Αρχική » Smad7 – ΗΜΒ κατανομή του άπαχου μυός – Μυοστατίνη & καρκίνος

Smad7 – ΗΜΒ κατανομή του άπαχου μυός – Μυοστατίνη & καρκίνος

by admin

Το δούλεψα το ΗΜΒ, κυρίως όταν το κυκλοφόρησε η ΕΑΣ, η UNIVERSAL κ.α Μου το ζητούσαν οι προπονητές του στίβου και κάποιοι BODYBUILDERS. To ΗΜΒ έχει κάποιο αποτέλεσμα  στην αύξηση  της άλιπης μάζας στο σώμα, βελτιώνει την αποκατάσταση και την αύξηση της δύναμης.

Η συνεργιστική  δράση του με την κρεατίνη απέδιδε και σε περιόδους αύξησης όγκου – μάζας σε μια χρονική περίοδο που ακόμη δεν έφερνε συμπλήρωμα ο κάθε τύπος. Τώρα το ΗΜΒ βρίσκει τον ρόλο του στην  αντιμετώπιση της απώλειας – μείωσης της μυϊκής μάζας για ένα θεραπευτικό σκοπό.

Συχνά, οι καρκινικοί  ιστοί παρεμβαίνουν ή εμποδίζουν  την κανονική φυσιολογία στον τρόπο ζωής, σε λειτουργιές  όπως η πέψη ή  η αναπνοή.  Άλλες φορές, ο καρκινικός όγκος παράγει μια ουσία η οποία είναι θανατηφόρα για το υπόλοιπο σώμα. Σύμφωνα με τον Dan Rodgers, διευθυντή του Κέντρου της Ουάσιγκτον για την  Βιολογία των μυών στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Ουάσινγκτον, περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που πεθαίνουν από καρκίνο, στην πραγματικότητα πεθαίνουν από μυϊκή “σπατάλη”.  Και δεν είναι μόνο ο καρκίνος όπου απώλεια μυϊκής μάζας είναι ένα πρόβλημα.

Μπορούμε όλοι πιθανώς  να θυμηθούμε παραδείγματα ανθρώπων που βρίσκονται σε στάδια σημαντικής επιδείνωσης  που οφείλεται σε ασθένειες.  Mία από τις κοινές νοητικές εικόνες είναι από τα άτομα που “γίνονται σταδιακά αδύναμα μέχρι την  θνησιμότητα τους”  Από ασθένειες όπως η μυϊκή δυστροφία Duchenne , o καρκίνος, η χρόνιες λοιμώξεις, και τα γηρατειά, όπου η απώλεια μυϊκής μάζας καταλαμβάνουν το σώμα, καθιστώντας τους πάσχοντες, αδύναμους και “ εύθραυστους”.

O Dan Rodgers σημειώνει επίσης ότι οι χρόνιες ασθένειες, πολλές από τις οποίες συνοδεύονται από την απώλεια – μείωση της μυϊκής μάζας,  είναι υπεύθυνες ώστε να υποφέρει  περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού. Έτσι, ανάμεσα σε αυτές τις συνθήκες και οι καρκίνοι με την απώλεια της  μυϊκής μάζας έχουν  μια εξαιρετικά υψηλή εκπροσώπηση στον πληθυσμό. Ως εκ τούτου, η επιστήμη κάνει άλματα εναντίον του φαινομένου, έχοντας τη δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά την κατάσταση της υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους.[quote]Στην περίπτωση του καρκίνου, είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται καχεξία, η οποία συμβαίνει όταν οι όγκοι εκκρίνουν μια ορμόνη που ονομάζεται μυοστατίνη η οποία προκαλεί τη διάσπαση του μυϊκού ιστού. [/quote]

Πώς συμβαίνει η  απώλεια μυϊκής μάζας;

Ενώ η  απώλεια μυϊκής μάζας μπορεί να προκύψει από υποσιτισμό, δεν είναι ο μόνη αιτία που μπορεί να επιδείνωση την κατάσταση , δεδομένου ότι μπορεί να είναι μια άμεση συνέπεια των πολλών σοβαρών ασθενειών. Για παράδειγμα, ο καρκίνος μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα απώλεια μυϊκής μάζας μέσω βιοχημικών μονοπατιών. Σε πολλές περιπτώσεις, η απώλεια της δύναμης και των μυών, σε γενικές γραμμές, δεν είναι το κύριο μέλημα-αλλά το γεγονός ότι ο καρδιακός μυς επηρεάζεται επίσης, οδηγώντας σε καρδιακή ανεπάρκεια είναι σημαντική αιτία η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία.

Στην περίπτωση του καρκίνου, είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται καχεξία , η οποία συμβαίνει όταν οι όγκοι εκκρίνουν μια ορμόνη που ονομάζεται μυοστατίνη η οποία προκαλεί τη διάσπαση του μυϊκού ιστού. Φαίνεται απλό: Σταματήστε την μυοστατίνη και έχετε βελτίωση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, σε όλο το σώμα η μυοστατίνη διαδραματίζει πολύτιμο ρόλο όταν ελέγχεται σωστά σε υγιείς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, μια προηγούμενη έρευνα στον τομέα αυτό έχει προταθεί ότι δεν είναι ασφαλές να μπλοκάρεται συστημικά η μυοστατίνη. Έτσι, οι ερευνητές ψάχνουν σε μια νέα μέθοδο ακινητοποίησης της μυοστατίνης μόνο στους σκελετικούς μυς και την καρδιά (όχι συστηματικά).

Μπορεί να έχετε ακούσει για ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, κυρίως το  β-υδροξυ-methylbutyrate ή HMB, που διατίθεται στην αγορά για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Το ΗΜΒ είναι ένας φυσικός μεταβολίτης – αμινοξύ το οποίο έχει ερευνηθεί για πάνω από δύο δεκαετίες για την ικανότητά του να επιβραδύνει την κατανομή του άπαχου μυός. Ενώ υπάρχουν  δεδομένα που να υποδεικνύουν ότι HMB και άλλες ενώσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν  για την πρόληψη σε  μικρές μειώσεις στην μυϊκή μάζα, δεν συμβάλει αρκετά για την προώθηση της επιβίωσης σε πιο δύσκολες συνθήκες, όπου κάποιος πεθαίνει από καρκίνο.[quote]Είναι ενδιαφέρον ότι, υπάρχει μια μεταβολική οδός στο στάδιο της καχεξίας που προκαλεί διάσπαση των ενδοκυττάριων πρωτεϊνών και φαίνεται να αντιστρέφεται με το ΗΜΒ[/quote]

Οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου Paul Gregorevic, του Baker IDI Heart and Diabetes Institute στην Αυστραλία, έχουν εντοπίσει ένα κομμάτι του DNA, τη πρωτεΐνη σηματοδότησης Smad7, η οποία όταν εισάγεται σε προσβεβλημένο μυϊκό ιστό, παραδίδει το επιθυμητό προληπτικό αποτέλεσμα.
Η πρώτη πρόκληση: Πώς να γίνει η αρχή της σηματοδότησης της πρωτεΐνης Smad 7 ώστε να απευθύνεται μόνο στους μυς και όχι σε όλο το σώμα; Με την επιλογή ενός αδενο-σχετιζόμενου ιού (AAV) που στοχεύει μόνο  στα σκελετικά και καρδιακά μυϊκά κύτταρα. Εκεί το ωφέλιμο φορτίο Smad7 μπορεί να αποδοθεί με ακρίβεια στους μύες  και δεν διανέμεται σε όλους  τους ιστούς του σώματος.

Πώς η πρωτεΐνη σηματοδοτή την διαδικασία.

Η Smad7, όταν ενσωματώνεται στα μυϊκά κύτταρα, αναστέλλει τη Smad2 και Smad3, οι οποίες ενεργοποιούνται για να προκαλέσουν  υποβάθμιση των μυών από  την μυοστατίνη και άλλες καταβολικές ορμόνες  που “σπαταλούν” μυες. Είναι ενδιαφέρον ότι, υπάρχει μια μεταβολική οδός στο στάδιο της καχεξίας που προκαλεί διάσπαση των ενδοκυττάριων πρωτεϊνών και φαίνεται να αντιστρέφεται  με το  ΗΜΒ. Με την αναστολή της ενεργοποίηση της Smad2 και Smad3, η μυϊκή σπατάλη και οι  επιπτώσεις εμποδίζονται. Αν αυτή η θεραπεία λειτουργήσει, θα μπορούσε να πάει σε μεγάλο βαθμό την επιμήκυνση της  διάρκειας επιβίωσης εκατομμυρίων ασθενών.

Η απώλεια μυϊκής μάζας που λαμβάνεται ως δείγμα από την εξομοίωση  ασθενών  με καρκίνο θα μπορούσε να δώσει μια επιπλέον δεκαετία ή περισσότερο χρόνο για περισσότερες αποτελεσματικές θεραπείες που θα αναπτυχθούν. Θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες όπως η μυϊκή δυστροφία.

Πολλές μέθοδοι προσπαθούν, να βρουν μια θεραπεία για την απώλεια μυϊκής μάζας όπου  είναι παρόμοιοι με την τυπική διαδικασία λειτουργίας σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης: Όπου υπάρχει μια διαδικασία. Πρώτα κάποιοι ασχολούνται με τις πιο κρίσιμες περιπτώσεις, όπου περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν. Μετά  αναλύονται τα σφάλματα ως κρίσιμες  αιτίες θνησιμότητας.
Το Πρώτιστο εδώ είναι ότι, οι ασθενείς μπορούν να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δυνατότεροι και να αυξήσουν τον χρόνο επιβίωσης τους.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα