Αρχική » Caleb Mutombo η κατάρα της αρρώστιας του & η αγάπη για το BODYBUILDING

Caleb Mutombo η κατάρα της αρρώστιας του & η αγάπη για το BODYBUILDING

by admin

Ο Caleb Mutombo γεννήθηκε με δρεπανοκυτταρική αναιμία, μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα παράγει παραμορφωμένα ερυθρά αιμοσφαίρια, η αιμοσφαιρίνη δεν είναι φυσιολογική και παίρνει ανώμαλο σχήμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνεται και το σχήμα των ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα κύτταρα δηλαδή που περιέχουν την αιμοσφαιρίνη. Ο Mutombo ήρθε στη Νότια Αφρική με την οικογένειά του από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όταν ήταν δύο για ιατρική θεραπεία.


[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”xKGQhnI0AtQ”]

Η διαταραχή, του επηρεάζει τα χέρια, τα πόδια, και τους ώμους του, αλλά αυτό δεν τον έχει σταματήσει από τη συμμετοχή του στο άθλημα του BODYBUILDING που χαρακτηρίζεται από τη σωματική δύναμη και την τελειότητα.

ttp10in10228-20-11-2016-14-11-29-34

Ο Caleb προπονεί τα πόδια του με τον μέντορά του και προσωπικό γυμναστή, Ryan ManThe

Σαν παιδί, Ο Mutombo διαπίστωσε ότι δεν ήταν πολύ καλός στα αθλήματα με τους συνομηλίκους, του άρεσε ωστόσο να “παρασύρεται” προς to bodybuilding. Ήταν 12 ετών όταν ξεκίνησε την προπόνηση με δική του πρωτοβουλία, και άρχισε να παίρνει πραγματικά σοβαρά το άθλημα όταν ήταν 16.

Τώρα προπονείται τρεις ημέρες την εβδομάδα: τα πόδια και “γλουτούς” τη Δευτέρα, το στήθος και τα χέρια, την Τετάρτη, την πλάτη και τους ώμους, την Πέμπτη.

gh

Ο Caleb περιμένει στα παρασκήνια, με άλλους διεκδικητές, εδώ πριν πάει στη σκηνή για να αγωνιστεί  στα 175 εκατοστά και στην  κατηγορία junior bodybuilding, έως 23 ετών

69

Ο Caleb  προπονείται στο  Trinergy Health and Fitness Centre στο  Benoni, στη Νότια Αφρική

 897

Ο Caleb στο δρόμο για το γυμναστήριο του Benoni , το πρόβλημα υγείας  του δεν στέκεται εμπόδιο για την προπόνηση.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα