Αρχική » Βράχυνση είναι κύριε Personal δεν φταίει η γυναίκα !

Βράχυνση είναι κύριε Personal δεν φταίει η γυναίκα !

by admin

Δεν ανακατεύομαι στο Γυμναστήριο, διότι την σημερινή εποχή είναι σαν ανεβαίνεις στο κρεβάτι του γείτονα και να κοιμάσαι. Σε κοιτούν με μισόκλειστο εχθρικό μάτι.
Κοιτώ την προπόνηση μου και δεν ανακατεύομαι, αλλά στην παρακάτω απρονοησία, προβληματίστηκα.

Δεν φταίει αυτή που σήμερα δεν δύναται να κάνει καθίσματα 

Γυμναστήριο ο κόσμος αρκετός, οι μισοί κάνουν ότι φαντάζονται, δηλαδή ότι γυμνάζονται! τους αρκεί που βρίσκονται εκεί, είναι σαν λέμε τους αρκεί που είναι στο club.

Σε μικρή απόσταση ένας τύπος προπονεί μια νεαρή γυναίκα, στα καθίσματα- Squat , φόρμα μοδάτη, μπλουζάκι φιρμάτο,  με χέρια αποτριχωμένα για να φαίνεται το τατουάζ. Μαλλί φροντισμένο και στυλ άνεσης που διαπνέεται από μια κυριαρχική κουλτούρα επιβολής.

Ο τύπος δίνει εντολές, μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα, η νεαρή γυναίκα δεν τα καταφέρνει, προσπαθεί αλλά δεν ισορροπεί, τα κάτω άκρα και κυρίως οι πτέρνες της δεν εφάπτονται με το δάπεδο, ο τύπος δυσανασχετεί, την διορθώνει, αλλά το φαινόμενο συνεχίζεται.
Σε μια κίνηση προπονητικής αυτοεπιβεβαίωσης αναπτύσσει διάλογο, με άντρες και γυναίκες που περνούν δίπλα του, τον γνωρίζουν, είναι μια τακτική επικοινωνίας που τον  βγάζει από την δύσκολη θέση.

Ουσιαστικά ο γοητευτικός τύπος έχει αποτύχει!

Βράχυνση στον υποκνημίδιο Μυ

Συχνά παρατηρούμε βράχυνση  σε μεγάλο βαθμό κυρίως όταν σηκώνονται οι πτέρνες και δεν μπορεί να εκτελεστεί πλήρως το βαθύ κάθισμα- Squat. Όταν υπάρχει βράχυνση στον υποκνημίδιο Μυ.
Οι φτέρνες ανυψώνονται από το υπόστρωμα.

woman-s

Βράχυνση οι φτέρνες ανυψώνονται από το υπόστρωμα.

Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε γυναίκες και άντρες και δεν οφείλεται στην αντιληπτικότητα του αθλούμενου (εάν κατανοεί την άσκηση).

dd6a87dd4559ca91c6a318d619718896_L

 

Όταν υπάρχει βράχυνση στον υποκνημίδιο Μυ. Οι φτέρνες ανυψώνονται από το υπόστρωμαkΣτην ποδοκνημική άρθρωση η κίνηση της κάμψης και έκτασης με το βάρος της κνήμης και το γόνατο λυγισμένο μας πληροφορεί εάν κάποιο εμπόδιο μέσα στην άρθρωση περιορίζει την κινητικότητα.

Οι ανάλογες μετρήσεις στην ποδοκνημική άρθρωση δείχνουν τις αποκλίσεις, όπου έχουμε και διαφορές, μεταξύ των ανδρών και των γυναικών. Όταν υπάρχει φυσιολογική κινητικότητα, όλο το πέλμα παραμένει στο υπόστρωμα. Ο γαστροκνήμιος μυς ειναι διαρθρικός μυς και η φανερή βράχυνση του φαίνεται όταν το γόνατο είναι τεντωμένο.(Κ. ΜΑΝΔΡΟΥΚΑΣ /εκδ.2000 /Μυικές διατάσεις)

Α.                                                                                                 Β.

rt

Α. Σχήμα, τεστ ποδοκνημικής άρθρωσης. Τα χέρια τον εξεταζόμενού είναι ελεύθερα και βρίσκονται πίσω από τα γόνατα. Τα γόνατα είναι παράλληλα χωρίς καμιά επαφή το ένα με το άλλο. Όταν υπάρχει φυσιολογική κινητικότητα, όλο το πέλμα παραμένει στο υπόστρωμα. Στο σχήμα φαίνεται το κανονικό μήκος του τρικέφαλού γαστροκνήμιου μυός (triceps surae). 

Β. Σχήμα, τεστ ποδοκνημικής άρθρωσης. Όταν υπάρχει βράχυνση στον υποκνημίδιο μυ, τότε οι φτέρνες ανυψώνονται από το υπόστρωμα.

Εάν μόνο ο γαστροκνήμιος  είναι βραχύς η περιορισμένη ραχιαία έκταση φαίνεται όταν το γόνατο είναι τεντωμένο. Μια πελματιαία κάμψη με λυγισμένο γονάτο και χωρίς φορτίο (μόνο με το βάρος του σώματος) θα φανερώσει την κατάσταση του αθλούμενου. Συνήθως όταν ανυψώνεται και το βάρος, η βράχυνση εκδηλώνεται πιο έντονα.

Δείτε επίσης εδώ: 12 Λάθη! που κάνουν οι γυναίκες στην εξάσκηση
woman-exersice-726x400

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα