Αρχική » Παλιά πήρα Ντόπα αλλά τώρα είμαι καθαρός. ΟΚ το πίστεψα!

Παλιά πήρα Ντόπα αλλά τώρα είμαι καθαρός. ΟΚ το πίστεψα!

by admin

Η θρησκεία συγχωρεί τον μετανοημένο, ο αθλητισμός τον ντοπαρισμένο; Το προκλητικό φαρμάκι είναι καλύτερο και από την πιο θελκτική γυναίκα του πλανήτη. Εύκολα μπαίνει και δύσκολα βγαίνει.

Τα φάρμακα έχουν προχωρήσει δεν περιμένουν τον μυώδη ΜΗΤΣΟ που διατηρεί γυμναστήριο στην γειτονιά να βγάλει ντοπαριστική διάγνωση αγώνων. Κάποτε, κάποιοι ζητούσαν ντόπα, απευθυνόμενοι σε ερασιτέχνες bodybuilders που τους έλεγαν τι να πάρουν για να συμμετάσχουν σε διεθνείς αγώνες στίβου, τζούντο, πάλης, ποδηλασίας, κολύμβησης κ.λπ. ακόμη και έτσι η τεστοστερόνη και τα παράγωγα της έκαναν την πονηρή δουλειά για καιρό, για μήνες ή και χρόνια, διότι όπως θα δείτε παρακάτω ότι μπαίνει στο αίμα, δύσκολα βγαίνει.

Όταν είσαι μυϊκά ζόρικος όλοι σε προσκυνούν, εάν μάλιστα γνωρίζεις και τα βασικά της ντόπας έχεις παιδιά και αποπαίδια. Τα αποπαίδια είναι τα πιτσιρίκια που θέλουν την φιγούρα σε διαγωνισμούς της γειτονιάς ή στην παραλία και τα παιδιά σου είναι οι  ονειροπόλοι αθλητές και οι προπονητές τους που θέλουν να δοξαστούν.

Παρακάτω  στο άρθρο: H ντόπα όταν χρησιμοποιείται διατηρείται για χρόνια, και σε ωφελεί στην επίδοση και στα ρεκόρ, και το ακραίο σενάριο, ακόμη και εάν έχεις αφαιρέσει τους όρχεις ως τρανσέξουαλ αθλητής και έχεις πάρει ντόπα η ωφέλεια και εκεί συνεχίζεται, τα υπόλοιπα είναι γοητευτικά παραμύθια.


Η ντόπα στο σώμα ή  λειτουργία

Σύμφωνα με τους ειδικούς που μελετούν την φυσιολογία των μυών, η χρήση των αναβολικών στεροειδών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο σώμα που διαρκούν για όλη τη διάρκεια της αθλητικής σταδιοδρομίας ενός ατόμου, και, ενδεχομένως, ακόμη και μια ολόκληρη ζωή.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι το πώς αναβολικά στεροειδή εκ των οποίων η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη συνθετική μορφή της τεστοστερόνης από τους αθλητές επηρεάζει αυτό που είναι γνωστό ως μνήμη των μυών. Η μνήμη των μυών πιστεύεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που προπονούνται σκληρά φαίνεται να είναι ο λόγος που επιστρέφουν  γρήγορα στο γυμναστήριο, έχουν  σημαντική ανάκτηση της μυϊκής δύναμης και του μεγέθους, ακόμη και μετά από ένα διάλειμμα. Εδώ υπάρχουν μερικές πιθανές εξηγήσεις για το πώς λειτουργεί το φαινόμενο.

Σε αντίθεση με άλλα κύτταρα του σώματος, οι μυϊκές ίνες δεν διαιρούνται, εξηγεί ο Stuart Phillips, καθηγητής στο τμήμα κινησιολογίας στο Πανεπιστήμιο Mc Master στο Χάμιλτον. Αντίθετα, βασίζονται σε ένα πληθυσμό κυττάρων, που ονομάζονται δορυφορικά κύτταρα και βοηθούν στην ανάπλαση και επιδιόρθωση των μυϊκών ινών.

Τα αναβολικά στεροειδή προκαλούν  μια δραματική αύξηση σε αυτά τα δορυφορικά κύτταρα, λέει ο Stuart  Phillips, ο οποίος είναι υπεύθυνος των Ερευνών και πρόεδρος του ιδρύματος για την σκελετική υγεία των μυών στον Καναδά. “Η διακοπή (διάλειμμα) σε κάποιον είναι αναγκαία “ λέει ο Stuart  Phillips. “Θα γίνει πολύ αποτελεσματικός  με επακόλουθη επιδιόρθωση των μυών. Όμως οι άνθρωποι που παίρνουν στεροειδή είναι σε θέση να ανεχθούν μεγαλύτερο όγκο  προπόνησης. Είναι σε θέση να βάλουν τους μυς κάτω από μεγαλύτερη πίεση και στη συνέχεια να ανακτήσουν  πολύ πιο γρήγορα τις δυνάμεις τους “

Από τη στιγμή που αυξάνονται σε αριθμό, αυτά τα δορυφορικά κύτταρα, παραμένουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ουσιαστικά για το υπόλοιπο της καριέρας ενός αθλητή, λέει ο Phillips. Έτσι, λέει, σε αντίθεση με άλλες απαγορευμένες ουσίες, όπως τα διεγερτικά, τα οποία παρέχουν μια ώθηση που διαρκεί μόνο εφ ‘όσον χρησιμοποιούνται  ως φάρμακα στον οργανισμό τα αναβολικά στεροειδή συνεχίζουν να δίνουν στους αθλητές ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους,(αθλητές χωρίς αναβολικά)  ακόμη και χρόνια μετά που έχουν σταματήσει το ντόπινγκ!

Η άποψη του: “Αν  κάποιοι  βρίσκονται θετικοί στη λήψη αναβολικών στεροειδών, νομίζω ότι θα πρέπει να απαγορεύεται η συμμετοχή τους για μια  ζωή”

Στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, ο καθηγητής φυσιολογίας Kristian Gundersen πιστεύει, επίσης, οτι το ντόπινγκ έχει μια διαρκή επίδραση στη μνήμη των μυών, αλλά επίσης αναφέρει και έναν άλλο μηχανισμό στην όλη διαδικασία. Τα περισσότερα κύτταρα στο σώμα έχουν μόνο ένα πυρήνα, ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως το κέντρο διοίκησης ενός κυττάρου. Αλλά τα κύτταρα των μυϊκών ινών έχουν πολλαπλούς πυρήνες! Ο Gundersen εξηγεί. Κάθε πυρήνας μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα ορισμένο όγκο των μυών, έτσι ώστε όταν προσπαθείτε να χτίσετε περισσότερους μύες, τα δορυφορικά σας κύτταρα μπορούν να σας βοηθήσουν και να αποδώσουν περισσότερους πυρήνες στις μυϊκές  ίνες. Έτσι, έχοντας περισσότερους πυρήνες σημαίνει πως έχετε  μια μεγαλύτερη ικανότητα να αναπτύσσεται μεγαλύτερους και ισχυρότερους μύες.

Ο Kristian Gundersen λέει, πως οι επιπλέον πυρήνες παραμένουν στο μυ. Και αυτό είναι που τα αναβολικά στεροειδή παρέχουν, δηλαδή  ένα μακροπρόθεσμο πλεονέκτημα.

Το 2013, σε μελέτη με θηλυκά ποντίκια, ο Gundersen και η ομάδα του  δημοσίευσαν μια σύντομη έκθεση, όπου βρήκαν πως το αναβολικό στεροειδές προπιονική τεστοστερόνη επέτρεψε τα τρωκτικά να ανακτήσουν μυϊκή μάζα, πολύ πιο γρήγορα και μήνες αργότερα, σε σύγκριση με εκείνα που δεν έλαβαν ποτέ στεροειδή φάρμακα.

Ακόμα κι αν οι μύες των τρωκτικών συρρικνώθηκαν  πίσω στο φυσιολογικό μέγεθος  όταν οι ερευνητές σταμάτησαν τη χορήγηση τεστοστερόνης, τρεις μήνες αργότερα, τα ποντίκια που έλαβαν τεστοστερόνη έδειξαν 30 % αύξηση των μυών μετά από έξι ημέρες άσκησης αντοχής. Εκείνα που δεν τα δόθηκε τεστοστερόνη είχαν 6 % αύξηση.

Εδώ να αναφέρουμε πως κατά τον Kristian Gundersen μια περίοδος  3 μηνών  για τα ποντίκια δείχνει ότι μπορεί να είναι περίπου ισοδύναμη σε ωφέλεια  με 15 χρόνια σε ανθρώπινους όρους!

Παρά το γεγονός ότι αυτή η έρευνα έγινε σε πειραματόζωα και ήταν “μια εξαιρετικά τεχνητή διαδικασία” o Gundersen, λέει, “οι μηχανισμοί είναι πολύ βασικοί και όμοιοι, και θα ήμουν πολύ έκπληκτος εάν δεν ήταν παρόμοια  και στους ανθρώπους” Σημειώνει ακόμη πως και άλλες έρευνες σε ανθρώπους δείχνει ότι η ημιζωή των πυρήνων του μυϊκού κυττάρου είναι τουλάχιστον 15 ετών.

effect-of-steroids-1003

Διατομές των μυϊκών ινών δεξιά με αναβολικά στεροειδή και αριστερά χωρίς θεραπεία από αναβολικά στεροειδή.

Ο Kristian Gundersen προσθέτει πως.. αυτό το αποτέλεσμα στη μνήμη των μυών μπορεί να μην έχει μόνο επιπτώσεις για  τις απαγορευμένες ουσίες στον αθλητισμό και τους κλασικούς αθλητές, αλλά και για τους αθλητές τρανσέξουαλ, που διατηρούν  την ωφέλεια των ουσιών στο σώμα (εάν και έχουν κάνει επέμβαση στους αδένες). Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές στις αρχές του τρέχοντος έτους για να επιτρέψει τους αθλητές transgender να ανταγωνιστούν χωρίς να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, οι οποίοι όφειλαν να είναι σύμφωνοι με τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές. “Όταν πρόκειται για τύπους  αθλητών  που στηρίζονται στην δύναμη και σχετίζονται με διαγωνισμούς, νομίζω ότι πρέπει να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί”, λέει ο Gundersen. Ακόμα κι αν οι trans αθλήτριες δεν παράγουν πλέον τεστοστερόνη, αναφέρει πως μπορεί να έχουν ακόμα τη μνήμη των μυών. “Νομίζω ότι δεν είναι απίθανο ότι θα έχουν ένα πλεονέκτημα.”

Μετά από όλα αυτά φαίνεται πως η ευκαιρία για μετάνοια αμφισβητείται, διότι οι ουσίες κάνουν την δουλειά τους ακόμη και στο βαθμό που έχουν παρθεί σε ποσότητα και ποιότητα, αρκεί το σώμα να ενεργοποιηθεί προπονητικά.

Το άρθρο βασίστηκε στην επαναφορά του Γκάτλιν που επανήλθε μετά από τα τέσσερα χρόνια αποκλεισμού αν και πολλοί σταματούν και ξαναρχίζουν την βελόνα με πονηρά διαλλείματα και κρατική επιστασία!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα