Αρχική » Romanian Death Lift για Άνδρες

Romanian Death Lift για Άνδρες

by admin

Η Άσκηση προβλήθηκε από τον ρουμάνο αρσιβαρίστα Nicolai «Nicu» Vlad (τρία Ολυμπιακά μετάλλια). Απαιτεί επίπεδο προπονητικής εμπειρίας και ταυτόχρονα εάν ο στόχος είναι τα φορτία, καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Είναι από τις ασκήσεις που ΔΕΝ απευθύνεται σε ανθρώπους που αποστρέφονται την αύξηση της δύναμης, και παράλληλα δεν συμπαθούν την υπερβολική καταπόνηση.

nik-g

Nicolai «Nicu» Vlad

Μακροπρόθεσμη Ωφέλεια

  • Αποδίδει Συνολικό Όγκο, Μυϊκή πυκνότητα, Ενδυνάμωση κυρίως στον κάτω κορμό, κάτω τμήμα πλάτης (εκεί όπου αρκετοί ερασιτέχνες bodybuilder υστερούν.)
  • Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται στην προσπάθεια ανύψωσης του φορτίου όπως και στην εκτέλεση της έκκεντρης προσπάθειας( κατέβασμα του φορτίου) δημιουργούν συνθήκες μηχανικής φόρτισης των σκελετικών μυών, που μακροπρόθεσμα δίνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, κυρίως εάν συνδυάζονται με βαριά καθίσματα.
  • Η άσκηση όταν εκτελείται χαρακτηριζεται από ένα αυξανόμενο ορμονικό και σκελετικό επίπεδο πίεσης, όπου η κάθε επανάληψη  δεν αποφορτίζει την δυναμική ροπή στο δάπεδο, αλλά συνολικά πολλαπλασιάζει την πίεση με αυξανόμενη πρόοδο. (η βελτίωση αντοχής στην  δύναμη είναι θεαματική)

060712_rdlnicu

Να προσέξτε να  διατηρείτε την πλάτη σας σε ευθεία. Διατηρήστε τους κοιλιακούς μυς σε σύσπαση
Ο ρυθμός στο κατέβασμα πρέπει να είναι αργός, εκκεντρική συστολή, διότι αποφεύγετε τραυματισμούς και ταυτόχρονα αυξάνετε και την δύναμη σας, είναι διαπιστωμένο ότι στο κατέβασμα έχετε βελτίωση της δύναμης έως και 40% !  

  • Το μέγεθος ανταπόκρισης της ολικής τεστοστερόνης επηρεάζεται ουσιαστικά
  • Τα αυξημένα φορτία επιφέρουν υψηλότερη αύξηση της τεστοστερόνης, λόγω μεγαλύτερης χρονικής επιβάρυνσης και του υψηλότερου ερεθίσματος που υποβαλλόταν το νευρομυικό σύστημα σε σχέση με τα μέσα φορτία.
  • Η έκκεντρη συστολή (ελεγχόμενο κατέβασμα του βάρους  ) ως αποτέλεσμα της ακραίας μυικής δραστηριότητας, επηρεάζει δραματικά τα συσταλτά στοιχεία των μυών. Ένα ουσιαστικό ζητούμενο στην ανάπλαση του μυικού συστήματος, μετά από την ασκησιογενή μυική βλάβη που προκαλείται στην άσκηση.

Romanian Death Lift – Πρόταση εκτέλεσης


Παρακάτω ένας απίθανος  τύπος που εκτελεί την άσκηση με υψηλά φορτία.

(RDL Romanian Deadlift 500×10)


 

(Προσωπικά την Άσκηση την δούλεψα νεώτερος γύρω στα 170kg σε ένα σύνολο 8 επαναλήψεων 3-4 σετς.  Στο γυμναστήριο Body Style  (ιδιόκτητης Παπαγεωργίου Νίκος) στην οδό Ολυμπιάδος στην Θεσσαλονίκη.)

Romanian Death Lift (RDL) story

Ο πρώην προπονητής των ΗΠΑ στην Ολυμπιακή ομάδα Άρσης Βαρών Jim Schmitz θυμάται:
Η “ανακάλυψη” των  RDL ήταν στο γυμναστήριο μου, το Sports Palace, στο Σαν Φρανσίσκο το 1990.
O Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ κόσμου Nicu Vlad από την Ρουμανία, και ο προπονητής του  Dragomir Cioroslan ήταν στις ΗΠΑ για Αγώνες το 1990, που θα διεξαγόταν στο Σιάτλ και την Ουάσιγκτον,
(Ο Jim Schmitz ΗΠΑ  ήταν πρόεδρος  στην Άρση Βαρών εκείνη την εποχή), κάλεσα τον Nicu και τον Dragomir στο γυμναστήριο μου. Εκεί κάποιος βλέποντας  την προπόνηση που έκανε ρώτησε τι άσκηση ήταν αυτή;

Mark Rippetoe νευρομυϊκή ενδυνάμωση -ανταγωνιστές -συναγωνιστές μύες, εξισορρόπηση, προτείνω το 9:00 λεπτό και το 12:14

Ο Nicu σήκωσε απλά τους ώμους του και είπε ότι ήταν για να κάνει την πλάτη του  πιο ισχυρή  προπονητής του ο Dragomir είπε ότι η άσκηση ήταν ίδια με τις κλασικές άρσεις, απλά ήταν μια τεχνική ανύψωσης που ο Nicu είχε αναπτύξει για την πλάτη του. Τότε όλοι έδειξαν πραγματικά ενδιαφέρον και ζήτησαν από τον Nicu να δείξει  την άσκηση με ελαφρύτερα βάρη (την  έκανε με 230 kg –  και 250 τρεις επαναλήψεις) και να περιγράψει πώς να την κάνουμε. Κάποιος ρώτησε πως ονομαζόταν. Υπήρξε μια μακρά παύση.. ο Nicu και ο Dragomir δεν είχαν όνομα, έτσι είπα, “Ας το ονομάσουμε οι ρουμανικές άρσεις ή RDL για συντομία», τότε κάθε ένας από τους παρευρισκόμενους συμφώνησε και εκεί έγινε η γέννηση των RDL.

You can’t make people smarter. You can expose them to information, but your responsibility stops there.
Mark Rippeto

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα