Αρχική » Περιέχουν τα συμπληρώματα διατροφής Αναβολικά Στεροειδή;

Περιέχουν τα συμπληρώματα διατροφής Αναβολικά Στεροειδή;

by admin

Μια εύκολη απάντηση είναι ότι τα συμπληρώματα διατροφής εμπεριέχουν και “ύποπτες” ουσίες που δεν αναγράφονται στην συσκευασία. Είναι κάτι που ευνοεί αυτούς που “πιάνονται” ντοπαρισμένοι. Για το ευρύ κοινό όμως η ανησυχία είναι ,τι ακριβώς λαμβάνει από τα συμπληρώματα και εάν είναι ασφαλή για την υγεία του.[quote]Ένα έξυπνο κόλπο είναι να πεις: “πήρα συμπληρώματα δεν γνώριζα”. Λυπάμαι αλλά όταν ντοπάρεσε το γνωρίζεις.[/quote]

Τα συμπληρώματα διατροφής αναπτύχτηκαν από την βιομηχανία την δεκαετία του 1980 -1990 κυρίως στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο κυριαρχούσε μια συντηρητική άποψη, όπου κυρίως, Γαλλία και Γερμανία, είχαν να προβάλουν από 2-3 εταιρείες με νοοτροπία συμπληρωματικής διατροφής.[quote]Δεν είναι τυχαίο ότι σκευάσματα άγνωστων εταιρειών σημείωναν πρόσκαιρη επιτυχία διότι εμπεριείχαν βελτιωτικά που απέδιδαν αποτέλεσμα και παρουσιαζόταν ως θαυματουργές πρωτεΐνες![/quote]

(Oι Αμερικανοί ξοδεύουν περισσότερα από $ 30 δισεκατομμύρια για τα συμπληρώματα κάθε χρόνο.)

Μετά το 2000 άρχισε δειλά – δειλά η Ευρώπη να δημιουργεί εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής με ουσιαστική κορύφωση μετά το 2005 -2010 έως και σήμερα, όπου χώρες από το πρώην ανατολικό μπλοκ άρχισαν να παρασκευάζουν προϊόντα, έχοντας την παλιά νοοτροπία των φαρμακευτικών εργοστασίων που ήταν εξαπλωμένα σε αρκετές πρώην χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Οι νεοσύστατες αυτές εταιρίες έδωσαν ένα δυτικότροπο προφίλ στις συσκευασίες προσομοιάζουσες με την Αμερικανική κουλτούρα.

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ  έχουν Ντόπες;

H απάντηση στο απλοϊκό ερώτημα είναι ότι πράγματι στις ΗΠΑ αλλά και αλλού κατά καιρούς έχουν βρεθεί ουσίες. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ  πάνω από 100 συμπληρώματα περιείχαν την ουσία αμφεταμίνης, DMAA, μια ουσία που βοηθούσε στην δύναμη και μείωση λίπους.
Η ουσία DMAA είχε απαγορευτεί από το FDA (οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων )  και την Αμερικανική στρατιωτική αρχή αφού συνδέονταν  με τους θανάτους  δύο Αμερικανών στρατιωτών .
Η επιστημονική έρευνα διαπίστωσε ότι πάνω από 850 συμπληρώματα που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές  περιέχουν  κρυφές συστατικά, συμπεριλαμβανομένων παράνομων φαρμακευτικών ουσιών.[quote]Τα αναβολικά δεν προσφέρονται ως γουρούνι στο Σακί! Έχουν δοσολογίες και μίλιγκραμ που είναι αλληλένδετα με το αποτέλεσμα . Δεν τσουβαλιάζονται μέσα σε ένα κουτί πρωτεΐνης [/quote]

nn

Φυσικά στην όλη ιστορία η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω όπου χημικές παράνομες ουσίες βρεθήκαν σε σκευάσματα “νεοσύστατων εταιρειών” που στόχο είχαν την θεματική βελτίωση. Δεν είναι τυχαίο ότι σκευάσματα άγνωστων εταιρειών  σημείωναν πρόσκαιρη επιτυχία διότι εμπεριείχαν βελτιωτικά που απέδιδαν αποτέλεσμα και παρουσιαζόταν ως θαυματουργές πρωτεΐνες!

Είμαι αθλήτρια δεν ντοπαρίστηκα πηρά μόνο πρωτεΐνη και βιταμίνες!

Ένα έξυπνο κόλπο είναι να πεις:  “πήρα συμπληρώματα δεν γνώριζα”. Λυπάμαι αλλά όταν ντοπάρεσε το γνωρίζεις.

  • Από το σχήμα που έχουν τα χαπάκια συνήθως είναι μικρά όπως τα φαρμακευτικά
  • Από τις ενέσεις που κάνεις σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος σου και είναι φαρμακευτικής φύσης
  • Κυρίως όμως από την Τροποδοσολογία που πρέπει να είναι μετρήσιμη, δηλαδή να γνωρίζεις την ποσότητα  που λαμβάνεις διότι τότε μόνο έχεις αποτέλεσμα. Τα αναβολικά δεν προσφέρονται ως γουρούνι στο Σακί! Έχουν δοσολογίες και μίλιγκραμ, που είναι αλληλένδετα με το αποτέλεσμα . Δεν τσουβαλιάζονται μέσα σε ένα κουτί πρωτεΐνης και όποιον πάρει ο χάρος! Κυρίως εάν πρόκειται για χημικά ανδρογόνα, οι χρήστες  το γνωρίζουν αυτό, όπως και οι προπονητές.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες που ομοιάζουν σαν προεκλογικές υποσχέσεις!

Όταν ντοπάρεσαι γίνεται με πρόγραμμα , με κρατική υποστήριξη σε ορισμένα κράτη και αλληλοκάλυψη στα δείγματα που σου ζητούν.

Προσέξτε όμως, και οι διακινητές στεροειδών αναβολικών φαρμάκων φροντίζουν να έχουν το αυτούσιο δικαίωμα διανομής, προσφέροντας τα αποκλειστικά παράνομα φαρμακευτικά τους σκευάσματα, οριοθετώντας τις τιμές και τον τρόπο χρήσης.. δεν είναι μπακάλικο εδώ να πουλάς με την σέσουλα!

Ελλάδα καταναλωτές

Στην Ελλάδα εντοπίστηκαν σκευάσματα που εμπεριείχαν  κάδμιο ακόμη και στρυχνίνη! Προϊόντα που εμπεριείχαν  ουσίες για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας περιείχαν ουσίες  όπως η acetildenafil. Τα περισσότερα συμπληρώματα που πωλούνται στην χώρα δεν έχουν έγκριση του ΕΟΦ. Διότι δεν πρόκειται για φάρμακα.
Αλλά και κυρίως διότι η αντίστοιχη υπηρεσία, αδυνατεί να ελέγξει τον τεράστιο  αριθμό των συμπληρωμάτων που συσσωρεύονται στην αγορά. Κυρίως τώρα που έχουμε τον καθένα να φέρνει μια εταιρεία και ως γνώστης να την προωθεί!
Ο ΕΟΦ δίνει ΜΟΝΟ έναν ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ αριθμό γνωστοποίησης στα προϊόντα, ο οποίος ουσιαστικά διαβεβαιώνει τον καταναλωτή ότι αυτά που αναγράφονται στην ετικέτα του σκευάσματος είναι πράγματι αυτά που εμπεριέχονται μέσα στο σκεύασμα.
Δηλαδή πάρε το αυγό και κούρευτο!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα