Αρχική » Δεν θέλω ο τζουτζούκος μου να γίνει διαβητικός χοντρούλης! Φταίει η τεστοστερόνη του;

Δεν θέλω ο τζουτζούκος μου να γίνει διαβητικός χοντρούλης! Φταίει η τεστοστερόνη του;

by admin

Η τεστοστερόνη δύναται να είναι χαμηλή, λόγω κακής διατροφής ή αδρανούς τρόπου ζωής (έλλειψη άσκησης). Αποτέλεσμα.. να αναπτύξεις διαβήτη! παράλληλα υπάρχει η περίπτωση η ενδογενής  τεστοστερόνη σου να παραμείνει χαμηλή και από  χρόνια χρήση στεροειδών φαρμάκων.

Και στις δυο περιπτώσεις κινδυνεύεις να γίνεις τζουτζούκος!

Οι γιατροί γνώριζαν εδώ και καιρό ότι η χαμηλή τεστοστερόνη ωθεί τους άνδρες να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για ανάπτυξη Διαβήτη τύπου 2 .Τώρα, μια ομάδα ερευνητών έχει ρίξει λίγο περισσότερο φως σχετικά με τη διαδικασία. Για πρώτη φορά, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Tulane έχουν προσδιορίσει πώς η τεστοστερόνη βοηθά τους άνδρες στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα με την ενεργοποίηση βασικών μηχανισμών σηματοδότησης σε συστάδες κυτταρικών νησίδων, που βρίσκονται  μέσα στο πάγκρεας  που παράγει ινσουλίνη. Η μελέτη θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό νέων θεραπειών για τον  διαβήτη τύπου 2, για μεγάλο αριθμό των ανδρών με χαμηλή τεστοστερόνη λόγω ηλικίας ή προβλήματος προστάτη καθώς και για θεραπείες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

man eating

 Χαμηλή τεστοστερόνη και ανεξέλεγκτη διατροφή = Ανάπτυξη Διαβήτη τύπου 2

«Έχουμε βρει την αιτία και μια πιθανή οδό της θεραπείας για τον διαβήτη τύπου 2 σε άνδρες  με ανεπάρκεια τεστοστερόνης », δηλώνει  ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Δρ Φρανκ Mauvais-Jarvis. «Η μελέτη, μας δείχνει ότι η τεστοστερόνη είναι μια  αντι-διαβητική ορμόνη  για τους άνδρες. Εάν μπορούμε να ρυθμίσουμε τη δράση της χωρίς παρενέργειες, είναι μια θεραπευτική λεωφόρος για τον διαβήτη τύπου 2 ». Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ειδικά εκτρεφόμενα  αρσενικά ποντίκια με παγκρεατικά βήτα κύτταρα που στερούνταν  τον υποδοχέα για την τεστοστερόνη (υποδοχέα ανδρογόνων). Τα έθεσαν να τρέφονται με δυτικού τύπου διατροφή, πλούσια σε λίπη και ζάχαρη, δοκιμάζοντας την  απόκρισή τους στην  γλυκόζη.


 

 

Δείτε επίσης εδώ :  Θέλω να βγάλω λεφτά από τα Αναβολικά ! Υπάρχει πρόβλημα;

money-muscle1-726x400


 

Τα ποντίκια χωρίς υποδοχείς ανδρογόνων ανέπτυξαν συνολικά  χαμηλότερη έκκριση ινσουλίνης, που οδήγησε σε δυσανεξία στη γλυκόζη σε σύγκριση με διαφορετικά  φυσιολογικά ποντίκια που ήταν σε άλλη ομάδα ελέγχου.

Anabolic-Steroid-Side-Effects

Πρόσεξε μόνο η δική σου τεστοστερόνη να είναι σε ανεκτά επίπεδα  διότι θα την χρειαστείς στο μέλλον.

Για να κατανοήσουν καλύτερα πώς  η τεστοστερόνη αλληλεπιδρά  στην παραγωγή ινσουλίνης στο πάγκρεας, οι ερευνητές χορήγησαν  τεστοστερόνη και γλυκόζη απευθείας σε νησίδες  ανθρωπίνων κυττάρων αντιμετωπίζοντας  την έλλειψη ανδρογονικών υποδοχέων όπως και στις νησίδες κυττάρων που συλλέχθηκαν από ποντίκια χωρίς υποδοχείς ανδρογόνων. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις τα κύτταρα των νησιδίων έδειξε μειωμένη παραγωγή ινσουλίνης σε σύγκριση με τα  κύτταρα νησιδίων στου οποίους οι υποδοχείς  της τεστοστερόνης δεν είχαν ανασταλεί ή δεν έλειπαν. Περαιτέρω πειράματα σε καλλιεργημένα κύτταρα νησιδίων ποντικών και ανθρώπων έδειξε ότι: η ινσουλίνη που παράγεται από την  επίδραση της τεστοστερόνης θα μπορούσε να διακοπεί με  παρόμοιο τρόπο  που αναστέλλεται  και το πεπτίδιο-1 (GLP-1), μία γλυκαγόνη ορμόνη που παράγει οργανισμός μετά από ένα γεύμα.

glp_1

γλυκαγόνη πεπτίδιο-1 (GLP-1)

Η μελέτη δείχνει ότι η τεστοστερόνη ενισχύει την επίδραση της ορμόνης αυτής στις νησίδες. Η ορμόνη αυτή χρησιμοποιείται σήμερα ως μια θεραπεία για τον διαβήτη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα