Αρχική » John Gilmour 97 ετών Χέζεται! είναι στραβάδι αλλά γουστάρει να τρέχει!

John Gilmour 97 ετών Χέζεται! είναι στραβάδι αλλά γουστάρει να τρέχει!

by admin

Ο John Gilmour είναι ένα “γερόντιο” 97 ετών αλλά ακόμα αντέχει, προσπαθεί και γουστάρει να τρέχει! Στο World Masters Athletics Championships στο Πέρθ της Αυστραλίας ο Gilmour αγωνίστηκε στην κατηγορία -ηλικιακή ομάδα των ανδρών 95-έως-99, όπου και ήταν ο μοναδικός αγωνιζόμενος.

Ο John Gilmour δεν είναι Γερομπισμπίκης γουστάρει να τρέχει! στα 97

Ο John Gilmour είναι “στραβάδι”, δεν βλέπει τα πρόσωπα καθαρά όταν του σφίγγουν το χέρι, χρειάζεται ένα μεγεθυντικό φακό για να διαβάσει. Φορά γυαλιά ηλίου σε εξωτερικούς χώρους, για να προστατεύσει τα μάτια του, και στενοχωριέται όταν δεν αναγνωρίζει καλά ένα φίλο του … “stuck-up bugger”

0111

Ο Dumitru Radu, αριστερά, ένας 90 ετών Ρουμάνος και ο Gilmour, μετά την κούρσα των 800 μέτρων στο Πέρθ, όπου αλληλοσυγχαίρονται. Ο Gilmour έτρεξε παρά τις ανησυχίες σχετικά με την τσάντα κολοστομίας που χρειαζόταν για να φορέσει (η τσάντα είναι για να κάνει την ανάγκη του ο γέρος!)


Ο Gilmour, ήταν ένας από τους αιχμάλωτους των Ιαπώνων κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, και έτρεξε τώρα τα 800 μέτρα, όπου και τα κατάφερε.

Tη δεκαετία του ’70 του, Gilmour είχε κρατήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης. Αν έβρεχε, ο ίδιος οδηγούσε ένα ποδήλατο γυμναστικής στο υπόστεγο, πίσω στην αυλή, μέχρι να καθαρίσει ο καιρός. Εβδομαδιαία, έτρεχε σε μαλακή άμμο, χρησιμοποιώντας μια εναέρια γραμμή για να τον κρατήσει από την εκτροπή στην πορεία του. Μερικές φορές με σπρέι έκανε ζωγραφισμένα σημάδια στο δρόμο. Τώρα αν και έχει επιβραδυνθεί από καρκίνο του προστάτη, μια λοίμωξη της ουροδόχου κύστης και μια λοίμωξη στο στήθος, και ταυτόχρονα κουβαλά μια τσάντα κολοστομίας που προεξέχει κάτω από το σορτς του.. αντέχει! Ο πρώην αιχμάλωτος.. αντέχει!

Σκληρό Καρύδι!

“Παρ ‘όλες τις αντιξοότητες στη ζωή, υπάρχει ένας τρόπος για να επιβιώσεις”, δήλωσε ο Stan Perkins, ο Αυστραλός πρόεδρος της World Masters Athletics στον Στίβο. “Αυτός είναι ο John. Αυτός θα μπορούσε να έχει πεθάνει ως αιχμάλωτος πολέμου, αλλά δεν το έκανε. Ήρθε στο σπίτι και ανασηκώθηκε. Πήρε πίσω την ζωή και αγωνίστηκε σε απολύτως κορυφαίο επίπεδο”

0123

Ο Gilmour στο κήπο του σπιτιού, διαμόρφωσε ένα κομμάτι, εκεί όπου μπορεί να τρέξει χωρίς το φόβο των οχημάτων και τα εμπόδια, που θα του προκαλούσαν προβλήματα λόγω της κακής του όρασης.


 Αγώνας

Πριν από τον αγώνα, οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια. Ο Radu υποκλίθηκε. Φάνηκε αδύναμος, κρατώντας τα πόδια του ανοιχτά και άκαμπτα σαν να τρέχει σε ξυλοπόδαρα. Αλλά η φόρμα του είχε ξεπεραστεί από την αποφασιστικότητα και την αντοχή. Ο Radu είχε ήδη κερδίσει τον αγώνα cross-country οκτώ χιλιομέτρων,ένα διαφορετικό αγώνισμα.

0789

John Gilmour τερμάτισε σε 9: 19.53 με το σάκο κολοστομίας στο πόδι

Καθώς οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν προς το τέρμα, το μικρό πλήθος άρχισε να χειροκροτά. Ο Alan Bell, ο διευθυντής αγώνα, δήλωσε: “Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Αυτό είναι κάτι περισσότερο ένα παράδειγμα του ανθρώπινου πνεύματος”

O Radu πέρασε πρώτος, μέσα σε 8 λεπτά και 59,53 δευτερόλεπτα. O Gilmour τερμάτισε σε 9: 19.53. Ένα μικρό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο ζαρωμένο πρόσωπό του. Κάθε δρομέας κάθισε σε μια καρέκλα και είχε ένα φλιτζάνι νερό.

“Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος που κατάφερα να τελειώσω”, είπε ο Gilmour.

Ο Brian Kennedy, 83 ετών, ένας παλιός φίλος, άγγιξε τον Gilmour στον ώμο και αστειεύτηκε:
“Οι άνθρωποι με τα drug-testing είναι εκεί έξω. Θέλουν να σας δούνε”

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα