Αρχική » ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ!… Arnold Schwarzenegger Iron Pump

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ!… Arnold Schwarzenegger Iron Pump

by admin

Από τον Μάρτιο υπήρξαν 16 περιπτώσεις μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή πολλών χωρών που μπλόκαραν στα σύνορα συμπληρώματα που περιείχαν Θειική Αγματίνη.

Η Μάλτα έχει προειδοποιήσει κατά τη χρήση ενός workout συμπληρώματος της  Muscle Pharm που “υπογράφτηκε”  από τον Arnold Schwarzenegger. Mετά από έρευνα βρέθηκε περιεκτικότητα στοιχείου σε agmatine sulphate – Θειική Αγματίνη, υπόθεση που αφορά συνολικά 30 χώρες. Η υπόθεση είναι η τελευταία μετά  το “μυθιστόρημα” για τον  ενισχυτή νιτρικού οξειδίου μια “μεγάλη ιστορία” στις ΗΠΑ, αλλά άνευ αδείας για την  Ε.Ε

Arnold Schwarzenegger Iron Pump

98

Σύμφωνα με το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF), η Ιρλανδία προέβαλε για πρώτη φορά το θέμα και η Μάλτα από τότε προειδοποίησε το κοινό να μην πάρει το συμπλήρωμα Arnold Schwarzenegger Iron Pump , αφού βρέθηκε να περιέχει το μη εξουσιοδοτημένο στοιχείο  agmatine sulphate στα food ingredient.

Το προϊόν – τώρα λέγεται ότι έχει αποσυρθεί από την αγορά με κάποιο τρόπο από τις ΗΠΑ Πολωνία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άλλες χώρες που αναφέρονται ότι είναι  σε επιφυλακή.  Συμπεριλαμβάνονται:  η Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.[quote]Τα προϊόντα που περιέχουν το συστατικό πωλούνται από το γνωστό Bodybuilding.com στις ΗΠΑ που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον FDA αλλά όχι στην Ε.Ε[/quote]

Δεν είναι σαφές εάν όλες οι περιπτώσεις είναι ξεχωριστές και αυτή η περίπτωση της MusclePharm είναι η μόνη, στην οποία πήρε το όνομά του το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα.

Σύμφωνα με τον νέο κατάλογο των τροφίμων της ΕΕ, εάν ένα  κράτος μέλος ρωτήθηκε για την κατάσταση του εν λόγω προϊόντος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη της κατανάλωσης του ως τροφίμου ή συστατικού του  πριν από 15η του Μάη του 1997 σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει την έγκριση των νέων τροφίμων που πωλούνται νόμιμα στην ΕΕ.

Ο κατάλογος που ορίζεται ως  προϊόν αποκαρβοξυλίωσης της αργινίνης – αμινοξέων είναι ένα ενδιάμεσο στη βιοσύνθεση της πολυαμίνης. Η αγματίνη θεωρείται ένας νευροδιαβιβαστής που αναστέλλει ή αδρανοποιεί  τη συνθάση του νιτρικού οξειδίου (NOS), και προκαλεί την απελευθέρωση ορισμένων πεπτιδικών ορμονών.

Τα προϊόντα που περιέχουν το συστατικό  πωλούνται από το γνωστό  Bodybuilding.com στις ΗΠΑ που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τον FDA αλλά όχι στην Ε.Ε – όπου έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των fans ως νέου ενισχυτή νιτρικού οξειδίου.

Το Bodybuilding.com χαρακτήρισε το προϊόν ως μια από τις νεότερες και πιο υποσχόμενες ενώσεις για να χτυπήσει τη βιομηχανία αθλητικής διατροφής από την κυκλοφορία  της κρεατίνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε είναι παράνομο προιον  χωρίς πλήρη νέου αξιολόγηση της ασφάλειας των τροφίμων  ουσιαστικά μια διατλαντική διαφορά που  ίσως εξηγεί αυτό το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα στα σύνορα της Ε.Ε[quote]Εκείνη την εποχή, τόσο MusclePharm και η Prometeus αρνήθηκαν πεισματικά τις κατηγορίες και είπαν ότι το θέμα έχει να κάνει με πλαστές εκδόσεις του προϊόντος. [/quote]

Η MusclePharm δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχόλιο στο χρόνο και για τη δημοσίευση ούτε η  Ευρωπαϊκής διανομέας του προϊόντος, εταιρεία Prometeus.

Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover

20

Τον Ιούλιο του 2015, η Νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων εξέδωσε ανάκληση προειδοποίηση για το  Arnold Iron Dream Concentrated Night Time Recover, το οποίο περιείχε την επικίνδυνη fat burner ουσία DNP (2,4-dinitrophenol -2,4-δινιτροφαινόλη).
Η χρήση του σε υψηλές δόσεις ως ενίσχυση δίαιτας έχει ταυτιστεί με σοβαρές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού  θανάτων.

Εκείνη την εποχή, τόσο MusclePharm και η Prometeus αρνήθηκαν πεισματικά τις κατηγορίες και είπαν ότι το θέμα έχει να κάνει με πλαστές εκδόσεις του προϊόντος. Ωστόσο ζημιές στην μάρκα αποδείχθηκαν τόσο μεγάλες που  η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει τη γραμμή στην Ε.Ε

Ο Lars Μπόερς, Διευθύνων Σύμβουλος της Prometeus, μας είπε τότε: «Το όνομα του προϊόντος έχει καταστραφεί από τις υγειονομικές αρχές σε τέτοιο βαθμό που περαιτέρω συνέχιση δεν έχει κανένα νόημα”

Assault Hybrid της Muscle Pharm  

7

Σε ένα ξεχωριστό θέμα, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI) προειδοποίησε ότι το προ-προπόνησης -pro workout  συμπλήρωμα  Assault Hybrid της Muscle Pharm , διαπιστώθηκε ότι περιείχε πάνω από το διπλάσιο του ασφαλούς ανώτατου ορίου σε νιασίνη.

Annie Rose Harrison  7-10-2016

 

*Συστημική αγματίνη μπορεί να ενισχύσει την οπιοειδή αναλγησία και την πρόληψη της ανοχής σε χρόνια μορφίνη σε εργαστηριακά τρωκτικά.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα