Αρχική » H μαμά του Σβαρτσενέγκερ ήταν άνδρας! και λεγόταν Jim Lorimer

H μαμά του Σβαρτσενέγκερ ήταν άνδρας! και λεγόταν Jim Lorimer

Ο Lorimer άρχισε καλώντας τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο bodybuilding για να ανταγωνιστούν στην εκδήλωση του. Επρόκειτο να κρατήσει το AAU Mr. World στο Bodybuilding, σε συνδυασμό με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών και να προσφέρει ένα χρηματικό έπαθλο στο νικητή περίπου $ 500.00. Εκείνη την εποχή, το επαγγελματικό bodybuilding, με εξαίρεση το διαγωνισμό IFBB Mr. Olympia, ήταν ανύπαρκτο . Το Mr. Olympia  που ξεκίνησε το 1965, προσέφερε μια τσάντα με  $ 1000 το 1966 και ως χρηματικό έπαθλο είχε παραμείνει το ίδιο μέχρι το 1970.

by admin

Ποιος είχε την ιδέα του Arnold Classic; ποιος “έψησε” τον Σβαρτσενέγκερ να διαγωνιστεί πιο έξυπνα στο BODYBUILDING; Να βρει τον δρόμο της επιτυχίας, να βγάλει τα πρώτα χρήματα και να σκεφτεί ως διοργανωτής, να μάθει πως να βγάζει χρήματα από τους ανθρώπους!

Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά μην χαραμίζετε τα μπράτσα σας για να γίνετε μυϊκοί ήρωες ή ντιλεράκια. Τον δρόμο τον έδειξε ο Άρνι, που είχε καλό μάνατζερ! Τον σωστό άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή, που του έδωσε το δικαίωμα να ξεφύγει από τα βουνά της συμπαθητικής  Χάιντι και να μπει στον “φινετσάτο πλουσιόκοσμο” της δυτικής Ακτής.

Μην μου πείτε ότι με τα μπράτσα δεν μπορείτε να γίνεται και διάσημοι; Παρακάτω το story.

Jim Lorimer ο επιχειρηματικός μαλαγάνας!

Ο Jim Lorimer ήταν υποψιασμένος, διότι ήταν πρώην πράκτορας του FBI και δικηγόρος, διατέλεσε επίσης δήμαρχος και κατέληξε μόνιμος ιμπρεσάριος στο bodybuilding.
Πέτυχε διάνα!
Ο Jim Lorimer  ήταν ένα αστέρι του ποδοσφαίρου στο γυμνάσιο. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Εντάχθηκε στο FBI από το κολέγιο και εργάστηκε ως στέλεχος της Nationwide Mutual Insurance, την κορυφαία εταιρεία στο Columbus του Οχάιο, για δεκαετίες.

Το 1967, Lorimer είχε μεγάλη επιτυχία στην προώθηση του AAU National Weightlifting Championships και τη ίδια χρονιά προώθησε και το bodybuilding με τον διαγωνισμό  AAU Mr. America contest.


Λόγω της μεγάλης προώθησης  και επιτυχίας τρία χρόνια νωρίτερα, ζητήθηκε από τον Lorimer να κρατήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Veterans Memorial Auditorium στο Columbus. Παρά το γεγονός ότι η περίφημη Ολυμπιακή Ομάδα άρσης Βαρών με τον Βασίλι Αλεξέγιεφ, επρόκειτο να παραστεί εκεί, ο Lorimer ένιωσε ότι έπρεπε να συμπεριλάβει και ένα πρωτάθλημα bodybuilding, μαζί με το πρωτάθλημα άρσης βαρών, προκειμένου να συγκεντρώσει  ένα μεγάλο πλήθος.

Jim Lorimer και Arnold Schwarzenegger αφιέρωμα στην επιτυχία

Ο Lorimer άρχισε καλώντας τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο bodybuilding για να ανταγωνιστούν στην εκδήλωση του. Επρόκειτο να κρατήσει το AAU Mr. World στο Bodybuilding, σε συνδυασμό με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών και να προσφέρει ένα χρηματικό έπαθλο στο νικητή περίπου $ 500.00. Εκείνη την εποχή, το επαγγελματικό bodybuilding, με εξαίρεση το διαγωνισμό IFBB Mr. Olympia, ήταν ανύπαρκτο . Το Mr. Olympia  που ξεκίνησε το 1965, προσέφερε μια τσάντα με  $ 1000 το 1966 και ως χρηματικό έπαθλο είχε παραμείνει το ίδιο μέχρι το 1970.

Jim Lorimer άρχισε να καλεί όλους τους  κορυφαίους bodybuilders για να διαγωνιστούν στον αγώνα του. Ο Mr. Olympia και τρεις φορές πρωταθλητής Sergio Oliva, ήταν μια καθοριστική συμμετοχή.
Ο «Ξανθός  δυναμίτης »  Dave Draper, επίσης είχε προσκληθεί, ο Boyer Coe, ο 1969 AAU Mr. America και ο νικητής στην NABBA Mr. Universe, ήταν στη λίστα των καλεσμένων. Τέλος, Lorimer ήξερε ότι έπρεπε να καλέσει και ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια στο άθλημα του bodybuilding, τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Ο Lorimer κάλεσε τηλεφωνικά στο διάσημο Gold Gym, στο Venice της  Καλιφόρνια, για να μιλήσει με την αυστριακή βελανιδιά . Ο θρύλος λέει ότι ο Arnold ήταν στη μέση μια έντονης προπόνησης, όταν ο υπεύθυνος κάλεσε τον αθλητή που ονομάζεται Σβαρτσενέγκερ στο τηλέφωνο. Ο Lorimer ενημέρωσε ότι καλεί τον Arnold να ανταγωνιστεί στο  Mr. World , και ότι είχε προσφέρει ένα χρηματικό έπαθλο των $ 500.00 στο νικητή. Ο Arnold φέρεται να διεκοψε το φιλόδοξο promoter , λέγοντάς του, “Δεν με νοιάζει αν είναι πεντακόσια δολάρια ή πέντε χιλιάδες, είμαι στη μέση μιας προπόνησης. Επιτρέψτε μου να σας καλέσω όταν μπορώ.”

Όταν Arnold είχε επιτέλους την ευκαιρία να μιλήσει ο Lorimer, είπε  στον Arnold ότι είχε καλέσει τους  καλύτερους bodybuilders στον κόσμο για να ανταγωνιστεί στο AAU Mr. World στο Columbus του Οχάιο για ένα χρηματικό έπαθλο $ 500,00. Εκτός από τα χρήματα, ο Lorimer πρόσφερε επίσης την ευκαιρία να εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση όπου θα προβαλλόταν η εκδήλωση ως ταινία.

Ο Σβαρτσενέγκερ είχε προπονηθεί με αδυσώπητο τρόπο για ένα ολόκληρο έτος και είχε σχεδιάσει να αντιμετωπίσει τον Oliva 

Όταν Σβαρτσενέγκερ έμαθε την ημερομηνία του διαγωνισμού, δυστυχώς έπρεπε να το αναβάλει. Ο Arnold είχε ήδη δεσμευτεί να ανταγωνιστεί το 1970 στο Nabba Mr. Universe, έναν διαγωνισμό στο Λονδίνο στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Ο Arnold είχε κερδίσει το Nabba  Mr. World  τα τελευταία τρία χρόνια, και είχε σχεδιάσει  για την κατάκτηση ενός τέταρτου τίτλου, στη λίστα με τα επιτεύγματα του, για το ίδιο έτος. Δεδομένου ότι ο διαγωνισμός Mr. Universe επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Λονδίνο, δεν υπήρχε τρόπος που θα μπορούσε να το κάνει  το ίδιο, στο Columbus του Οχάιο, να έχει τον χρόνο για να ανταγωνιστεί  και στο Mr. World του Lorimer την επόμενη ημέρα.

Ο Lorimer είπε στον Arnold να πάει στο αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, αμέσως μετά το διαγωνισμό του Nabba Mr. Universe, το βράδυ του Σαββάτου και θα κανόνιζε μια πτήση για να έχουν την αυστριακή βελανιδιά στο Columbus του Οχάιο για να ανταγωνιστεί για το Mr. World την Κυριακή. Πιστός στο λόγο του ο Arnold κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, αμέσως μετά από την ήττα του Reg Park και του Dave Draper  για το διαγωνισμό NABBA Professional Mr. Universe  και βρήκε ένα αεροπλάνο να τον περιμένει.

9

Dave Draper – Reg Park – Arnold Schwarzenegger 

Ο Σβαρτσενέγκερ, μαζί με τον  Draper, Franco Columbu και Boyer Coe, επιβιβάστηκαν σε μια εμπορική πτήση από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη. Όταν οι τέσσερις bodybuilders προσγειώθηκαν στη Νέα Υόρκη ο Lorimer μίσθωσε ένα ιδιωτικό τζετ για να τους μεταφέρει στο Columbus του Οχάιο. Ο Coe, θυμάται πόσο καταπληκτικά, γρήγορα , μεταφέρθηκαν από την εμπορική πτήση στο ιδιωτικό τζετ, με γρήγορη διεκπεραίωση των εγγράφων στα τελωνεία.

arnold-sergio-kiss

 Παρ’ όλα τα γενετικά του χαρίσματα ο Sergio ήταν ακόμα πιο επιρρεπής στο να κάνει λάθη σε ένα διαγωνισμό

Όταν Arnold έφτασε στο Columbus του Οχάιο, έμεινε έκπληκτος  αναγνωρίζοντας  τον Sergio Oliva στη line-up. Ο Arnold είχε αντιμετωπίσει τον Ογκώδη Sergio σε έναν διαγωνισμό πριν από ένα χρόνο και νικήθηκε από τον εκπληκτικό Κουβανό bodybuilder. Ο Sergio ήταν ο βασιλιάς του Bodybuilding, έχοντας κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο του Mr. Olympia τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Σβαρτσενέγκερ είχε προπονηθεί με αδυσώπητο τρόπο για ένα ολόκληρο έτος και είχε σχεδιάσει να αντιμετωπίσει τον Oliva σε τρεις εβδομάδες  στο διαγωνισμό του Mr. Olympia στη Νέα Υόρκη. Δεν περίμενε όμως να τον δει στο Columbus.

Το παρατσούκλι του Sergio  ήταν “Ο Μύθος” λόγω των διαστάσεων του. Ο Sergio ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους bodybuilders στην ιστορία του αθλήματος. Παρ’ όλα τα γενετικά του χαρίσματα  ο Sergio ήταν ακόμα πιο επιρρεπής στο να κάνει λάθη σε ένα διαγωνισμό. Του άρεσε να ανεβαίνει στους διαγωνισμούς και να μένει  για μια ολόκληρη ώρα ή δύο ώρες!  προβάλλοντας την διάπλασή του με τις τεράστιες διαστάσεις. Ωστόσο, η επιπλέον παραμονή του στη σκηνή, έκανε χειρότερη τη σωματική του διάπλαση, όταν  ο ίδιος κυριολεκτικά άρχιζε να συρρικνώνεται μπροστά στα μάτια όλων.

Στο Columbus, ο Sergio Oliva έκανε το λάθος να απλώσει πάρα πολύ λάδι μωρού στην μυϊκή του διάπλασή, πριν πατήσει στη σκηνή. Τα λαμπερά φώτα στο στάδιο, ήταν απαραίτητα για τις τηλεοπτικές κάμερες για την εκπομπή Wide World of Sports, όμως  έκανε τον  Sergio να εμφανίζεται πολύ γυαλιστερός και η περίσσεια του λαδιου δημιούργησε την εντύπωση ότι ήταν μεγάλος, αλλά λείος.

Όταν Arnold περπάτησε στην πλατφόρμα που παρουσιάζονταν, ο 23χρονος αυστριακός ήταν γεμάτος με αυτοπεποίθηση. Μετά από ένα χρόνο βαριάς, έντονης προπόνησης με τον καλύτερο φίλο του Franco Columbu, ο Schwarzenegger ήταν μεγαλύτερος από ό,τι ποτέ πριν, επίσης εμφανίστηκε “κομμένος”  και με μυϊκό προσδιορισμό, αντίθετα ο Sergio εμφανίστηκε πολύ θολός.

Στην posedown, ο 6’2 ποδων  “Arnold μεγαλοπρεπώς κυριάρχησε στο μικρότερο Oliva μπροστά από το πλήθος που έκανε sold out στα εισιτήρια  στο Veterans Memorial Auditorium, καθώς και μπροστά στο το κοινό της τηλεόρασης. Όταν ανακοινώθηκαν τα πλασαρίσματα, ο Schwarzenegger ήταν περιχαρής, άκουσε το όνομά του στην πρώτη θέση θέση. Είχε κάνει, να ηττηθεί Ο Μύθος!

Arnold Schwarzenegger Wins Mr World (1970) – Full Clip From ABC Wide World Of Sports

Ο Arnold ήταν στη δόξα του, ο Bob Beattie από το Wide World of Sports πήρε συνέντευξη από τον Arnold μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο είχε καλύψει ένα διεθνή διαγωνισμό bodybuilding και ήταν ο Schwarzenegger ο οποίος εμφανίστηκε σε ένα μεγάλο αμερικανικό ακροατήριο ως πρωταθλητής.

Μετά το διαγωνισμό, ο Schwarzenegger  πλησίασε τον promoter Jim Lorimer και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη θέση του σε μια τέτοια επαγγελματική εκδήλωση. Από την αεροπορική μεταφορά έως στο sold out αμφιθέατρο στο Veterans Memorial Auditorium και την πρωτοφανή τηλεοπτική κάλυψη, για να μην αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη περίπτωση όπου κέρδισε το μεγάλο Sergio Oliva. Ο Arnold δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευτυχισμένος.

Χαμογελώντας ο πρωταθλητής Arnold είπε στον Lorimer ότι όταν αποσυρθεί από το άθλημα του bodybuilding στο μέλλον, θα ήθελε να ξεκινήσει την προώθηση των επαγγελματικών εκδηλώσεων. Στόχος του ήταν να αυξήσει το χρηματικό έπαθλο για το bodybuilding  και ήθελε να έχει τον Lorimer ως εταίρο. Ήξερε ότι ο συνδυασμός των δεξιοτήτων του, η προώθηση, ο σχεδιασμός και ο επαγγελματισμός του Lorimer  θα τους  έκαναν μια ασυναγώνιστη ομάδα.

Ακόμα κι αν Arnold είχε ακόμη να κερδίσει τον διαγωνισμό του Mr. Olympia, είχε ήδη σχεδιάσει εδώ και χρόνια τον δρόμο, όταν θα είχε συνταξιοδοτηθεί ως ο βασιλιάς  του Bodybuilding. Είναι δύσκολο να πει κανείς αν ο Jim Lorimer  πήρε στα σοβαρά ή αν γρήγορα ξέχασε τις νωπές διακηρύξεις του νέου Παγκόσμιου νικητή  Σβαρτσενέγκερ.

89

Πέντε χρόνια αργότερα, Arnold Schwarzenegger νίκησε τον μεγάλο Serge Nubret και τον ογκώδη Lou Ferrigno, καθώς και τον καλύτερο φίλο του Φράνκο, για να κερδίσει τον έκτο τίτλο του Mr. Olympia στην Πρετόρια, της  Νότιας Αφρικής. Το γεγονός καταγράφηκε από τον George Butler και την ομάδα του σε μια μικρή ταινία με τίτλο  “Pumping Iron” .

 

Στο ταξίδι του πίσω στην Καλιφόρνια, ο Arnold έκανε μια στάση στο Columbus του Οχάιο να μιλήσει για την νέα επιχείρηση με τον Lorimer. Τώρα που ο ίδιος είχε επίσημα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό  του bodybuilding. Ο Schwarzenegger ήταν έτοιμος να κάνει πράξη την υπόσχεσή του  και να αρχίσει την προώθηση του Mr. Olympia με το νέο συνεργάτη του. Αρχίζοντας το 1976, ο Arnold και ο Jim Lorimer θα ξεκινούσαν την διαφημιστική τους καριέρα τους με το διαγωνισμό Mr. Olympia και θα πραγματοποιούνταν  στο Columbus  του Οχάιο. Μπορούσαν να  σφραγίσουν  τη συμφωνία με μια χειραψία.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Arnold πήγε στο σπίτι του Jim Lorimer και υπολόγιζαν τα κέρδη του διαγωνισμού σε ένα τραπέζι, στο σαλόνι. 

arnold-and-jim

Arnold Schwarzenegger και Jim Lorimer-  Ή αρχή!

Ένα χρόνο αργότερα ο Arnold και ο Jim άλλαξαν  το άθλημα του bodybuilding  με το άνοιγμα της  prejudging (προκριματικών) στο ευρύ κοινό. Μέχρι τότε η prejudging  ήταν πάντα μια κλειστή εκδήλωση στην οποία επιτρέπονται μόνο οι υπάλληλοι και ο Τύπος. Αποτέλεσμα το Veteran Memorial Auditorium  ήταν γεμάτο ως την οροφή με οπαδούς που ούρλιαζαν τόσο στα προκριματικά όσο και στην βραδινή παράσταση (αγώνα).

Στο τέλος της βραδιάς,  ο Arnold  πήγε στο σπίτι του Jim Lorimer και υπολόγιζαν τα κέρδη του διαγωνισμού σε ένα τραπέζι, στο σαλόνι. Η νέα bodybuilding προώθηση είχε επιτυχία, ήταν πολύ χαρούμενος που έβγαλαν ένα κέρδος $ 10.000. Ο Arnold πήρε $ 5000 το μερίδιό του, τις καουμπόικες μπότες του και κατευθύνθηκε πίσω στο σπίτι.

Ο Arnold και ο Lorimer συνέχισαν  να προωθούν το  Mr. Olympia για τα επόμενα τρία χρόνια. Ύψωσαν το χρηματικό έπαθλο κάθε χρόνο και με την απαραίτητη προϋπόθεση των μεγάλων  τηλεοπτικών  καλύψεων το 1977 – 79,  προέβαλαν την εκδήλωση από τη Wide World ABC. Το 1979, πήραν επίσης το δικαίωμα να προωθήσουν  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IFBB (Mr. Universe)  το Σαββατοκύριακο, όπως το ίδιο έκαναν με το  Mr. Olympia.

058_zps8a8ee338

1980  Mr. Olympia

Το 1980, το Mr. Olympia ανέβηκε στην Αυστραλία (ένα πολύ αμφιλεγόμενο διαγωνισμό στον οποίο o Arnold επέλεξε να προσέλθει ) Επίσης ο Lorimer και ο Σβαρτσενέγκερ ήταν πίσω από το Mr. Olympia  το 1981 για να προωθήσουν μια άλλη αμφιλεγόμενη έκδοση του μεγαλύτερου διαγωνισμού στον κόσμο. Ο καλύτερος φίλος του Άρνολντ, ο Franco Columbu, επέστρεψε για να κερδίσει το δεύτερο Mr. Olympia  και τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά δημοφιλή.

Όπως η καριέρα  του η τότε, νέα ταινία του Άρνολντ απογειώθηκε ο “Κόναν ο Βάρβαρος”, ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχημένη ταινία του, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1982 η διαφημιστική ομάδα Schwarzenegger-Lorimer πήρε επιπλέον δημοσιότητα. Το Mr. Olympia ανέβηκε σε όλο τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, του Μονάχου, της Νέας Υόρκης και στο Βέλγιο.

Το 1986, Arnold και ο Jim έφεραν το  επαγγελματικό bodybuilding πίσω στο Columbus, του Οχάιο με την προώθηση του Pro World Championships τον Μάρτιο και το Mr. Olympia τον Οκτώβριο. Συνέχισαν να προωθούν το Pro World Championships στο Columbus κάθε Μάρτιο μέχρι το 1989 όταν οριστικά το νέο Arnold Classic γεννήθηκε.

arnoldcheerleading-01

The Culture of the Young Athlete The Arnold Sports Festival in Columbus Ohio

Τώρα το Arnold Sports Festival είναι το μεγαλύτερο πολυ-αθλητικό γεγονός στο έθνος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το επίσημο δικτυακό τόπο, η εκδήλωση δέχεται περισσότερους από 18.000 αθλητές που ανταγωνίζονται σε περισσότερα από 45 αθλήματα, μεταξύ των οποίων 12 Ολυμπιακά αγωνίσματα. Περισσότεροι από 175.000 άνθρωποι παρακολουθούν  το Φεστιβάλ, στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και το  700 ποδών περίπτερο, στο Arnold  Fitness Expo, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο  του Columbus.

Καθώς περπατάς μέσα στον συνωστισμό της έκθεσης , τους Strongmen, τους professional bodybuilders, το fitness, τις figure και τις bikini διαγωνιζόμενες , θυμάσαι  πως ξεκίνησε όλη αυτή η “μαγεία”.

jim-lorimer-01

Στην ίδια σκηνή που Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κέρδισε το Επαγγελματικό και παγκόσμιο τίτλο πριν από 43 χρόνια, η μοίρα τον έφερε σε επαφή με τον κ Jim Lorimer και τον αθλητισμό, ήταν το καλύτερο γι αυτόν.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα