Αρχική » Αλλοτριωμένος Μυϊκός Φιγουρατζής! ή ΜΠΡΑΤΣΑΡΑΣ Γκροτέσκο!

Αλλοτριωμένος Μυϊκός Φιγουρατζής! ή ΜΠΡΑΤΣΑΡΑΣ Γκροτέσκο!

by admin

Η γελοιοποίηση της μυϊκότητας δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια, αρκεί ένα ολιγόλεπτο, επαναλαμβανόμενο Γκροτέσκο ποζάρισμα στην τηλεόραση, στην παραλία ή στο club.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευθύνεται αυτός που γελοιοποιείται, αλλά οι καθοδηγητές, που έμμεσα τον οδήγησαν να προβάλει  την μυϊκή κουλτούρα ως μια παρωδία δυναμικής επίδειξης, με ένα υποκρυπτόμενο σεξισμό. Οι καθοδηγητές του έμμεσα, δύναται να είναι Μυϊκά μοντέλα που προβάλουν συνεχόμενες selfie στο διαδίκτυο και επηρεάζουν το <Εκείνο> της προσωπικότητας, οι χημικοί bodybuildes, τα περιοδικά, οι φαρμακευτικοί γκουρού, οι νεαροί φίλοι ή ένας υποκρυπτόμενος διπολισμός (ψυχική διαταραχή) με έντονα στοιχεία εγωπάθειας.

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”O9biGPZFrcQ”]

Μυϊκά ζόμπι με ένα υποκρυπτόμενο σεξισμό

Ένα εύκολο σχόλιο είναι ότι ο συγκεκριμένος τύπος στην τηλεόραση που συνεχώς αναφέρεται στις γυναίκες διέπεται από μια κουλτούρα και ανώτερη σκέψη, ότι είναι έξυπνος! και όλα αυτά τα πράττει εν γνώσει του, για να προκαλέσει σκόπιμα τον κοινωνικό κομφορμισμό.

Επιφανειακή ανάλυση! Εδώ δεν έχουμε μια παραγωγή επιθεώρησης, με καυτηρίαση των κοινωνικών και πολιτισμικών δρώμενων. Έχουμε μια αναγκαιότητα επιδειξιομανίας από έναν νεαρό τύπο, ένα μονόπρακτο < one man show> που σε υπέρμετρο βαθμό είναι η κορυφή του παγόβουνου, η βάση είναι πολυπληθέστερη  (έχει και άλλα παρασυρόμενα Μυϊκά ζόμπι).

Σε πρόσφατο άρθρο μου κατέγραψα την εμπορική μυϊκή επιδειξιομανία, από τα πιτσιρίκια που διψούν να γίνουν άντρες!…. εδώ το άρθρο Μυϊκά Ντοπαρισμένα Πιτσιρίκια Το έκαναν Μυϊκό Saloon!

Οι καθοδηγητές

H βιομηχανία κατάφερε να δημιουργήσει το ακραίο και στην συμπεριφορά των υποκειμένων, διότι ο στόχος ήταν να δημιουργήσει και καταναλωτές φιγουρατζήδες.  Κάποιος εύκολα μπορεί να πει …αυτός είναι γελοίος δεν μας εκπροσωπεί… λάθος φίλε μου, εσύ το γνωρίζεις, το ευρύ κοινό όμως προσδιορίζει την φιγούρα ως μια Μυϊκή παρωδία που εκπροσωπεί την δεδομένη στιγμή ένα κομμάτι της ανδροπρεπούς μυϊκότητας. Δεν είναι μόνο αυτός, η Γκροτέσκο εικόνα που γελοιοποιείται, είναι και οι χιλιάδες Γκροτέσκο που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και με διαφορετικούς τρόπους γελοιοποιούν την εικόνα του σώματος, ως ένα κτήμα που το αλωνίζουν κατά το δοκούν. Μια γελοιοποίηση και ταυτόχρονα μια ματαιοδοξία με εικόνες προφίλ και ανφάς στο Facebook και στα κινητά τηλέφωνα.

gro

Από σοβαρούς <αθλητές > και <αθλήτριες> από ερασιτέχνες τύπους και κυρίες που επιδόθηκαν σε ένα γρήγορο <ράλι μυϊκότητας> και ματαιόδοξης προβολής, στο διαδίκτυο, που εξαιτίας τους προσβάλλονται και οι ισορροπημένες  προσωπικότητες ανθρώπων, που δεν επιζητούν την προβολή  αν και κατέχουν την Μυικότητα…
Είπαμε ο τηλεοπτικός τύπος είναι ο Γκροτέσκο που βρίσκεται στην κορυφή του Μυϊκού Παγόβουνου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

  • Υπεύθυνος πωλήσεων –Promoter CHAMPION NUTRITION HELLAS από το1995 στο τομέα των Συμπληρωμάτων διατροφής, καθοριστική η συνεργασία μου με την CHAMPION NUTRITION και η γνωριμία με τον MIke Zumpano έναν από τους Ιδρυτές της διατροφής στις ΗΠΑ και αρχικά partner του Dan Duchaine για όσους γνωρίζουν την Dark Side . Εργάστηκα προωθώντας τις εταιρείες MLO, CHAMPION NUTRITION,ULTIMATE NUTRITION,UNIVERSAL NUTRITION, BEST BODY NUTRITION,SWANSON HEALTH PRODUCTS,IRONMAXX.
  • EDITOR www.bodyandstyle.net
  • ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΕΟΣΔ -IFBB Γ.Γ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -POLITICAL SCIENCE

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα