωλούσαν συμπληρώματα διατροφής.

Οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, προμηθεύονταν μέσω ίντερνετ τις πρώτες ύλες, από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, τις έφερναν στην Ελλάδα μέσω εταιριών ταχυμεταφορών και στην συνέχεια παρασκεύαζαν τα σκευάσματα στα δύο εργαστήρια, όπου είχαν πρόσβαση μόνο οι αρχηγοί και οι τέσσερις έμπιστοι τους, με «συνταγές» και πάλι από το ίντερνετ. Ύστερα τα συσκεύαζαν σε κουτιά με ετικέτες και οδηγίες σαν να ήταν εργοστασιακά σκευάσματα και τα έδιναν σε ένα άτομο, που ήταν ο κύριος μεσάζων, ο οποίος μέσω άλλων διακινητών, με την μορφή πυραμίδας, τα διέθετε σε ιδιοκτήτες γυμναστηρίων κυρίως στην Δυτική Αττική και στο κέντρο Αθήνας, καθώς και σε μεμονωμένα άτομα. Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ζάκυνθος, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθος κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.)

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα