Αρχική » Προσοχή! Οι Γερμανοί μπλοκάρουν συστατικά συμπληρωμάτων διατροφής

Προσοχή! Οι Γερμανοί μπλοκάρουν συστατικά συμπληρωμάτων διατροφής

by admin

Το ζήτημα είναι ότι εδώ, στην πανέμορφη και ηλιόλουστη μεσογειακή χώρα γίνεται του κομπογιαννίτη ο γάμος! Τα supplements πωλούνται από όλους, ακόμη και εάν οι Γερμανοί μπλοκάρουν αθώες ουσίες στο αυστηρό γερμανικό κράτος της Μέρκελ, όπως είναι : οι Raspberry ketones, Sophora japonica ή την Evodia rutaecarpa, που συμπεριλαμβάνονται σε συμπληρώματα.

Τι είναι αυτά  που λες.. εγώ δεν φοβάμαι και εγγυώμαι για τον πληθυσμό!

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που κάνει τον “κάργα” ότι τα γνωρίζει όλα, και εγγυάται για την ασφάλεια των ουσιών ακόμη και εάν αυτές, είναι φυτικές. Μόνο που εδώ το δείγμα είναι τεράστιο, είναι ο γενικός πληθυσμός, που έχει ιστορικό και παθογένειες, άρα η αδόκιμη ευκολία του style ..πάρε αυτό το παίρνει και η κολλητή μου! είναι σαν να βουτάς τον οργανισμό σε άγνωστα νερά.

Ο καρπός Evodia (Evodia rutaecarpa), γνωστή ως Wu Zhu Yu, χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική ως φυτικό φάρμακο για να μειώσει τον πόνο, τα γαστρεντερικά προβλήματα και παράλληλα είναι παράγοντας αντί-καρκινικός. Έχει επίσης προταθεί ως συστατικό διαχείρισης του βάρους.

Τα αποξηραμένα άνθη και μπουμπούκια της Sophora japonica, είναι επίσης γνωστά ως το ιαπωνικό δέντρο παγόδα, και χρησιμοποιείται επίσης στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.[quote]Δανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι οι raspberrry κετόνες σε χάπια αδυνατίσματος ήταν δυνητικά τοξικές![/quote]

Όμως και τα δύο είναι νέα συστατικά τροφίμων στην ΕΕ και, ως εκ τούτου, πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την έγκριση τους ως νέα συστατικά για την επιβεβαίωση της ασφάλειας τους. Οι raspberry ketones οι φαινολικές ενώσεις που βρίσκονται στα σμέουρα, είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα αν και έχουν επίσης διατεθεί στην αγορά σε πολύ υψηλότερα επίπεδα ως συστατικό απώλειας βάρους. Το UK’s Food Standards Agency προειδοποίησε τις επιχειρήσεις από το 2013 ότι οι κετόνες από  βατόμουρο ήταν ένα νέο τρόφιμο βάσει του δικαίου της ΕΕ, δεδομένου ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη της κατανάλωσης τους στην ΕΕ πριν από τις 15 Μαΐου 1997. Παρ όλα αυτά τα raspberry ketones κυκλοφόρησαν ως συστατικό (4-(p-hydroxyphenyl)butan-2-one) και με εξαίρεση σε συγκεκριμένα εκχυλίσματα που παρασκευάζονται με τη χρήση νερού ή 20% αιθανόλη (1: 4 αιθανόλης σε νερό).

Το περασμένο καλοκαίρι Δανοί ερευνητές, αποκάλυψαν ότι οι raspberrry κετόνες πωλούνται ευρέως στο διαδίκτυο παρά το γεγονός ότι  είναι ένα μη εξουσιοδοτημένο (νέο) τρόφιμο -συστατικό. Προειδοποίησαν επίσης ότι οι δόσεις σε χάπια αδυνατίσματος ήταν δυνητικά τοξικές!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα