Αρχική » Η γυμναστική Βόμβα! και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι μέσα στο σώμα

Η γυμναστική Βόμβα! και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι μέσα στο σώμα

by admin

Γυμναστική και Σώμα. Αρκετές φορές δεν γνωρίζουμε.. τι πάμε να κάνουμε! αλλά και αρκετές φορές οι Trainers δεν γνωρίζουν τι πάνε να μας κάνουν!
Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το γνωρίζουν έχουν προβλήματα στο Ισχιακό νεύρο, φλεγμονή στο οσφυϊκό νεύρο, προβληματικούς μεσοσπονδύλιους δίσκους και γυμνάζονται.. ή τους γυμνάζουν. Tαυτόχρονα είναι στο παρα-πέντε να εκδηλώσουν μια νέα τραυματική κατάσταση όπου ο πόνος θα κυριαρχήσει.

Ο προπονητής που επιβλέπει πρέπει να γνωρίζει την διάκριση του πόνου στο κάτω τμήμα της μέσης. Εάν είναι φαινόμενο ισχιαλγίας ή πρόβλημα μυϊκής προέλευσης. Αυτό είναι σημαντικό διότι η πλειοψηφία των ανθρώπων παρουσιάζουν επεισόδια μετρίου ή και έντονου πόνου στην μέση τα οποία οφείλονται σε καταπονημένους ή τεταμένους συνδέσμους και δεν έχουν άμεση σχέση με τα οστά ή τους δίσκους της σπονδυλικής στήλης. [quote]Πω! Πω! Δες κινήσεις που κάνει αυτή![/quote]

snooki-workout-video-7

Δυστυχώς ο διαδικτυακός  μιμητισμός και οι ασκήσεις  προβολής γοήτρου έχουν κυριαρχήσει με αποτέλεσμα κρυφά προβλήματα να εκδηλώνονται  μετά το πρόγραμμα της εξάσκησης.
Το φαινόμενο είναι κοινό, στην πρώτη περίπτωση όπου χρησιμοποιείται το βάρος του σώματος για να επιτευχθεί η σωματική βελτίωση, και στην δεύτερη περίπτωση όπου χρησιμοποιούνται  μηχανήματα εξάσκησης ή ελεύθερα βάρη (Μπάρες –αλτήρες – λάστιχα κ.α)

Ναρκοθετημένο Νευρικό πεδίο

Παρακάτω περιγράφω τέσσερις περιπτώσεις, όπου όταν ο προπονητής δεν λαμβάνει υπόψη το ιστορικό ή ο αθλούμενος παρασυρόμενος από την επιθυμία του για βελτίωση αγνοεί τα <κοιμισμένα σπονδυλικά προβλήματα>, όπου  σε συνδυασμό με μια αδόκιμη προπόνηση νομοτελειακά οδεύει στο δομικό σακάτεμα!

Πάντοτε ρωτάμε ή υποψιαζόμαστε, τουλάχιστον οι προπονητές για περιπτώσεις < κρυφών> παθήσεων της σπονδυλικής στήλης,  η σύγχρονη τάση με τις ασκήσεις όπου ο στόχος είναι η ενδυνάμωση των γλουτών στις γυναίκες ή της μέσης στους άνδρες δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον αφύπνισης του προβλήματος και ερεθίσματος των φλεγμονών.
Ταυτόχρονα ο υπέρμετρος δυναμισμός από τους άντρες …δώσε και άλλο…πάμε !
ή η αισθησιακή προέκταση του κάτω κορμού από τις γυναίκες.. πω! Πω! Δες κινήσεις  που κάνει αυτή!
Είναι επιβαρυντικά  ασκησιακά δεδομένα που αφυπνίζουν τα παρακάτω:

Τα κοιμισμένα προβλήματα.

  1. Εάν κάποιος δεν το αναφέρει δεν σημαίνει ότι δεν το έχει, σε περίπτωση όπου έχουμε εκθλιβόμενο τμήμα του μεσοσπονδύλιου δίσκου, αυτό απορροφάται  (τμήματα του δίσκου που έχουν υποστεί θραύση) και συνεπώς σταδιακά το νεύρο αποσυμπιέζεται . Αυτή είναι μιαν φυσιολογική διαδικασία  του ανθρώπινου οργανισμού που απομακρύνει τον πόνο αλλά δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναπαρουσιαστεί το φαινόμενο, όταν ο τρόπος ζωής και η μέθοδος εκγύμνασης είναι λανθασμένη.
  2. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος παραμένει στην θέση ρήξης και ταυτόχρονα το νεύρο αγνοεί την μόνιμη παραμόρφωση που δημιούργησε ο προβληματικός δίσκος
  3. Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο νεύρο έχει <πιαστεί>  μπορεί να νεκρωθεί αφήνοντας στον άνθρωπο ένα <μούδιασμα>  αλλά ευτυχώς δεν αφήνει πόνο.
  4. Στην τελευταία περίπτωση ορισμένοι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι καταστρέφουν το νεύρο και εξασφαλίζουν ανακούφιση.

Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις είναι γνωστές, και εξηγούν πως οι προβληματικοί μεσοσπονδύλιοι δίσκοι μας προκαλούν πόνο, αλλά κάποια στιγμή ο πόνος απομακρύνεται και νιώθουμε καλύτερα.

Νιώθουμε καλύτερα, διότι μεσολαβεί ένα  χρονικό διάστημα ξεκούρασης ή θεραπείας, αλλά δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις εάν η εκγύμναση  στο γυμναστήριο δεν λάβει υπόψη το ιστορικό το φαινόμενο από την κατάσταση <ύπνου > επανέρχεται, ξυπνώντας με σφοδρό πόνο το νευρικό μας σύστημα.

κήλη 3

Παράσταση κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου με το κόκκινο χρώμα όπου εφάπτεται στη ρίζα του νεύρου προκαλώντας πόνο

Συνήθως οι αθλούμενοι που έχουν κρυφά προβλήματα όπως η δισκοκήλη επανέρχονται (μείωση του πόνου σε ανεκτό επίπεδο) μετά από ένα μήνα από την εκδήλωση του φαινομένου. Αυτό αφορά λίγο παραπάνω από τους μισούς πάσχοντες. Συνήθως το 70% με 80%  χρειάζεται ένα μεσοδιάστημα τριών μηνών.

Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι η σπονδυλική στήλη έχει 24 σπόνδυλους, κυρίως όμως οι δυο στην οσφυϊκή μοίρα και οι τρεις στον αυχένα έχουν τα ουσιαστικότερα σημάδια εκφύλισης.

diskΕκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου και δισκοκήλη είναι διαφορετικές περιπτώσεις .

  • Όταν ο δίσκος παρουσιάζει κήλη: ο εξασθενημένος δακτύλιος του δίσκου <ανοίγει> και διοχετεύει ποσοστό από τον πηκτοειδή πυρήνα του, έχουμε μια <διαρροή> ή Κήλη πηκτοειδούς πυρήνα.
    Το υλικό πιέζει τα γειτονικά νεύρα της σπονδυλικής στήλης προκαλώντας πόνο, εάν  το πρόβλημα παρουσιάζεται στους οσφυϊκούς δίσκους ο πόνος παρουσιάζεται στα πόδια (ισχιαλγία).

Εάν το πρόβλημα παρουσιάζεται στους δίσκους του αυχένα ο πόνος παρουσιάζεται στα χέρια. Εδώ είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εάν έχουμε να γυμνάσουμε ανθρώπους που λειτουργούν σε θέση γραφείου (υπαλλήλους γραφείου – φοιτητές – προγραμματιστές, επαγγελματιες οδηγούς)

  • Η Εκφύλιση του μεσοσπονδυλίου δίσκου:προξενεί περιστασιακούς  πόνους στην μέση και ταυτόχρονα νιώθουμε δυσκαμψία το πρωί όπου η κινητικότητα μας είναι κακή.

Προσοχή σε αρκετές περιπτώσεις η Εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου δεν έχει συμπτώματα με αποτέλεσμα εάν o αθλούμενος ή η αθλούμενη γοητευτεί από ασκήσεις στο YouTube ωθώντας το σώμα σε πίεση, χωρίς να έχει γνώση της προπονητικής ακολουθίας, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο..τον κίνδυνο της ρήξης του μεσοσπονδυλίου δίσκου!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα