Αρχική » Οι ενήλικες πιστεύουν ότι τα παιδιά σήμερα έχουν χειρότερη υγεία.

Οι ενήλικες πιστεύουν ότι τα παιδιά σήμερα έχουν χειρότερη υγεία.

by admin

Περισσότερο από τους μισούς  ενήλικες πιστεύουν  ότι τα παιδιά σήμερα, έχουν λιγότερη εμπειρία στον ποιοτικό χρόνο με την  οικογένεια τους, ταυτόχρονα έχουν χειρότερη ψυχική και συναισθηματική υγεία από ό,τι τα παιδιά των  προηγούμενων  γενεών, σύμφωνα με το   C.S. Mott Children’s Hospital National (Poll on Children’s Health – Εθνική Δημοσκόπηση για την υγεία των παιδιών  στις ΗΠΑ).

chld-tessted

«Έχουμε δει σημαντικές προόδους στην ιατρική και τη δημόσια υγεία κατά τον τελευταίο αιώνα, που έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις  ασθένειες και τους θανάτους των παιδιών. Από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες όπως η παιδική παχυσαρκία, το άσθμα και τα προβλήματα συμπεριφοράς έχουν γίνει πιο συχνά, “δήλωσε ο Matthew M. Davis , διευθυντής της δημοσκόπησης και καθηγητής Παιδιατρικής και εσωτερικής παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν[quote]Μεταξύ των βασικών αποτελεσμάτων, το 55 % των ενηλίκων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη σήμερα[/quote]

«Θέλαμε να γνωρίζουμε πώς το κοινό αντιλαμβάνεται τις τάσεις αυτές, έτσι ώστε με διεξαγωγή  της τελευταίας εθνικής δημοσκόπησης  να αποκτηθούν γνώσεις σχετικά με τις αντιλήψεις των ενηλίκων» όσο αναφορά την υγεία των παιδιών σήμερα. Διαπιστώσαμε ότι οι ενήλικες στις ΗΠΑ σε γενικές γραμμές συμφωνούν: Η υγεία των παιδιών φαίνεται  να είναι χειρότερη σήμερα από ό, τι για τα παιδιά των προηγούμενων  δεκαετιών ».

Μεταξύ των βασικών αποτελεσμάτων, το 55 %  των ενηλίκων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών είναι χειρότερη σήμερα από ό, τι όταν ήταν οι ίδιοι παιδιά. Η θετική αντιμετώπιση για την ζωή σήμερα  και οι  προσωπικές φιλίες των παιδιών επίσης θεωρούνται ευρέως ότι είναι χειρότερες από ό, τι στο παρελθόν.[quote]το 42%των ενηλίκων λένε ότι τα παιδιά σήμερα είναι σε χειρότερη σωματική υγεία σε σύγκριση με τη δική τους παιδική ηλικία[/quote]

4.1.1

Η κυρίαρχη άποψη από αυτή τη δημοσκόπηση είναι ότι η υγεία των παιδιών είναι χειρότερη σήμερα από ό,τι ήταν για γενιές στο παρελθόν, και πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως αυτές οι προκλήσεις, δήλωσε ο Mark Wietecha, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του  Children’s Hospital Association , το οποίο συνεργάστηκε στην ψηφοφορία.

Εκτός από την αντίληψη της μειωμένης συναισθηματικής και ψυχικής υγείας, η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι ενήλικες αντιλαμβάνονται πως τα παιδιά έχουν επίσης χειρότερη σωματική υγεία, καθώς και το 42%των ενηλίκων λένε ότι  τα παιδιά σήμερα είναι σε χειρότερη σωματική υγεία σε σύγκριση με τη δική τους παιδική ηλικία.

Η δημοσκόπηση που έγινε σχεδόν σε 2.700 ενήλικες ως εθνικό αντιπροσωπευτικό δείγμα έθεσε παράλληλα και  το ερώτημα στους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τις βασικές μεταβλητές για τα παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα, σε σύγκριση με εκείνα των προηγούμενων δεκαετιών. Τα ευρήματα που συνδέονται με τη συμπεριφορά υγείας είναι συνεπείς με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που παρατίθενται και αφορούν τον  εκφοβισμό, το άγχος, την αυτοκτονία και την κατάθλιψη ως  κυρίαρχες ανησυχίες για την υγεία των παιδιών  που προσδιορίζονται από τους ενήλικες στις ΗΠΑ

Η Έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του Michigan και χρηματοδοτείται από το Πανεπιστήμιο του Michigan  και το Σύστημα Υγείας – έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση του μείζονα ζητήματος  της υγειονομικής περίθαλψης και των τάσεων για τα παιδιά στις ΗΠΑ.

Πηγή δεδομένων: Η έρευνα έγινε  τον Ιανουάριο του 2016, επιλεγεί τυχαία, στρωματοποιημένες ομάδες ενηλίκων, που επιλέχθηκαν από το web-enabled KnowledgePanel® GfK και από τον πίνακα AmeriSpeak® NORC διοτι και οι δύο μοιάζουν πολύ με τον πληθυσμό των ΗΠΑ.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα