Αρχική » Βιομηχανία Πρωτεϊνών Αλήθεια! γνωρίζεις τι καταναλώνεις;

Βιομηχανία Πρωτεϊνών Αλήθεια! γνωρίζεις τι καταναλώνεις;

by admin

Όλη η αλήθεια για τις εταιρίες συμπληρωμάτων διατροφής, ακόμη και ο τρόπος παραγωγής είναι υπό καθεστώς αμφισβήτησης, σε εταιρείες που συνολικά πωλούν εκατομμύρια κουτιά.
Σήμερα το διαδίκτυο έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς, να γίνουν πωλητές συμπληρωμάτων διατροφής. Χωρίς να έχουν καμία επίσημη ιδιότητα ή νομική κατοχύρωση. Ένα γραμμωμένο σώμα, ένα δυναμικό προφίλ με ωραίο κούρεμα ή ξυρισμένο κεφάλι, δίνει ώθηση στις διαδικτυακές πωλήσειςΌμως, τι συμβαίνει με τις εταιρείες; Εάν νομίζετε ότι αρκετές από αυτές γνωρίζουν, απατάστε!


[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”K-0xMZObDpc”]

Η Shelly Maifarth με την συνεργάτιδα  της  Martina La Grange εξηγούν τι πρέπει να γνωρίζουν οι Βιομηχανίες, ώστε όταν υποστούν έλεγχο να είναι εντάξει! διότι ο FDA, διεξάγει ελέγχους, και κυρώσεις, για τις εταιρείες που επιλέγουν να μην συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του FDA, αλλά με τα παρακάτω που θα διαβάσετε, μάλλον, για κάποιες εταιρείες,  του “κουτρούλη ο γάμος” γίνεται! Δεν θέλω να προσβάλω του “γνώστες” – γυμνασμένους πωλητές εδώ στην Ελλάδα!


[quote]Στις ΗΠΑ πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής διαθέτουν μόνο γραφεία, αλλά δεν διαθέτουν την τεχνολογική και προπαρασκευαστική –μηχανολογική υποδομή για να παράγουν συμπληρώματα. (Στην Ευρώπη; άστο να πάει..)[/quote]


Όλοι πουλάνε λίγοι δημιουργούν.

Δεν θα αναφερθώ στην Ευρώπη, αυτή την στιγμή πουλάνε όλοι, δεν θα αναφερθώ στην Ελλάδα, πουλάνε οι πάντες! Προπονητές, Personal, Γυμναστές, Μυϊκοί Γαμπροί, και Ντοπαρισμένοι Τύποι.[quote]Ο FDA τους έκανε σύσταση να μην παραγγέλλουν σκόνες σε κουτιά, όπου πολλές φορές δεν γνωρίζουν και οι ίδιες οι εταιρείες, εάν έχουν αυτά τα συστατικά, που παραγγέλλουν![/quote]

a scoop of whey protein isolate powder on a grunge wooden table background

Στις ΗΠΑ, πρόσφατα έγινε μια σύσταση από τον FDA, άραγε για ποιο λόγο; Στις ΗΠΑ πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής  διαθέτουν μόνο γραφεία, αλλά δεν διαθέτουν την τεχνολογική και προπαρασκευαστική –μηχανολογική υποδομή για να παράγουν συμπληρώματα. (Στην Ευρώπη; άστο να πάει..)
Έτσι, τι πράττουν ; αναθέτουν την δουλειά σε τρίτους που έχουν την γραμμή παραγωγής. Αυτοί κάνουν την δουλειά και παραδίδουν τα κουτιά των πρωτεϊνών στον πελάτη-εταιρεία.

Κατά την διάρκεια του  Φόρουμ Διατροφής για Συμπληρώματα στο Rocky Mountain -Boulder  του Κολοράντο, έγινε μια σύσταση: Οι έμποροι των συμπληρωμάτων διατροφής που αναθέτουν την κατασκευή τους σε τρίτους, θα πρέπει να έχουν μια “στενή” σχέση με τον προμηθευτή τους.
Rocky Mountain Dietary Supplement Forum εδώ

O Nancy Schmidt, ένας αξιωματούχος του FDA (compliance officer ) με 20 έτη εμπειρία,  στο Denver District, είπε ότι, ο οργανισμός αντιμετωπίζει συχνά την κατάσταση όπου οι επιχειρήσεις (εταιρείες)  δεν παράγουν, τα δικά τους προϊόντα.

Το πρόβλημα στην όλη Ιστορία είναι, ότι ο Nancy Schmidt έκανε και μια άλλη παρατήρηση:
“Νομίζω ότι δεν πρόκειται για την κατασκευή του προϊόντος σας μόνο, ή να διατυπώσω αυτό, ως ότι .. θα ήταν πολύ χρήσιμο, να έχετε μια στενή σχέση με τον προμηθευτή σας, ώστε να μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις που πρόκειται να απευθυνθούν σε σας κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου. Θα πρέπει να γνωρίζετε τα συστατικά σας”. (εννοεί στα προϊόντα που παραγγέλλουν)

Άρα, τους έκανε σύσταση να μην παραγγέλλουν σκόνες σε κουτιά, που πολλές φορές δεν γνωρίζουν και οι ίδιες οι εταιρείες, εάν έχουν αυτά τα συστατικά, που παραγγέλλουν!

Η Διαπίστωση του FDA

Οι Έμποροι ή “οι διανομείς προϊόντων ιδιωτικού σήματος” (εταιρείες) (“own-label distributors” ) μπορεί να γνωρίζουν  λίγα πράγματα για το πώς κατασκευάζονται τα συμπληρώματα διατροφής τους! σύμφωνα με τον  FDA και συμβούλους στην Βιομηχανία.
Αλλά ο FDA  ορίζει τους εμπόρους των συμπληρωμάτων διατροφής υπεύθυνους για τη συμμόρφωση με το  9 ετών – κανονισμό κατασκευής (cGMPs or current good manufacturing practices)  έστω και αν διατηρούν ένα τρίτο πρόσωπο που κατασκευάζει τα προϊόντα.

“Τι θέλετε να πάρετε στο τέλος από την παραγωγή των προϊόντων σας;” ρώτησε o Nancy Schmidt. “Αυτή είναι η απόφασή σας”. Αυτό δεν είναι [απόφαση]  είναι η σύμβαση σας με τον κατασκευαστή”

Αναφέρει  o Nancy Schmidt “Ακόμα κι αν απασχολείται έναν κατασκευαστή  στη σύμβαση σας, τους θεωρείτε μέρος της επιχείρησής σας. Αν και κάνετε ενοικίαση της εγκατάσταση τους. Αποτελούν μέρος της επιχείρησής σας. Μήπως απλά αφήσατε τους ανθρώπους αυτούς  στην εταιρία σας να κάνουν ό, τι θέλουν, ή δεν μπορείτε να τους κατευθύνετε για να σας δώσουν  το προϊόν που χρειάζεστε;”

H Shelly Maifarth, Principal, FDA Compliance Group LLC, η οποία φιλοξενήθηκε στο φόρουμ για τα Συμπληρώματα Διατροφής  στο Rocky Mountain, είπε ότι η σύμβαση με τους κατασκευαστές  πρέπει να είναι ανοιχτή με τις εταιρείες για τις οποίες έχουν κάνει τα προϊόντα.

FDA Compliance Group LLC δες εδώ

“Οι συμβαλλόμενοι κατασκευαστές  που χρησιμοποιούνται, είναι μια πολύ κλειστή κοινωνία και δεν θέλουν κανέναν να ξέρουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό  της πόρτα τους”, δήλωσε η Maifarth, η οποία εργαζόταν 34 χρόνια στον FDA-συμπεριλαμβανομένων περίπου για 22 χρόνια ως υπεύθυνη συμμόρφωσης στην περιοχή του Ντένβερ . “Και  δεν μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο πια, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα προϊόντα τους κατασκευάζονται σωστά. θα πρέπει να είναι ανοικτή (κατασκευαστές) σε ελέγχους. πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν τι συστατικά χρησιμοποιούνται!”

H Maifarth επεσήμανε ότι η διανομή προϊόντων ιδιωτικού σήματος (εταιρείες) εκτελείται κατά κύριο λόγο από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες των πωλήσεων. Παρ ‘όλα αυτά, ο FDA κατέληξε στο συμπέρασμα, με προειδοποιητικές επιστολές πως οι διανομείς έχουν την τελική ευθύνη για τα συμπληρώματα διατροφής που εισάγουν ή  παραδίδουν  για εισαγωγή σε διακρατικό εμπόριο και για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις που σχετίζονται με τις βιομηχανικές εργασίες, ακόμη και αν έχουν  προσλάβει άλλο πρόσωπο να εκτελέσει την δουλειά για την παραγωγή.

“Το πρόσωπο του οποίου το όνομα είναι στην ετικέτα είναι υπεύθυνο, και αυτοί οι άνθρωποι και οι άνθρωποι του μάρκετινγκ των πωλήσεων, δεν ξέρουν  τίποτα γι ‘αυτό”

H Shelly Maifarth  παρατήρησε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. “Είναι σοκαρισμένοι όταν μιλούν με μένα”. Και λέω, “Λοιπόν, ως διανομέας ιδιωτικής ετικέτας, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 14 διαδικασίες  ή ΤΜΕ [τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας] standard operating procedures, και να έχετε κάποιους για τον έλεγχο ποιότητας που εργάζονται για σας, τουλάχιστον σε βάση μερικής απασχόλησης, επειδή είστε υπεύθυνοι για την ποιότητα του προϊόντος σας, και μου απαντούν” .. Ε;

“Απλώς δεν καταλαβαίνω τι δουλειά αναλαμβάνουν εκεί μέσα”, είπε η Maifarth για ορισμένους διανομείς ιδιωτικού σήματος. “Είναι σαν να  θέλετε να οδηγείτε ένα αυτοκίνητο και δεν γίνεται δοκιμή από τον οδηγό, κανείς δεν τους είπε ότι έπρεπε να γίνει δοκιμή από τον  οδηγό;”

best-protein

Τι πρέπει να κάνουν οι εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής

O FDA, Συνιστά οι διανομείς προϊόντων ιδιωτικού σήματος (εταιρείες) να συνάπτουν συμφωνίες ποιότητας με τους κατασκευαστές των συμβάσεων τους, έτσι ώστε να είναι ενήμεροι για τα στοιχεία αυτά όπως οι προμηθευτές των πρώτων υλών και την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα συστατικά  στις δοκιμές. Συμβούλεψε περαιτέρω τους διανομείς προϊόντων  ιδιωτικής ετικέτας να διενεργούν  τακτικούς ελέγχους των εγκαταστάσεων παραγωγής τους.

Η Maifarth είπε επίσης ότι οι διανομείς θα πρέπει να καθιερώσουν  τυποποιημένες διαδικασίες-όπως εκείνες που διέπουν τον έλεγχο ποιότητας (QC) τις ευθύνες, τις προδιαγραφές και οι αρχικοί πωλητές να παρακολουθήσουν την ανάλογη εκπαίδευση.“Θα πρέπει να πάτε σε κάποιο  σημείο κατάρτισης GMP έτσι ώστε όταν μιλάτε με τον κατασκευαστή σύμβασης, να καταλαβαίνετε  ένα αρχείο παρτίδας, ένα  batch record, master [manufacturing] record  ένα specification , ένα έλεγχο τεστ”.

Τέλος, αν ο κατασκευαστής  που έχει κάνει την σύμβαση, διεξάγει τελικό έλεγχο του προϊόντος, η Maifarth συνιστά οι διανομείς  των προϊόντων ιδιωτικού σήματος (εταιρείες)  να στείλουν τα δείγματα των τελικών προϊόντων και σε άλλο εργαστήριο, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ότι τα προϊόντα είναι αυτό που φιλοδοξούν να είναι, τα κατάλληλα!

δείτε επίσης εδώ 

Γυναίκα: Ο Μύθος με το σώμα των celebrities και τα βάρη


 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα