Αρχική » Romanian Death Lift για γυναίκες

Romanian Death Lift για γυναίκες

by admin

Μια άσκηση που επηρεάζει απόλυτα το Μυϊκό και νευρικό σύστημα. Ιδανική για προπονημένες γυναίκες και άνδρες, Δεν είναι φιγουρατζίδικη, είναι άσκηση ουσίας και από την στιγμή που την εκτιμάς είναι τόσο καλή που θα σου δώσει πολλά περισσότερα, όπως η καλή γυναίκα που σε ανταποδίδει με ένα πλουσιοπάροχο τραπέζι και όλα σου τα ρούχα πλυμένα!

Η άσκηση χτυπά! εκεί που στοχεύετε!

Στόχος είναι Ο μέγας γλουτιαίος Μυς – Μην αφήνετε την μπάρα στο έδαφος!

exersice-woman Romanian Death Lift  η άσκηση  του Nicolai “Nicu” Vlad

Μια άσκηση που εφαρμόστηκε από τον Ρουμάνο Ολυμπιονίκη Nicu Vlad (τρία Ολυμπιακά μετάλλια)

Την άσκηση την έκανα με φορτία, και άλλη θέση προοπτικής, αλλά ο δικός μου στόχος ήταν διαφορετικός, οι γυναίκες δεν χρειάζεται να υπερβάλουν, ακόμη και μια μπάρα χωρίς κιλά είναι ουσιαστική αρχή με μέγιστη ωφέλεια. 

Γυναίκες  

Στην άσκηση αυτή τα φορτία δεν διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο. Βασική αρχή είναι να εκτελείται σωστά η τεχνική,  να τηρείται  η προσπάθεια εκπνοής στην ανύψωση του φορτίου (Βάρος) και αντίστοιχα η εισπνοή στην κάθοδο εκκεντρική συστολή( κίνηση).

Στόχος είναι ο μέγας γλουτιαίος Μυς

Στόχος είναι: Ο μέγας γλουτιαίος Μυς και δευτερεύοντος ο Δικέφαλος μηριαίος μυς (πίσω μέρος  του ποδιού σας)

Ο ρυθμός στο κατέβασμα πρέπει να είναι αργός, εκκεντρική συστολή, διότι αποφεύγετε τραυματισμούς και ταυτόχρονα αυξάνετε και την δύναμη σας, είναι διαπιστωμένο ότι στο κατέβασμα έχετε βελτίωση της δύναμης έως και 40% !  

  • Εκτελέστε 8-12 επαναλήψεις  (3-4 σετ)

Σταθείτε μετά τα κάτω άκρα σε ελαφρά απαγωγή, μπροστά από τη μπάρα:

  • Εισπνεύστε και κάμψτε τη σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός. Υπερεκτείνετε τη ράχη και διατηρήστε τα άκρα σε έκταση όσο αυτό είναι δυνατό.
  • Πιάστε τη μπάρα με λαβή από πάνω. Διατηρήστε τα άνω άκρα χαλαρά και σηκωθείτε προς τα επάνω με κάμψη των ισχίων και με τη ράχη ευθεία. Διατηρήστε τους κοιλιακούς μυς σε σύσπαση και τη ράχη σε ελαφρά κυρτότητα για να υποστηρίξετε την κίνηση.
  • Εκπνεύστε στο τέλος της κίνησης.
  • Σκύψτε προς τα εμπρός για να επανέλθετε στην αρχική θέση, αλλά μην αφήνετε την μπάρα στο έδαφος.

shutterstock_279832124

Τι προσέχουμε

  1. διατηρείτε την πλάτη σας σε ευθεία, κοιτάτε μπροστά, όχι στο δάπεδο! 
  2. O αντίχειρας του χεριού σας  να «ξύνει » -εφάπτεται με τους μηρούς σας, ουσιαστικά τα χέρια να είναι κοντά στα πόδια σας, όταν ανεβάζεται ή κατεβάζετε το φορτίο.
  3. όταν κάμπτετε τα ισχία (μέση σας) για να ευθειάσετε τον κορμό, συσπάτε τον μέγα γλουτιαίο (σφίξετε) και δώστε ώθηση προς τα πίσω, συσπώντας και τους μυς του μηρού, εκτός από τη βραχεία κεφαλή του δικέφαλου μηριαίου μυός.
  4. Εάν θέλετε να διατείνεται περισσότερο τον μέγα γλουτιαίο μυ μπορείτε να σταθείτε επάνω σε μια βάση step, θα αυξήσετε την πίεση , αλλά προσέξετε είναι για προχωρημένες.
  5. Προτείνω η άσκηση να γίνεται όταν η μέση σας είναι ζεστή (προθέρμανση) μην την κάνετε πρώτη στο πρόγραμμα σας ή  εάν έχετε προβλήματα στην μέση σας.

επίσης εδώ: 

Δεν θέλω να γίνω η βραζιλιάνα σου! θέλω υγεία και σωστή στάση σώματος!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα