Αρχική » Το πανεπιστήμιο του Birmingham είπε: Πούλα φάρμακα για να ζήσεις!

Το πανεπιστήμιο του Birmingham είπε: Πούλα φάρμακα για να ζήσεις!

by admin

Είχα γράψει στο παρελθόν ότι δεν ζεις από το BODYBUILDING εάν δεν γίνεις  “μυϊκό μούτρο” δεν θα μπορείς να συντηρήσεις την προσπάθεια σου, να γίνεις Mυϊκό Ντούκι και να έχεις όμορφες κυρίες, εκτός εάν έχεις πλούσιο πατερούλη.
Παρακάτω η έρευνα του Πανεπιστήμιου του Birmingham που επιβεβαιώνει ότι πολλοί πουλάνε για να ζήσουν ή απλά για να πάρουν την δόση τους! Και να σώσουν την Bodybuilding κοινότητα.

Το άρθρο 

Πολλοί bodybuilders πωλούν παράνομα στεροειδή για να χρηματοδοτήσουν τη δική τους χρήση, στην βελτίωση των επιδόσεων και της εικόνας τους, παράλληλα η χρήση των αναβολικών ουσιών βοηθά να διατηρήσουν την κοινωνική τους θέση, στην Bodybuilding κοινότητα, όπως ανέδειξε μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη.

Ερευνητές στο City University του Birmingham ανέλυσαν περισσότερες από 60 ποινικές υποθέσεις και συνεντεύξεις από δεκάδες άτομα που εμπλέκονται στην αγορά και πώληση αναβολικών  που αυξάνουν την απόδοση στην Ολλανδία και το Βέλγιο,.

Στον προσδιορισμό των διαφόρων τύπων των ανθρώπων που ζουν  με την πώληση των αναβολικών –στεροειδών η έκθεση διαπίστωσε ότι οι πωλητές συχνά παρέμβαιναν το νόμο για να χρηματοδοτήσουν τη δική τους χρήση στεροειδών αν και  οι περισσότεροι είδαν τις ουσίες  αυτές να μην είναι διαφορετικές  όπως τα συμπληρώματα – σκόνες πρωτεΐνης, ενεργειακές μπάρες ή αθλητικά ποτά!

Ενώ πολλοί κυβερνητικοί οργανισμοί και αξιωματούχοι του αθλητισμού έχουν  κατανοήσει ότι οι ουσίες που πωλούνται σε μεγάλο βαθμό από ομάδες οργανωμένου εγκλήματος είναι  για οικονομικό κέρδος, τα ευρήματα έδειξαν ότι η πλειοψηφία της διακίνησης με στόχο την ενίσχυση των  επιδόσεων από τα φάρμακα  έγιναν μέσα στις  υποκουλτούρες του  bodybuilding  μια εικόνα διανεμήθηκε από ιδιώτες για κοινωνικούς λόγους ή για να υποστηρίξουν τη δική τους προπονητική προσπάθεια.[quote]ορισμένοι είδαν την πώληση ως μια επιχειρηματική ευκαιρία[/quote]

jj

Εκείνοι που πωλούσαν προϊόντα όπως τα στεροειδή, ανθρώπινη αυξητική ορμόνη ή παράνομες λοσιόν μαυρίσματος πιο συχνά έβαλαν επιπλέον χρήματα για το άθλημα, για να βοηθήσουν φίλους τους  ή να εξασφαλίσουν ότι οι  είχαν ληφθεί ασφαλής και ποιοτικές ουσίες από όλους (κίνδυνος από fake φάρμακα).

Η κοινωνική τους κατάσταση εντός της bodybuilding κοινότητας βρέθηκε να ομαλοποιείται  από την πώληση των φαρμάκων (κοινωνική άνοδος), χωρίς φόβο από τις νομικές συνέπειες της πράξης, ενώ ορισμένοι είδαν την πώληση ως μια επιχειρηματική ευκαιρία.

Ένας πωλητής είπε:… “Εξαρτάται ποιος είναι… δεν δίνω εκτός από  φίλους, αλλά μερικές φορές  το κάνω επιπλέον  και σε άλλους , αυτό είναι για το Bodybuilding  που είναι ένα ακριβό άθλημα, ειδικά όταν κάνεις κύκλους,… οπότε είναι ωραίο να έχουμε κάτι επιπλέον κάθε φορά και τα περισσότερα από τα λεφτά πηγαίνουν στο άθλημα”

Έμποροι & Εμποράκια

Η ερευνητική εργασία με τίτλο,  “Social suppliers: Exploring the cultural contours of the performance and image enhancing drug (PIED) market  προσδιόρισε τρεις κύριους τύπους έμπορων μεταξύ των bodybuilders στην Ολλανδία και το Βέλγιο:

  1. Τους εμπόρους προσανατολισμένους στην αγορά –  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ τους  η Μείον ενσωματωμένη  κουλτούρα του bodybuilding, αλλά η επίγνωση των επιχειρηματικών ευκαιριών.
  2. Οι αντιπρόσωποι των κοινωνικών-commercialist – Βαριά ενσωματωμένοι στην κουλτούρα του bodybuilding, αλλά γνωρίζουν να κάνουν χρήματα από τις ευκαιρίες μέσω της πώλησης
  3. Οι Minimal έμποροι commercialist – είναι σε μεγάλο βαθμό συνυφασμένοι με την κουλτούρα bodybuilding, αλλά συνήθως πωλούν για να βοηθήσουν τους φίλους, την μυϊκή βελτίωση , κάνουν επαφές για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας προϊόντων που χρησιμοποιούνται από τους χρήστες.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο  International Journal of Drug Policy για τα φάρμακα – αναβολικά , είναι μία από τις πολύ λίγες μελέτες για να δούμε το εγκληματικό στοιχείο της απόδοσης και τη βελτίωσης της εικόνας των αναβολικών φαρμάκων.

Ένας άλλος πωλητής είπε: “Σε γυμναστήρια γνωρίζετε πάντα ένα ή πολλά άτομα που πωλούν,  οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν  για τον εαυτό τους και αν προσεγγιστεί  κάποιος με το σωστό τρόπο, είναι πάντα έτοιμος να  κάνει πώληση.

Ίσως κάποιοι δεν  έχουν ποτέ πουλήσει  ή αγοράσει  πριν στη ζωή τους,.. αλλά αν τους ρωτήσετε, παρασύρονται αυτόματα σε αυτό …. απλά πουλήσετε κάτι σε ένα φίλο! και απλά πάρτε 50 ευρώ επιπλέον. με αυτόν τον τρόπο θα χρηματοδοτήσετε  επίσης μέρος της δικής σας κατανάλωση με φάρμακα”

Η έκθεση δείχνει ότι, προκειμένου να μειωθεί  το έγκλημα, οι βλάβες  και να βελτιωθούν οι τρόποι αντιμετώπισης, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στους κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες που οδηγούν σε πωλήσεις φαρμάκων που στόχο έχουν την βελτίωση  των επιδόσεων.[quote]Ορισμένοι από αυτούς τους προμηθευτές στις υποκουλτούρες του bodybuilding, συχνά αναφέρονται ως steroids μέντορες [/quote]

f

Ο Δρ Katinka Van de Ven, Λέκτορας Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε: “Ενώ πρόληψη των επιδόσεων και η προώθηση  αποφυγής της εικόνας χρήσης  φαρμάκων είναι σημαντικό, πρέπει παράλληλα  να συνειδητοποιήσουμε ότι σε ορισμένες υποκουλτούρες η χρήση στεροειδών και άλλων ουσιών δεν είναι πιθανό να σταματήσει σύντομα – – και μπορεί ακόμη και να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια”.

“Για αυτούς τους ανθρώπους που επί του παρόντος δεν μπορούν  να σταματήσουν  και  επιθυμούν να συνεχίσουν, είναι δε σημαντικό να μειωθεί το φαινόμενο   βλάπτει όσο το δυνατόν περισσότερο, και πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα  για μείωση της βλάβης από την χρήση τους όπως κάνουμε για τους χρήστες ναρκωτικών”.

Για παράδειγμα, ορισμένοι από αυτούς τους προμηθευτές στις  υποκουλτούρες του bodybuilding, συχνά αναφέρονται ως« steroids μέντορες », και  έχουν μια υψηλή θέση σε αυτές τις κοινότητες. Αντί οδηγώντας τους μακριά, στοχεύοντας τους με τα μέτρα επιβολής του νόμου, αυτό μπορεί να προσφέρει μια πιθανή ευκαιρία να παρέχουν ακριβή πληροφόρηση μέσω μιας καθιερωμένης και αξιόπιστης  δικτυακής  επικοινωνίας και μπορεί να βοηθήσουν  στην παροχή προσιτών  και αποδεκτών  πληροφοριών  που αφορούν την υγεία. ”

Η έκθεση γράφτηκε από τον Kyle Mulrooney, DCGC συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο του Κεντ.

Και πρόσθεσε: “Είναι πάρα πολύ απλό να το σημείο με το οργανωμένο έγκλημα και τις εγκληματικές ομάδες να ανταποκριθούμε  με μηδενική ανοχή και  μέτρα ποινικής δικαιοσύνης”

“Το γεγονός είναι ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα για την παράνομη αγορά για την απόδοση και την ενίσχυση της εικόνας από τα φάρμακα . Το κρίσιμο σημείο εδώ είναι να δείξουμε  ότι υπάρχουν διαφορετικές λογικές και κίνητρα για την πώληση των εν λόγω ουσιών και ως τέτοια πολιτική θα πρέπει επίσης να αντανακλά αυτή την πληθώρα των οδηγιών”.

Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε να διαχωρίζουμε την “ απόδοση και την εικόνα των αναβολικών ουσιών” ως ζήτημα δημόσιας υγείας από την “απόδοση και την ενίσχυση της εικόνας των φαρμάκων ως  αντι-ντόπινγκ θέμα”

Δείτε επισης εδώ!

ΤΙΜΕ mag: Οι Ευεργετικές Ιδιότητες της άσκησης δεν απαιτούν χρόνο!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα