Αρχική » Άντρας: ποσοστά λίπους & Μυϊκή εμφάνιση

Άντρας: ποσοστά λίπους & Μυϊκή εμφάνιση

by admin

Πως δείχνουν οι άντρες αναλογικά με τα ποσοστά λίπους, μια φωτογράφιση αντρικών προτύπων, από τα χαμηλότερα ακραία αθλητικά πρότυπα (bodybuilding) με τα χαμηλότατα ποσοστά λίπους, στα ενδιάμεσα φυσιολογικά αντρικά ποσοστά, έως και τα υπερβολικά ποσοστά λίπους της μπυροκοιλιάς .

Εικόνες ποσοστά σωματικού λίπους σε άνδρες

grasa-hombres m

Επισημάνσεις 

Εδώ να επισημάνουμε ότι, μερικοί άντρες μπορεί να έχουν λιγότερο σωματικό λίπος στους κοιλιακούς, αλλά πολύ περισσότερο στους μηρούς και τα χέρια, ενώ  σε πολλούς  το λίπος κατανέμεται  ακριβώς  αντίθετα.

Εικόνα σώματος: Ακριβώς όπως υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατανομές  του σωματικού λίπους, υπάρχουν και  σώματα με διαφορετικές  μορφές. Υπάρχουν άνθρωποι που, έχοντας το ίδιο ποσοστό σωματικού λίπους θα έχουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Το ποσό της μυϊκής μάζας διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο εδώ: Ένα μοντέλο μπορεί να είναι εξαιρετικά λεπτό και μπορεί να έχει το ίδιο ποσοστό λίπους με μια αθλητική γυναίκα ή άνδρα (ισχύει για άνδρες και γυναίκες), ωστόσο, η εικόνα τους αντίστοιχα είναι εντελώς διαφορετική.

Ηλικία: Οι εικόνες είναι από ανθρώπους μεταξύ 25 και 35 χρόνων, τα περισσότερα από τα ποσοστά μέτρησης του σωματικού λίπους από συσκευές μέτρησης  θα αποδώσουν υψηλότερα ποσοστά με την αύξηση της ηλικίας.
Ένας άνδρας 20 ετών και ένας 50 μπορούν να έχουν την ίδια  διαβάθμιση υποδόριου λίπους του σώματος (το λίπος κάτω από το δέρμα), αλλά οι  20 ετών άνδρες  μπορούν να έχουν ένα ποσοστό 15% συνολικά , ενώ οι 50 ετών άνδρες  μπορεί να έχουν 20%. Με την ηλικία, το λίπος στα εσωτερικά όργανα (σπλαχνικό λίπος) και στο εσωτερικό των μυών (ενδομυϊκό λίπος) τείνει να αυξηθεί, και οι περισσότεροι από τους τύπους ανθρώπων πρέπει να έχουν αυτό κατά νου.

Γραμμώσεις μυών: Όταν κάποιος επιτυγχάνει υψηλό βαθμό ευκρίνειας ( χαμηλό επίπεδο του λίπους), οι μύες είναι πιο καθαροί , παρουσιάζοντας separación (μυϊκά κοψίματα ). Διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν και διαφορετικά επίπεδα separación.
 Αγγείωση: Ομοίως, υψηλή Αγγείωση( φλέβες) αρχίζουν να εμφανίζονται σε διαφορετικές περιοχές του σώματος. Αυτό  είναι πιο ορατό σε ορισμένους ανθρώπους από ό,τι σε άλλους.

Παρακάτω τα ποσοστά λίπους που αντικατοπτρίζονται στις φωτογραφίες

Ποσοστό 3-4% λίπους στους άνδρες. Οι επαγγελματίες Bodybuilders μπορούν  να μειώσουν το ποσοστό  του σωματικού  τους λίπους  σε 3-4%, όταν ετοιμάζονται για  ένα διαγωνισμό. Αυτό το επίπεδο χαρακτηρίζεται από ακραία αγγείωση, σαφή διαχωρισμό μεταξύ των μυών και ορατό separación  βαθιά μυϊκά κοψίματα σχεδόν σε κάθε μυ. Η ακραία διαφαινόμενη γράμμωση υπάρχει ακόμη και στους γλουτούς. Το ουσιαστικό λίπος, το οποίο είναι το βασικό ποσοστό  λίπους (επιβίωση) που χρειάζεται ένας άνθρωπος για το σώμα του συναρτάται περίπου στο 2%.

Ποσοστό 6-7%  λίπους στους άνδρες Παρά το γεγονός ότι αυτό το επίπεδο του λίπους 6-7% δεν είναι τόσο ακραίο, δεν είναι βιώσιμο για τους περισσότερους άνδρες. Όταν επιτευχθεί αυτό το επίπεδο, ή και  λίγο λιγότερο, το πρόσωπο αρχίζει να φαίνεται καταβεβλημένο αναγκάζοντας  την οικογένεια του τους  φίλους να αρχίζουν  να ανησυχούν για αυτή την κατάσταση. Είναι ένα επίπεδο που έχει επιτευχθεί σε συνδυασμό με το  γυμναστήριο όπου και πολλά αντρικά μοντέλα το κάνουν για φωτογραφήσεις. Η κατάσταση αυτή  χαρακτηρίζεται από επαρκή προσδιορισμό σε όλους τους μύες και σαφή αγγείωση στους  περισσότερους από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων  των χεριών, των ποδιών και ακόμα και των κοιλιακών μυών. Η Αγγείωση  (έντονη φλεβικότητα )στους κοιλιακούς είναι πάντα ένα σημάδι ότι το ποσοστό λίπους στο σώμα είναι χαμηλό.

Ποσοστό 10-12%  λίπους στους άνδρες είναι ένα βιώσιμο ποσοστό για τους περισσότερους άνδρες, που θα πρέπει να εμφανίζουν  τους  κοιλιακούς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που ορίζει το ποσοστό . Είναι το κλασικό σώμα  της παραλίας  που θα ήθελαν οι περισσότεροι άνδρες. Παραμένει διαχωρισμός μεταξύ των μυών και μερικά separación (μυϊκά κοψίματα ) στους ώμους ή στα χέρια. Η Αγγείωση συνήθως εμφανίζεται  στα χέρια, με κάποια πιθανότητα να διαφαίνεται  και στα πόδια.

Ποσοστό 15% λίπους στους άνδρες, το ποσοστό του 15% εισέρχεται στην κατηγορία που προβάλει το μήνυμα «λεπτός  και  μου ταιριάζει” στους περισσότερους πίνακες αξιολόγησης. Μπορείτε να δείτε το σχήμα των μυών σε αυτή την κατηγορία, αν και υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ τους. Η Αγγείωση και το separación (μυϊκά κοψίματα )είναι πιο περιορισμένα και συνήθως καλύπτονται από ένα λεπτό στρώμα λίπους. Η αισθητική εμφάνιση παραμένει, παρά τον μειωμένο μυικό προσδιορισμό.

Ποσοστό 20% λίπους στους άντρες  εδώ αρχίζουν να χάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ των μυών, σχεδόν καμία αγγείωση και separación (μυϊκά κοψίματα ) συνήθως παρατηρείται ένα μικρό στρώμα λίπους στο στομάχι. Η εμφάνιση χαρακτηρίζεται “μαλακή”, αλλά δεν είναι και παχουλή.

Ποσοστό 25% λίπους στους άνδρες Σχεδόν κανένας διαχωρισμός στους μύες και εντελώς έχει εξαφανιστεί η  αγγείωση και το separación (μυϊκά κοψίματα ). Η Μέση  αρχίζει να αυξάνεται σημαντικά, με μια αναλογία μέχρι 0,9 (μετρούμενη σχέση μέσης  / ισχίων). Μπορεί κάποιος να έχει λίπος στο λαιμό και να μην έχει το ποσοστό αυτό, αλλά ως  άνθρωπος δεν μπορεί να προσποιηθεί όταν έχει  25% λίπος, διότι κανονικά αυτό φαίνεται.
Περισσότερο από 25% λίπους στους άνδρες,  τότε θεωρείται κάποιος  παχύσαρκος.

Ποσοστό 30% λίπους στους άνδρες  το λίπος είναι  παντού. Η μέση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τα ισχία και το στομάχι προεξέχει κανονικά και αισθητά μπροστά από τη μέση. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μυών.

Ποσοστό 35% λίπους στους άνδρες εδώ κερδίζουν όλο και περισσότερο βάρος, το περισσότερο λίπος πηγαίνει στο στομάχι. Αυτό το επίπεδο χαρακτηρίζεται από μία σημαντική προεξοχή του στομάχου πάνω από τη μέση, στην κοιλιά  την τυπική  μπυροκοιλιά. Η περίμετρος της μέσης μπορεί να υπερβαίνει τα 100 cm.

Ποσοστό 40% λίπους στους άνδρες. Σε αυτό το επίπεδο, οι βασικές δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, όπως το ανέβασμα σκάλας, το σκύψιμο για να πάρει κάτι ή από επάνω, η κάμψη κορμού, κ.λπ. Έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολες πράξεις. Αυτός ο βαθμός του λίπους πλησιάζει την νοσηρή παχυσαρκία. Για να το θέσουμε σε μια προοπτική –παράδειγμα, ένας άνθρωπος που έχει ύψος 1,80 cm και ζυγίζει 124 κιλά έχει 75 κιλά  άπαχη μυϊκή μάζα, και ποσοστό λίπους 40% !

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα