Αρχική » O Σβαρτσενέγκερ σας προτρέπει: Μην Τρώτε Κρέας! ΟΚ! ‘Αρνυ τώρα… όλοι θα γίνουν fitness

O Σβαρτσενέγκερ σας προτρέπει: Μην Τρώτε Κρέας! ΟΚ! ‘Αρνυ τώρα… όλοι θα γίνουν fitness

by admin

Ένα πράγμα δεν μου αρέσει το κοινωνικό δούλεμα! Πολιτικό , αθλητικό, celebrity! Στην συγκεκριμένη περίπτωση όλοι γνωρίζουν ότι εάν δεν καταναλώσεις meat (κρέας), μάζα ως big bodybuilder δεν δημιουργείς. Ταυτόχρονα αμφιβάλω εάν κυρίως η βιομηχανία τροφίμων θα σώσει από τους ρύπους τον πλανήτη, χωρίς φυσικά να αμφισβητώ και τα βιομηχανικά συμφέροντα που επιδιώκουν τις πωλήσεις κρέατος.

Οι Κινέζοι μίσθωσαν τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για να πει: Μην Τρώτε Κρέας! ..ΟΚ! τότε να απαλλάξουμε το παρελθόν του, όπου τον γνωρίσαμε ως BIG BODYBUILDER. Τελικά τι γίνεται; από την μια πλευρά διοργανωτής HARD CORE αγώνων bodybuilding και από την άλλη βιο-ηθικός  εκφραστής μιας equilibrio naturale!  Ίσως οι άνθρωποι όσο περνούν τα χρόνια αποκτούν ενοχές!

5e0957d0ca62f350ea2d4cf0288c71d2

[quote]Arnold Schwarzenegger Promises You Can Be Strong Without Eating Meat, συγνώμη δεν το αντιλαμβάνομαι φίλοι μου.. αλλά εδώ κάποτε έτρωγε μια μεγάλη μπριζόλα! ως bodybuilder, τώρα προτείνει φυτά και καρπούς! [/quote]

Εδώ έχουμε μια νέα κοινωνία όπου αναγνώρισε την αφθονία κατανάλωσης , την κινεζική, που δεν είναι διατεθειμένη να αλλάξει καταναλωτική κουλτούρα. Κάποιοι την ώθησαν σε αυτό, όπως παλιότερα τους Αμερικανούς στην υπερκατανάλωση.

arn

Θέλετε να βοηθήσετε το περιβάλλον; Τρώτε λιγότερο κρέας για να μειωθεί η θερμότητα!.Αυτό είναι το μήνυμα σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε από τον Arnold Schwarzenegger και τον μακροχρόνιο φίλο του και συνεργάτη του James Cameron. Μαζί, έχουν δημιουργήσει τα κλασικά movies, όπως: The Terminator και True Lies.

[vimeo width=”400″ height=”250″ video_id=”169913909″]

Δεν μου αρέσει η κριτική αλλά μου θυμίζει παρόμοιες ιστορίες του style… πυροδότησα με ντόπες και κατέστρεψα την μισή πόλη! τους έκανα τους περισσότερους βιολογικούς σακάτηδες, αλλά τώρα μετανιώνω που πουλούσα και τα οικονομούσα χοντρά, έτσι αποφάσισα να πηγαίνω στο Άγιο όρος και να έχω και πνευματικό!

Μετανιώνω ζητώ πολιτικό συγγνώμη! αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη, κ.λ.π 

Το δημοσίευμα παρακάτω:

Arnold Schwarzenegger Promises You Can Be Strong Without Eating Meat

Ο τομέας της κτηνοτροφίας παράγει περίπου 7 δισεκατομμύρια τόνους ρύπων που  ισοδυναμούν με  CO2 αερίων του θερμοκηπίου (GHG) για ένα χρόνο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 από το Chatham House , το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων στο Λονδίνο (εδώ σε αρχείο η έκθεση). Αυτό είναι σχεδόν 15 %των συνολικών παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Έτσι, οι πλήρεις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου – κύκλου ζωής του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι συγκρίσιμες με τις εκπομπές εξαγωγής αερίων όλων των οχημάτων στον πλανήτη.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, ορισμένα είδη κρέατος  έχουν δημιουργήσει πολύ περισσότερες εκπομπές από άλλους τύπους παρακάτω το σχεδιάγραμμα :

GHGmeat6-16

 

Στην Αμερική, ( σχέδιο ενημέρωσης κοινού των ΗΠΑ – Διαιτητικές Οδηγίες) δημιουργήθηκε μια αναταραχή στον  ενθουσιασμό του περασμένου έτους, όταν ένα πρώιμο σχέδιο ανέφερε ότι μπορεί να συστήσει να τρώνε λιγότερο κρέας  οι άνθρωποι για λόγους βιωσιμότητας και υγείας, αλλά τελικά  οι κρατικές υπηρεσίες υποχώρησαν και δεν το έκαναν.

Το Τμήμα του Τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και Γεωργίας των ΗΠΑ, η οποία επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές κάθε πέντε χρόνια (2015-2020 Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς), υπέκυψε στη βιομηχανία των ομάδων συμφερόντων στις ΗΠΑ.” Όπως η  Politico αναφέρεται  σε δημοσίευμα το Γενάρη..  Άμεσα και  σε πρώτο  πρόσωπο αντέδρασε η  βιομηχανία  του κρέατος, στις  Διαιτητικές Οδηγίες του 2015 που προέτρεπε ρητά τους Αμερικανούς να τρώνε λιγότερο κρέας.

 

33

Στην Κίνα, η μέση κατανάλωση κρέατος ανά άτομο έχει αυξηθεί έξι φορές από το 1978, είναι κάτι εκπληκτικό. Η Κίνα καταναλώνει σήμερα το 28 %όλων των κρεάτων που καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο, και το ήμισυ του χοιρινού κρέατος.

Παρά το γεγονός ότι ο μέσος Κινέζος πολίτης εξακολουθεί να καταναλώνει μόνο λίγο περισσότερο από το ήμισυ το κρέατος από την ημέρα του μέσου Αμερικανού,  στην Κίνα 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι έτρωγαν διπλάσια ποσότητα κρέατος συνολικά, από  ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012. Αυτό είναι διπλάσιο από το ποσοστό  κρέατος που  οι Κινέζοι έτρωγαν πριν από μια δεκαετία!

Αυτή η ταχεία μίμηση της Δυτικής διατροφή είναι που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Ο  Paul French l γάλλος, συγγραφέας του “Fat China: How Expanding Waistline Will Change a Nation,”, έχει πει «Η Κίνα είναι  παχιά, και πηγαίνει να γίνει παχύτερη πιο γρήγορα.”

Wild Aid αναφέρει (εδώ σε αρχείο η έκθεση)“Η Κίνα έχει το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά το 33% των διαβητικών στον κόσμο! Η παιδική παχυσαρκία έχει τετραπλασιαστεί στην νέα γενιά “Και αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα με τρομερά προβλήματα υγείας από την  ρύπανση.  . Πάνω από το 50% του πληθυσμού υποφέρει από τις περιβαλλοντικές ασθένειες που σχετίζονται, από αύξηση της κατανάλωσης κρέατος , πολλες επιδεινώνονται όπως οι καρδιακές παθήσεις, η παχυσαρκία, ο καρκίνος και ο διαβήτης. ”

Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να δει τη βελτίωση της διατροφής των πολιτών – ιδίως δεδομένου ότι οι αριθμοί ανεβαίνουν  προς τη λάθος κατεύθυνση. Η Κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί έξι φορές από το 1978 για να φτάσει 140 pounds , (63 κιλά) το χρόνο, που είναι περίπου έξι ουγγιές (173 γραμμάρια) την ημέρα. Μείωση η αλλαγή στην τάση αυτή δεν φαίνεται , οι αριθμοί αντ ‘αυτού θα αυξηθούν κατά ακόμη κατ  50 %από το 2030 (αλλά εξακολουθούν να είναι κάτω από την κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος στις ΗΠΑ.

shutterstock_197310860

Οι νέες διατροφικές οδηγίες από την Κινεζική Εταιρεία Διατροφής (CNS) προτείνουν  μείωση της κατανάλωσης κρέατος κατά περισσότερο από το μισό, μειώνοντας τον ημερήσιο μέσο όρο από 173 γραμμάρια σε όχι περισσότερο από 75 γραμμάρια (και πιο χαμηλά στα 40 γρ.). Εάν επιτευχθεί αυτή η δραματική αλλαγή, όχι μόνο  τα οφέλη για την υγεία θα είναι τεράστια αλλά και τα κλιματικά οφέλη.

Αυτό το γράφημα από την  Wild Aid δείχνει τις μειώσεις των αερίων του θερμοκηπίου, εάν ο καθένας στην Κίνα ξεκινούσε σε σύγκριση με τις τρέχουσες προβλέψεις ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές για σήμερα – η εξοικονόμηση θα ήταν το 2030 η παρακάτω εξέλιξη στο σχεδιάγραμμα:

ChinaGHGsDiet6-16

 

Αν οι Κινέζοι μπορούσαν να μειώσουν την  κατά κεφαλήν κατανάλωση κρέατος κατά το ήμισυ μέσα στα επόμενα 14 χρόνια (αντί να αυξηθεί 50%), οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα ήταν σχεδόν 10% χαμηλότερες το 2030.

Οι Διατροφικές αλλαγές, όπως και όλες οι αλλαγές συμπεριφοράς, είναι πιθανό να είναι μερικές από τις πιο αργές στρατηγικές μετρήσεων  για να εγκριθούν. Συνήθως μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά απαιτεί ευρεία κοινωνική συνειδητοποίηση ότι η συμπεριφορά είναι επιβλαβής τόσο για το άτομο  όσο και την κοινωνία.

[quote]Σβαρτσενέγκερ:: υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων ανδρών που θέλουν να τρώνε κρέας και σκόνες αύξησης βάρους, για να μοιάζουν στον Terminator, τώρα!.. μπορείς να γίνεις με τα φυτά![/quote]

FDPA3691

Αυτός είναι ένας λόγος που η Κινεζική Εταιρεία Διατροφής (CNS) συνεργάζεται με  την Wild Aid φέρνοντας σε διασημότητες όπως o Σβαρτσενέγκερ. Μετά από όλα, αν ένας iconically σωματώδης τύπος σαν κι αυτόν – ένας άνθρωπος που κέρδισε το διαγωνισμό Mr. Universe, όταν ήταν 20 ετών, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του Mr. Olympia επτά φορές, ο οποίος έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο ως Κόναν ο βάρβαρος και ο Εξολοθρευτής – λέει ότι είναι καλύτερα να τρώνε λιγότερο κρέας, τότε  έτσι θα πρέπει να είναι.

Σβαρτσενέγκερ υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων ανδρών που θέλουν να τρώνε κρέας και σκόνες αύξησης βάρους για  να μοιάζουν στον Terminator, τώρα μπορείς να γίνεις με τα φυτά!

Λόγω του τεράστιο αντίκτυπο στο συνόλου του κλάδου της κτηνοτροφίας, ο Σβαρτσενέγκερ έχει παροτρύνει τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο κρέας για κάποια στιγμή. Μπορείτε να δείτε τις παρατηρήσεις του τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι εδώ.

COLUMBUS, OH - MARCH 05:  Arnold Schwarzenegger takes a photo with then winner's of the Arnold Classic at the Arnold Sports Festival 2016 on March 5, 2016 in Columbus, Ohio.  (Photo by Dave Kotinsky/Getty Images)

COLUMBUS, OH – MARCH 05: Arnold Schwarzenegger takes a photo with then winner’s of the Arnold Classic at the Arnold Sports Festival 2016 on March 5, 2016 in Columbus, Ohio. (Photo by Dave Kotinsky/Getty Images)

Έχω μπερδευτεί να σταματήσουν αυτοί να κάνουν bodybuilding;

Ένας δημοσιογράφος του BBC τον ρώτησε τότε, πώς θα κάνουμε τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο κρέας, όταν o ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απάντησε «υπάρχει μια ολόκληρη γενιά νέων ανδρών θέλουν να τρώνε κρέας και σκόνες αύξησης βάρους για  να μοιάζουν Terminator».

Έχει και συνέχεια στις δηλώσεις:

«Ευτυχώς ξέρουμε ότι μπορείτε να πάρετε την  πρωτεΐνη σας και να προέρχεται από πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να πάρετε μέσα από τα λαχανικά. Αν είστε χορτοφάγος, έχω δει πολλούς body-builders και  (weight) lifters  αθλητές που είναι χορτοφάγοι!»

Ο Σβαρτσενέγκερ  σκέφτεται… «είναι καλή ιδέα» αν οι άνθρωποι σταματήσουν να τρώνε κρέας, αλλά επίσης σκέφτεται να πείσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους κάτι που είναι σκληρό, έτσι αναφέρει  «θα πρέπει να αρχίσει σιγά-σιγά». «Συστήνει στους ανθρώπους να σταματήσουν να τρώνε κρέας μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα»

Αυτό θα ήταν επίσης ένα καλό μήνυμα για να το φέρει  και στους Αμερικανούς.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα