Αρχική » Bill Pearl

Bill Pearl

by admin

O Bill Pearl  ήταν ένα φαινόμενο Μυϊκού όγκου για την εποχή του, αλλά ταυτόχρονα και ένας πραγματικά δυνατός άντρας που έως τα γεράματα του έκανε την εξάσκηση και την πειθαρχία,τρόπο ζωής. Ένας δάσκαλος για τους επερχόμενους BODYBUILDERS που ο τρόπος ζωής του ήταν διδαχή.

Παρακάτω μια συνέντευξη που είχε δώσει πριν κάποια χρόνια.

Ο θρυλικός bodybuilder ζει Bill Pearl μια πειθαρχημένη και σταθερή ζωή. Μεγαλώνοντας στη δεκαετία του 1930 και με πρότυπο το περιοδικό Strength and Health, αν και φάνταζε ένα μακρινό πρότυπο ο νεαρός  Bill Pearl ήξερε ότι ήθελε να είναι ένας bodybuilder.[quote]παρακολουθούσα περιοδικά για την υγεία και την δύναμη λες και ήταν η Αγία Γραφή[/quote]

kg

Ο Bill ήταν αποφασισμένος ακόμα και αν χρειάστηκε να περιμένει  δύο χρόνια κατά τη διάρκεια του Β ’Παγκοσμίου Πολέμου – όταν η παραγωγή σίδηρου ήταν σε υπερπαραγωγή. Το πρώτο σετ εκγύμνασης ήταν για τον Bill με τα βάρη York . Η υπομονή τελικά απέδωσε γι ’αυτόν τον αρχάριο στον αθλητισμό ως Bill Pearl, όταν άρχισε κερδίζοντας τους πρώτους τίτλους στο bodybuilding το 1953, όταν επονομάστηκε ο Mr. Southern California. Αργότερα πήγε για να κερδίσει τον τίτλο  Mr. California, Mr. America , Mr. USA, και ήταν πέντε φορές Mr. Universe title holder.

Σήμερα ο Bill Pearl ζει στο Όρεγκον, όπου, αν και 80 ετών, εργάζεται ακόμα σε εξωτερικό περιβάλλον έξι ημέρες την εβδομάδα και είναι ένα παράδειγμα της πειθαρχίας στην προσπάθειά του να παραμείνει ισχυρός και σωματικά ικανός.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”VanRSWHZUwY”]

Συνεχίζει, επίσης, να διδάσκει στον υπόλοιπο κόσμο τι γνώσεις του μέσα από τα βιβλία του με μεγάλες πωλήσεις ( www.billpearl.com συμπεριλαμβανομένων των Getting Stronger: Weight Training for Men and Women.”

Ερ: Τι προκάλεσε αρχικά το ενδιαφέρον που δείξατε στο bodybuilding;

Απ: Πιθανότατα κάποιες ανασφάλειες, και το αίσθημα για αναγνώριση.   Ξεκίνησα όταν ήμουν 11 ετών, και ήξερα ότι αν έκανες βάρη και ήσουν  μεγαλύτερος μυϊκά και δυνατός, θα εκλάμβανες περισσότερη προσοχή.
Είχα επίσης ένα μεγαλύτερο αδελφό ο οποίος με χτυπούσε συνεχώς και για μένα, αυτό ήταν  ένα κίνητρο. Όμως η εξάσκηση με τα βάρη δεν έγινε όμως αποδεκτή εκείνες τις ημέρες. Αργότερα ο μπαμπάς μου είπε ότι αν έκανα περισσότερη δουλειά γύρω από το σπίτι – αντί της εξάσκησης με βάρη το σπίτι θα φαινόταν πολύ καλύτερα. Ήμουν 11 ετών, όταν ο προπονητής της ομάδας στους δρόμους ανακάλυψε ότι ασχολούμαι με την εξάσκηση βαρών, τότε με κλώτσησε κυριολεκτικά από την ομάδα! Θεώρησε ότι θα σκληρύνουν οι μύες μου και αυτό θα καταστρέψει την αθλητική μου επίδοση. Ένας από τους λόγους που επέμενα ήταν επειδή οι άνθρωποι μου είπαν ότι δεν μπορούσα να το κάνω, και ήθελα να αποδείξω ότι έκαναν λάθος.  Όλα όσα έχω κάνει από τότε άξιζε και έχει προέρθει από την εμμονή (ανάπτυξη) στην προπόνηση με τα βάρη.

Ερ.: Πώς μάθατε να εξασκείστε με τα βάρη, και να εξελιχτείτε στο άθλημα του bodybuilding;

 Απ: θαύμαζα τον John Grimek, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους Mr. America τη δεκαετία του 1940, και ήταν σαν μέντορας μου, παρόλο που δεν είχα γνωρίσει ποτέ αυτόν τον άντρα. Τότε δοκίμαζα κάτι και παρατηρούσα τα λάθη. Αν είχα δοκιμάσει κάτι και φάνηκε να λειτουργεί, τότε συνέχιζα να το κάνω.  Ήμουν σχετικά καλός αθλητής στο γυμνάσιο – και νομίζω ότι ήταν ένας λόγος που με επηρέασε για να αυξήσω το μυϊκό μου βάρος – με έκανε να αναγνωρίσω τον εαυτό μου και  πιθανότατα για αυτό δεν πήρα διαφορετική απόφαση. 

Ήμουν ο τύπος του παιδιού που θα ήθελαν να σηκώσω το T-shirt μου και να φανούν τα χέρια μου. Παράλληλα, παρακολουθούσα περιοδικά για την υγεία και την δύναμη λες και ήταν η Αγία Γραφή, τα οποία αγόραζα από τα καταστήματα .Όταν τα έπαιρνα, τα κολλούσα κάτω από το παλτό μου, ώστε οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δουν τι αγόρασα.[quote]Έχουμε ένα μεγάλο αχυρώνα πίσω από το σπίτι μας, όπου προπονούμαι, και είμαι εκεί στις 3:45 π.μ. για έξι ημέρες την εβδομάδα. [/quote]

420684084

Bill Pearl με τους φίλους bodybuilders Arnold και Franco Columbu  

Ερ.: Τι συμβουλές προπόνησης  έχεις για τους μη επαγγελματίες;

Απ: Όλα αφορούν την συνέπεια μας, και εάν πρόκειται να εξασκηθείτε για τρεις ή τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει τίποτα άλλο που να επηρεάσει την προπόνηση σας. Θα ήθελα επίσης να δει ο καθένας λίγο περισσότερο τον εαυτό του καθημερινά. Εγώ ξυπνάω κάθε πρωί για να περάσω λίγο ποιοτικό χρόνο για μένα, προτού προσπαθήσω να αναλάβω τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μου με τον κόσμο. Θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν 24 ώρες την ημέρα, και θα δώσω στον κόσμο 22 ώρες, αλλά δεν είμαι διατιθέμενος να δώσω 24 (εννοεί τον προσωπικό χρόνο).  Έτσι, αν σας αρέσει να πηγαίνετε σε έναν περίπατο ή είστε περίεργοι να κοιτάτε τα πουλιά, και είναι κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας ή με τον κόσμο, νομίζω ότι είναι έξυπνο να το κάνετε.[quote] Σηκώνομαι κάθε μέρα στις 2 το πρωί και περνώ περίπου 45 λεπτά διαβάζοντας [/quote]

67u-pearl-bill-at-the-dais-1967-nabba-mr-universe-party-125-aumann-collection-460x323

1967 Νabba Mr. Universe-party

Ερ: Τι κάνετε στην καθημερινή σας ρουτίνα πως την μοιράζετε  τώρα;

Απ: Σηκώνομαι κάθε μέρα στις 2 το πρωί και περνώ περίπου 45 λεπτά διαβάζοντας χαλαρώνω μια ώρα, και για λίγο αποφασίζω τι θέλω να κάνω με το υπόλοιπο της ημέρας μου.

Έχουμε ένα μεγάλο αχυρώνα πίσω από το σπίτι μας, όπου προπονούμαι, και είμαι εκεί στις 3:45 π.μ.  για έξι ημέρες την εβδομάδα.

Η προπόνηση μου είναι πειθαρχημένη από τις 4 π.μ. μέχρι περίπου 5:30 π.μ. και στη συνέχεια πάω  πίσω στο σπίτι, να πλυθώ, και να πάω να εργαστώ στο μικρό γραφείο μου, όπου πουλάμε  εξοπλισμό για εξάσκηση και βιβλία.  Δουλεύουμε μέχρι περίπου στις 1 ή 2 μ.μ., στη συνέχεια, περνάμε ήσυχα, έως να έρθει η επόμενη επόμενη μέρα και  να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά.[quote]Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να κοινωνικοποιηθούν μέσω του φαγητού, αλλά εμείς έχουμε το φαγητό μονό για να συντηρηθούμε .[/quote]

bill

O Bill στην ηλικία των 56 ετών το 1985

Είμαστε στο κρεβάτι μέχρι τις 7 μ.μ. κάθε βράδυ, αλλά ζούμε σε μια πολύ μικρή πόλη και δεν είμαστε άνθρωποι της νύχτας, και δόξα τω Θεό έχω μια σύζυγο που ανέχεται αυτό τον τρόπο ζωής.

(Όσον αφορά τη διατροφή), η σύζυγός μου και εγώ είμαστε lacto-ovo vegetarians  για τα τελευταία 45 χρόνια – το οποίο σημαίνει ότι δεν τρώνε κόκκινο κρέας, ψάρι ή πουλερικά.  Θα έχουμε σπιτικές σούπες, ψωμιά και φασόλια, και τρώμε περίπου 15 διαφορετικά πράγματα που η σύζυγός μου κάνει με όλα αυτά.  Καταναλώνω πιθανώς περίπου 3.500 θερμίδες ανά ημέρα ως ανώτατο όριο.  Είμαστε άνθρωποι που τηρούν αυστηρά τους κανόνες -όπως σε όλα τα άλλα που κάνουμε. Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να κοινωνικοποιηθούν μέσω του φαγητού, αλλά εμείς έχουμε το φαγητό μονό για να συντηρηθούμε .  Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος έχοντας μια καλή ζωή, διασκεδάζοντας με  τον εαυτό μου, και αυτοσαρκάζομαι με αυτόν, γι ’αυτό δεν έχουμε κανένα απολύτως παράπονο με όλα όσα μας συμβαίνουν.

Τίτλοι bodybuilding και τα βραβεία του

  • 1952 Mr. San Diego, 3rd place (San Diego, California)
  • 1952 Mr. Oceanside (Oceanside, California)
  • 1953 Mr. Southern California (Los Angeles, California)
  • 1953 Mr. California (Los Angeles, California)
  • 1953 A.A.U., Mr. America (Indianapolis, Indiana)
  • 1953 N.A.B.B.A., Mr. Universe Amateur (London, England)
  • 1956 Mr. U.S.A., Professional (Los Angeles, California)
  • 1956 N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional, Tall Man’s Class (London, England)
  • 1961 N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional (London, England)
  • 1967 N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional (London, England)
  • 1971 N.A.B.B.A., Mr. Universe, Professional (London, England)
  • 1974 W.B.B.A., World’s Best-Built Man of the Century (New York, New York)
  • 1978 Entered into W.B.B.A., Hall of Fame (New York, New York)
  • 1978 Elected the I.F.B.B. National Chairman of the Professional Physique Judges Committee (Acapulco, Mexico)
  • 1988 Entered into Pioneers of Fitness Hall of Fame
  • 1992 Entered into Gold’s Gym Hall of Fame
  • 1994 Guest of Honor of the Association of Oldetime Barbell & Strongmen 12th Annual Reunion
  • 1994 Entered into The Joe Weider Hall of Fame
  • 1995 A.A.U. Lifetime Achievement Award
  • 1995 Oscar Heidenstam Foundation Hall of Fame
  • 1996 American Powerlifters Federation Hall of Fame
  • 1997 International Chiropractors Association Sports & Fitness Man of the Year
  • 1999 I.F.B.B. Hall of Fame Inductee
  • 2000 Spirit of Muscle Beach Award
  • 2001 World Gym Lifetime Achievement Award
  • 2001 Society of Weight-Training Injury Specialists Lifetime Achievement Award
  • 2002 Canadian Fitness Award for 60+ Years of Inspiration to the Industry
  • 2002 National Fitness Trade Journal Lifetime Achievement Award
  • 2003 Iron Man magazine Peary & Mabel Radar Lifetime Achievement Award
  • 2004 Arnold Schwarzenegger Lifetime Achievement Award
  • 2006 PDI Night of Champions Lifetime Achievement Award

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα