Αρχική » Επιδημία Ηρωίνης και φαιντανύλης στις ΗΠΑ. Επικίνδυνο μαστούρωμα!

Επιδημία Ηρωίνης και φαιντανύλης στις ΗΠΑ. Επικίνδυνο μαστούρωμα!

by admin

Στη σύγχρονη ιστορία, λίγα πράγματα έχουν προκαλέσει μια τέτοια απότομη άνοδο των θανάτων στις ΗΠΑ όσο η υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Δεν ήταν μόνο ο Prince!

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο για την Υγεία σχετικά με τους θανάτους από ναρκωτικά, έως το ήμισυ του 2015, έδειξαν ότι οι θάνατοι από τα ναρκωτικά συνεχίζουν να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στον παρακάτω χάρτη η εξάπλωση της χρήσης από ναρκωτικά  από το 1999, σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

hm

 

Οι Επιδημιολόγοι σε διαφορετικές πολιτείες πιστεύουν ότι η αύξηση του αριθμού των θανάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά  έχουν άμεση σχέση με την μεγαλύτερη χρήση της ηρωίνης και των συνθετικών οπιοειδών, όπως η φαιντανύλη.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι τα ναρκωτικά είναι η κύρια αιτία θανάτου στην χώρα, ξεπερνώντας τους θανάτους από  θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ή επεισόδια με πυροβολισμούς.

Διάγραμμα με την αυξητική τάση η έντονη κόκκινη γραμμή ορίζει την αυξανόμενη τάση θανάτων από την χρήση ναρκωτικών.

oi

“Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτό ηταν η επιδημία του Ιού HIV όταν έφτασε πρώτος στις Ηνωμένες Πολιτείες στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν δεν υπήρχαν φάρμακα για να το αντιμετωπίσουμε” δήλωσε ο Robert Anderson, επικεφαλής  στο National Center for Health Care Statistics. (CDC)
“Αλλά σε αντίθεση με τον ιό HIV, όπου οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν βοήθεια, η επιδημία των ναρκωτικών συχνά συνέβη έξω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι θάνατοι από  τα ναρκωτικά θάνατοι έχουν πληξεί δυσανάλογα μικρές αγροτικές πόλεις στην Αμερική, κυρίως στα Απαλάχια όρη και στα νοτιοδυτικά, μακριά από το μάτι των εθνικών μέσων ενημέρωσης. Έγινε δε, ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο πρόβλημα για  την μεσαία ηλικία των λευκών ανδρών και των γυναικών”

Oι θάνατοι που σχετίζονται με την ηρωίνη αυξήθηκαν 439% από το 1999 έως το 2014. Από το 2014, οι θάνατοι που σχετίζονται με την ηρωίνη υπερτριπλασιάστηκαν σε πέντε χρόνια και έχουν τετραπλασιαστεί σε 10 χρόνια.

23

Το 2014, τα οπιοειδή ενεπλάκησαν σε 28.647 θανάτους – 61% όλων των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών των ΗΠΑ – και  οι  10.574 από αυτούς σχετίζονταν με την ηρωίνη, ειδικότερα. Τα δεδομένα από το 2014 αντικατοπτρίζουν  “δύο διαφορετικές αλλά αλληλένδετες τάσεις,” σύμφωνα τις σημειώσεις του CDC, μια αύξηση μακροπρόθεσμα σε θανάτους από υπερβολική δόση οφείλεται σε συνταγογραφούμενα οπιοειδή και ένα κύμα θανάτων από  παράνομα  οπιοειδή και υπερβολική δόση, που ως επί το πλείστον συνδέονται με την ηρωίνη.

epa05235240 US President Barack Obama leaves after participating in a panel discussion during a National Rx Drug Abuse Summit held at the AmericasMart in Atlanta, Georgia, USA, 29 March 2016. The administration put forward a request earlier this year for 1.1 billion US dollars in new funding, most of which would go directly to states to ensure that abusers can get the help they need.  EPA/JOHN AMIS

US President Barack Obama leaves after participating in a panel discussion during a National Rx Drug Abuse Summit held at the AmericasMart in Atlanta, Georgia, USA, 29 March 2016. The administration put forward a request earlier this year for 1.1 billion US dollars in new funding, most of which would go directly to states to ensure that abusers can get the help they need. EPA/JOHN AMIS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατήγγειλε τη τάση για χρήση των ναρκωτικών και την υπερβολική συνταγογράφηση οπιοειδών, υπενθυμίζοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από υπερβολική δόση ναρκωτικών παρά από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ

Εθνική επιδημία

kk

Το 2010, η Δυτική Βιρτζίνια ανέβηκε στην πρώτη θέση στον κατάλογο των πολιτειών με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από ναρκωτικά. (αύξηση ) Από το 2014 έως 2015 και μόνο, ο αριθμός των θανάτων σε αυτή την κατάσταση αυξήθηκε, κατά 12% στο New Hampshire που είδε μια αύξηση 24% των θανάτων κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση χρήσης των ναρκωτικών είναι ανοδική, με την μεγαλύτερη τάση να είναι στο Νέο Μεξικό. Το Rio Arriba County έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από ναρκωτικά για μια ενιαία κομητεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων, εδώ και 15 χρόνια, σύμφωνα με αρχεία από το CDC και τις κρατικές υπηρεσίες υγείας. Εξετάζοντας τα δεδομένα των θανάτων από ναρκωτικά από το  1999-2014, το Νέο Μεξικό κατέχει τις περισσότερες φορές τη Νο1 θέση, για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων.

Η απότομη άνοδος των θανάτων φαίνεται να συμπίπτει με την αυξανόμενη χρήση των ναρκωτικών όπως η παράνομη φαιντανύλη.

west

 

Η περιοχή στα Απαλάχια έχει αυξητική τάση με έναν αριθμό περιπτώσεων υπερδοσολογίας υψηλού προφίλ. Η Δυτική Βιρτζίνια είναι στις έξι από τις 20 κορυφαίες περιοχές της χώρας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις θανάτων, που συνδέονται με τα ναρκωτικά.
Το Kentucky έχει την πιο αυξητική τάση μαζί με εννέα νομούς στον εν λόγω κατάλογο. Το Οχάιο έχει επίσης πληγεί από την επιδημία.

prince

Ο Ποπ σταρ Prince, πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης, τον Απρίλιο. Το παυσίπονο δίνεται συχνά σε ασθενείς με καρκίνο και είναι περισσότερο από 100 φορές ισχυρό από την μορφίνη και 30 έως 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη.

Οι Αρχές της χώρας θεωρούν ότι τα χάπια φαιντανύλης πωλούνται στο δρόμο και μοιάζουν με τα δισκία υδροκωδόνης, ενός αναλγητικού φαρμάκου που χορηγείται με συνταγή στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την DEA (υπηρεσία δίωξης των Ναρκωτικών), η παράνομη η φαιντανύλη δεν προέρχεται από τα νοσοκομεία, αλλά μάλλον προέρχεται από την Κίνα και το Μεξικό και φτάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συχνά, έχει περάσει “ανοικτά” ως ηρωίνη ή κάποιο άλλο χάπι και οι χρήστες δεν έχουν ιδέα ότι παίρνουν το επικίνδυνο φάρμακο. Οι  Έμποροι επίσης έχουν περιορίσει την ηρωίνη και άλλα  ναρκωτικά με αυτό, γιατί η παράνομη φαιντανύλη είναι φθηνή και τους επιτρέπει να επιμηκύνουν την προσφορά στους χρήστες.

Οπιοειδή:  Στα επικίνδυνα παυσίπονα με συνταγή και  στα παράνομα οπιοειδή, συνήθως παρατηρείται ότι γίνεται κατάχρηση, επειδή είναι τόσο εθιστικά. Τα Οπιοειδή φάρμακα συνδέονται με τις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν τον πόνο και τα συναισθήματα, την οδήγηση μέχρι τα επίπεδα της αίσθησης-καλής ορμόνης ντοπαμίνης, στις περιοχές ανταμοιβής του εγκεφάλου και παράγουν μια έντονη αίσθηση ευφορίας. Ο εγκέφαλος συνηθίζει στα συναισθήματα, και επιζητεί συχνά όλο και περισσότερο το φάρμακο για να παράγει τα ίδια επίπεδα της ανακούφισης από τον πόνο και την ευημερία, που οδηγεί σε εξάρτηση και αργότερα, στον εθισμό.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα