Αρχική » ECA: Μου το ζητούσαν οι Trainers για να φτιάξουν!..Πελάτες

ECA: Μου το ζητούσαν οι Trainers για να φτιάξουν!..Πελάτες

by admin

Όταν είσαι στριμωγμένος οικονομικά το ECA σε βοηθά να πουλήσεις προπονητιλίκι. Το ονομάζεις όπως επιθυμείς: συμπλήρωμα, βοήθημα, φάρμακο. H Καφεΐνη, η Ασπιρίνη και η εφεδρίνη, μιξάρονται σε ένα σκεύασμα, που δίνει ενέργεια, και μειώνει λίπος.
Προτείνεται με ευκολία σε χορεύτριες στα clubs, σε δεύτερες  γυναικείες φωνές που εργάζονται στα μπουζούκια και επιθυμούν να γραμμώσουν, στους νεαρούς φιγουρατζήδες, σε fitness γυμναστές και γυμνάστριες, αλλά και αθλούμενους που είναι στο πρωταρχικό στάδιο της Dark Side πλευράς.

ECA, ή συμπληρώματα με καφεΐνη;

Οι εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής παρήγαγαν πριν χρόνια προϊόντα, που βοηθούσαν στην μείωση λίπους, και εμπεριείχαν, καφεΐνη, εφέδρα, και … White Willow Bark.
Η περίοδος αυτή προσδιορίζεται λίγο πριν το 2000 έως το 2006 -2007.
Οι πωλήσεις των αυτών των προϊόντων ήταν αυξημένες, διότι οι ουσίες όπως το White Willow (είναι ο φλοιός της ιτιάς) λειτουργεί όπως η ασπιρίνη.
Παράλληλα η εφέδρα είναι η βάση παραγωγής της εφεδρίνης, άρα σε συνδυασμό με την καφεΐνη είχαμε ένα προϊόν που ήταν ο πρόγονος του παράνομου ECA!

Στο πέρασμα του χρόνου οι εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής αναγκάστηκαν να το αποσύρουν, τροποποιώντας τις περιεκτικότητες και αντικαθιστώντας την εφέδρα με ψευδοεφεδρίνη. Τελικά αποσύρθηκε και αυτή η ουσία. Τότε κυκλοφόρησαν στην αγορά γνήσια και μαϊμού ECA. Οι ουσίες που εμπεριέχονταν στο σκεύασμα μιξάρονταν, αναλόγως, και προτείνονταν από τύπους που προέβαλαν μυικές γνώσεις, για γρήγορο κάψιμο και στέγνωμα, με ταυτόχρονη απόδοση ενέργειας.

3-hardcore-at-home-workouts_03

Over-the-counter μια πικρή αλήθεια για την φιγούρα!

Εάν είσαι αποφασισμένος μπορείς να βγάλεις αρκετά χρήματα, και να δημιουργήσεις ένα χημικό brand name ως επιτυχημένος  fitness προπονητικός Guru.
Το ECA σου δίνει την δυνατότητα να ανοιχθείς, σε πολλούς πελάτες, πουλώντας χωρίς συνταγογράφηση, χέρι-χέρι, Over-the-counter!

Τι συμβαίνει με τις ουσίες του ECA –  Το Φιξάκι του clubbing και των κοιλιακών!

Το ECA (το γνήσιο), Εμπεριέχει ουσίες που λειτουργούν συνεργατικά, δηλαδή ενωμένες, αποδίδουν ένα αποτέλεσμα που είναι ιδανικό για τους εξαρτημένους με την fitness μυϊκή εικόνα τους.

Clubbing-GIF

[quote]Ίσως σας φανεί τρελό, αλλά αρκετοί το ζητούσαν και για την απόδοση ενέργειας, διότι ήθελαν να χορεύουν ασταμάτητα για ώρες στα clubs! [/quote]

 

ΕΦΕΔΡΙΝΗ

Τεχνικό στοιχείο: Ο συνδυασμός εφεδρίνης και καφεΐνης έχει σαν στόχο να διεγείρει το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Ουσιαστικά έχουμε ένα διεγερτικό παράγοντα  την εφεδρίνη που ωθεί την έκκριση ποσότητας νορ-επινεφρίνης. Η νορ-επινεφρίνη είναι ο κύριος νευροδιαβιβαστής του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και απελευθερώνεται στην περιφέρεια με την ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.
Παράλληλα η εφεδρίνη διεγείρει τους βήτα-2 αδρενεργικούς υποδοχείς που αλληλεπιδρούν με την Επινεφρίνη , γνωστή ως  αδρεναλίνη προκαλώντας :

  • αιμάτωση των οργάνων
  • διαστέλλει μικρότερες στεφανιαίες αρτηρίες ,
  • διαστέλλει  την ηπατική  αρτηρία ,
  • διαστέλλει αρτηρίες προς  τους σκελετικούς μύες-στόχοι
  • Αυξάνει την καρδιακή παροχή
  • Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό
  • Αυξάνει την συσταλτικότητα και τον αυτοματισμό του κοιλιακού καρδιακού μυός

Επίσης έχουμε:

  • Γλυκογονόλυση και γλυκονεογένεση στο ήπαρ
  • Γλυκογονόλυση απελευθέρωση και γαλακτικού οξέος στους σκελετικούς μυς
  • έκκριση ινσουλίνης
  • αύξηση  της πρόσληψης γλυκόζης από τους μυς

Ίσως σας φανεί τρελό, αλλά αρκετοί το ζητούσαν και για την απόδοση ενέργειας, διότι ήθελαν να χορεύουν ασταμάτητα για ώρες στα clubs! Μια συνήθεια  που αντενδεικνύεται κυρίως εάν γίνεται και χρήση αλκοόλ. Κύρια χρήση του με εμφανή αποτελέσματα είναι η μείωση του λίπους και η αύξηση της ενέργειας και για αυτό ζητείται.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η  αδρεναλίνη λειτουργεί ως νευροδιαβιβαστής και αποτελεί επίσης μια ορμόνη -με την ενεργοποίηση του μυελού των επινεφριδίων- που εκκρίνεται στο αίμα.

ΚΑΦΕΙΝΗ

Η καφεΐνη επιδρά δυναμικά στο κεντρικό  νευρικό σύστηµα αλλά και στο  µυοκάρδιο, αυξάνοντας και αυτή  με την σειρά της την  παραγωγή της αδρεναλίνης. Οι δόσεις αρχίζουν από την αρχική δόση του ECA στα 300mg και φτάνουν στα  500mg . Προσέξτε τώρα η καφεΐνη ταυτόχρονα αυξάνει την λιπόλυση  χρησιμοποιώντας  περισσότερα ελεύθερα  λιπαρά  οξέα για  ενέργεια,  καθυστερώντας με αυτό τον τρόπο την κατανάλωση  του  µυιικού  γλυκογόνου!

Ταυτόχρονα η καφεΐνη φαίνεται ότι προκαλεί τον αποκλεισμό των υποδοχέων της αδενοσίνης, χημική ουσία που επηρεάζει την αντίληψη του πόνου στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό, με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση του σωματικού πόνου.

ΑΣΠΡΙΝΗ

Η Ασπιρίνη εμπεριέχεται στο σκεύασμα ως βοηθητικός παράγοντας θερμογένεσης  (ιδιότητα της ασπιρίνης  είναι να λεπταίνει το αίμα, αυτό την καθιστά και επικίνδυνη) αλλά η αλληλεπίδραση της εδώ είναι διφορούμενη. Ως φάρμακο η ασπιρίνη έχει την ιδιότητα να βοηθά στο να μην δημιουργούνται θρομβώσεις στην καρδιά ή ακόμη και στον εγκέφαλο, παρ όλα αυτά η αυξημένη ροη αίματος σε όλο το σώμα έχει ως στόχο την υποβοήθηση της όλης διαδικασίας, που σε αυτά τα σκευάσματα εμπεριέχει το ρίσκο.

Παρενέργειες

Τα σκευάσματα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στην αγορά ανεβάζουν τις ποσότητες χρήσης όπου δόσεις 20 mg θεωρούνται ιδανικά για άλλους όμως τα  50mg και 100mg εφεδρίνης θεωρούνται ιδανικά. Ταυτόχρονα οι ποσότητες καφεΐνης ορίζονται στα 300mg ή και 500mg -600mg. H ποσότητα ασπιρίνης στα 100mg ή και στα 300mg αν και η ποσότητα χαρακτηρίζεται ως δοσοεξαρτώμενη, διότι η ασπιρίνη είναι εξαιρετικά δραστική στην αναστολή της παραγωγής της αιμοπεταλιακής θρομβοξάνης.  Η χρήση του ECA προτείνεται πριν την προπόνηση έως το απόγευμα-χρονικά, την πρώτη εβδομάδα. Δυο φορές την ημέρα την δεύτερη εβδομάδα και τρεις την τρίτη εβδομάδα, εάν αντέχει κάποιος, συνολική χρήση  4 – 6 εβδομάδες .

Οι παρενέργειες που δύναται να αντιμετωπίσουν οι χρήστες είναι: υψηλός καρδιακός ρυθμός, αύξηση της αρτηριακής πίεσης, διατήρηση μέγιστου καρδιακού ρυθμού στην άσκηση, εδώ να επισημάνω την τακτική που κάποιοι προπονητές πράττουν, συνδυάζοντας  προπόνηση υψηλής έντασης ή διαλλειματικής προπόνησης με ECA , είναι σαν να χτυπούν συνολικά το σύστημα από παντού!
Σε άλλους ανθρώπους εμφανίζονται προβλήματα κεφαλαλγίας, ναυτίας, αϋπνίας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ σε ανθρώπους με ιστορικό προβλημάτων καρδιάς, προστάτη, ευερέθιστου εντέρου, υψηλής αρτηριακής πίεσης.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα